Frihetsresan 2023 - Jungfrukusten

Resa / Permalink / 1
Efter Sundsvall bar det hemåt igen. Men först ett stopp på Jungfrukusten, närmare bestämt Axmar Brygga som är ett gammalt favoritställe. Det finns flera bra restauranger längs kusten: Bergmans fisk och Trollharens Fisk för att nämna två.
Egentligen var inte tanken att komma tillbaka till Tällberg, Sundsvall och Jungfrukusten eftersom jag (och Bella) varit där ganska mycket de senaste åren, men det är ju så stora avstånd uppåt landet så det blev så av rent logistiska skäl. Och det är ju trevliga ställen, så jag klagar inte.
Men främst var det fjällvärlden jag var sugen på, och framförallt Åre var riktigt bra. Dit åker jag gärna tillbaka, men då blir det nog tåget. Och överhuvudtaget blir det nog mer tåg framöver. Man kan ju hyra bil när man kommer fram om man vill ha den mobila friheten. Jag gjorde ju så för några år sedan när jag tog tåget till Umeå, hyrde bil där och sedan körde runt Bottenviken.
Jag har varit på ett flertal Norrlandstripper nu, men fortfarande finns mycket kvar: fler högfjällshotell, området runt Jokkmokk/Gällivare, Tornedalen...vi får se vad det blir nästa gång.
Som helhet var detta en riktigt bra minisemester, dock med för mycket bilkörning (som alltid när man åker uppåt). Här kommer fem i topp:
1. Åres krogliv
2. Att gå upp till Åreskutans topp
3. Övriga naturupplevelser (vattenfall, grottor mm)
4. All god mat och dryck
5. Alla sköna spastunder
Till top