Asado! Vasadu?

Jag ska börja på tangokurs, åka till Buenos Aires, försöker lära mig spanska och har läst på om argentinsk historia...men tror ni att jag får någon argentinsk mat för det? Nähädu! Igår var det samma visa igen. Jag hade ställt in mig på en riktig Pampasdoftande måltid men istället fick jag apelsinlax från Mexiko.
Jag vill ju ha Empanada, Fugaseta, Parrillada och kött i enkilosbitar. Nån som har något tips på hur jag ska bära mig åt?

Kort om några skivor

Lite kort om några nya skivor:
 
Vargpakten
"Pingvinberget"
Samlingsskiva med bitpopbandet som lade av 2009. Bäst är de instrumentala dataspelslåtarna, men med sång funkar chipmusiken inte lika bra.
3/5
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Malin Foxdal
"Lång väg hem"
Mix av visa, pop och folkmusik som inte sticker ut åt något håll. Snällt och småfint men ganska tråkigt.
2/5
---------------------------------------------------------------------------------------------------
LaGaylia
"That girl"
Sex låtar med soul och funk av Robert Wells protege. Stiligt hantverk, men inget som fastnar eller engagerar..
2/5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Navid Modiri & Gudarna
Ska du verkligen skjuta ner månen med den där?
Rytmer, pop, hip hop, sväng och multikulti. 10 stundtals riktigt bra låtar som får det att spritta i benen och rycka i dansnerven
3/5
 

Stöld i Havreåkern

Här är årets Stöld-i-havreåkern-bild.
De tidigare hittar ni här:

Nytt på DVD (Nolltretton, juni)

Du gör mig galen!
Har man följt snacket kring denna omtalade film vet man att den svenska titeln är missvisande och att det inte är en typisk tokrolig romantisk komedi, som man lätt kan tro. Fast det är faktiskt en tokrolig romantisk komedi – också. En av de bästa jag sett i genren. Men det är även ett vackert drama om bipolära människor, och särskilt första halvtimmen skildrar detta tillstånd ypperligt. Publiken tas med in i ett slags ”uncanny valley”, där saker är nästan normala. Men bara nästan. Regissören David O Russel, som själv har en bipolär son, har perfekt känsla för den där lilla skevheten som hela tiden finns i dialog och uppträdande.
Bradley Cooper spelar Pat, en kille som kommer ut från mentalsjukhus efter åtta månader. Han är besatt av att lappa ihop äktenskapet med sitt ex men har fått besöksförbud. Han träffar Tiffany (Jennifer Lawrence) som har en liknande diagnos och de två kommer på att de kan ha nytta av varandra. De utgör ett märkligt par som man både ömmar för och retar sig på. Runt dessa två kretsar även ett färgstarkt galleri av bifigurer (bland annat Robert De Niro, bättre än på länge) som gör detta till en älskvärd film: romantisk, rolig, vacker och rörande.

4/5
________________________________________
Mördaren ljuger inte ensam

Inramningen är den mest klassiska som finns i deckarsammanhang: ett antal personer med komplicerade relationer till varandra befinner sig på en isolerad plats. En av dem mördas och gärningsmannen måste vara någon i sällskapet. En polis lägger pussel av alla lögner och nattliga möten för att till slut samla alla i salongen där gärningsmannen pekas ut.
Denna Maria Lang-filmatisering följer mallen till punkt och pricka och tilltalar säkert alla med fäbless för Agatha Christie-dramaturgi. Själv förförs jag faktiskt också en smula av filmen. Den utspelas i skärgården på 50-talet och alla skådespelare ser fantastiska ut. Fotot är snyggt, tidsandan fångas väl och det finns en märklig gammaldags thrillerstämning som många kanske finner fånig, men som jag roas oerhört av, även om filmen ibland blir något av en pastisch av gamla tiders deckare.
Det måste vara många år sedan vi såg en liknande svensk deckare, och jag uppskattar att någon försöker göra nåt annat än ännu en Beck-, Wallander- eller Falk-film. Synd bara att resultatet inte håller fullt ut. ”Mördaren ljuger inte ensam” är en bagatell – men en ganska charmig sådan.

2/5

Bokarsugen

Nu kliar det i bokningsfingret. Jag tror att jag inom de närmsta dagarna kommer boka en liten kortresa till oktober. En vecka i och kring staden på bilden. Vilken stad tror ni det är?

På skiva: Beady Eye (Nolltretton, juni)

Beady Eye
”BE”
Columbia/SONY

Man vill ju så gärna att Liam Gallaghers nya band ska vara kanonbra, att magin fortfarande finns där, att det är som i gamla tider då Oasis var världens största och bästa band (åtminstone enligt Gallagher-bröderna). Dessutom är det för tillfället lite tunnsått med bra britpop så varje bra band är välkommet.
Och till vissa delar infriar faktiskt Beady Eyes andra album lyssnarens förväntningar. Det är 15 spår som låter som den naturliga uppföljningen till Oasis arenagubbrock, vilket inte är så konstigt eftersom medlemmarna i princip är desamma. Men är det verkligen det vi vill ha 2013? Det finns redan ett original och de var bra när det begav sig, vilket snart är 20 år sedan.
Beady Eye lider av samma brister som Oasis, det händer för lite i musiken, låtarna står ofta och stampar i mellantempots halvflummiga rike. Inledande ”Flick of the finger” byggs exempelvis upp mot ett crescendo men istället för den förväntade urladdningen lunkar den bara på. Men trots bristerna är skivan inte så pjåkig, här finns en hel del riktigt bra låtar. Dessvärre en hel del svintråkiga också, vilket drar ner betyget.

3/5

Manges svensexa

I lördags hade vi svensexa för Mange Sköld och det blev en kanondag från början till slut. Först blev han kidnappad till en fejkad, svintråkig svensexa där tyvärr nästan inga kunde vara med...
Sen blev han skjutsad ner till sjön där den riktiga svensexan väntade.
Där blev det festival med bland annat grillning, böglistan, festivalbandaren och hopp från Kärringberget.
Sen hem till mig för videotittande, champagne & snittar och omsvidning.
Därefter mat och Aguson på Dentusgrottan och sen efterfest hos Mange hela natten...

Dagens gay-sms


Bitar till kaffet

Nytt avsnitt av bitpop-podcasten Bitar Till Kaffet ute!

Dagens gay-sms


Linkan rockar fett

 
Linköping är kanske inte världens roligaste stad, men det finns trots allt vissa guldkorn som man bör lyfta fram och uppmuntra. Igår kollade jag och Anahi exempelvis in Ronaldo´s (caféet vid Hemslöjden) och Duxe/Third Avenue.
Sen var det dags för premiär för Torsdagstoner i Trägårn. Nima öppnade, följt av Edith Strindberg Trio och Aguson.
Vi hann även med lite vin och tapas på Restaurang Ros - ett annat litet guldkorn i Linköping som kan rekommenderas. Välj det istället för Stora Torget nästa gång ni går ut...

Lehmans fredagsfräckis

Den lille indianpojken kom till sin pappa och frågade:
- Hur går det till när man döper barn i vår stam?
- Min son, det beror på vad som hände eller vad någon gjorde när barnet blev till. Åskan gick när din syster blev till och därför fick hon heta "Lilla Åskan". Då din storebror blev till var vi i strid med Apacherna så han fick namnet "Stora Slaget". Undrar du något mer "Spruckna Gummit"?

Ny skiva med Bête Noire

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men plötsligt har Bête Noire släppt en ny skiva.
Det är en remix-singel, kan man säga, som innehåller originalversionen av "Les Nouveaux Riches" plus en remix av Vision Talk och två remixer av Brandon Walsh. Dessutom har vi slängt med en ny, upphottad version av "Döden blir min vän".
"LNR" finns bland annat på Spotify: http://open.spotify.com/album/0Iq4bq9FoMxo4HbwdqrrYQ

Torsdagstoner i Trägårn

Efter två tjuvstarter på Stora Torget är det ikväll dags för Torsdagstoner i Trägårn att flytta just till Trägårn.
Klockan 18 börjar det. Det är gratis att besöka och på scenen står:
*Nima
*Edith Strindberg Trio feat. Allen Finney
*Aguson

The Summer of Tobi rullar på

Jodå, The Summer of Tobi - The Big Four-O flyter på bra. Dags att bocka av några saker till, och nu är så mycket redan avklarat att jag snart måste börja fylla på med nytt.
Här är årets TOBO-lista:
Dricka vin på Rimås balkong
Dricka vin på Rimås balkong igen
Åka räkbåt på Roxen (och kanske på Bråviken)
Bråvallafestivalen
Gå runt Strömmen
Grillkväll på Rimforsa Strand
Hänga på Dentusgrottan
Stöna med Bröna
Äta på Ardor (med Dillon?)
Visfestivalen i Västervik
Stockholm med bland annat ABBA-museet
Skaldjurskväll på Tannefors slussar
This is Hultsfred
Rocklogen
Konserter i Knäppingsborg
Kolla in Västkusten
Grilla hos Snål-Figge
Grilla hos Bjud-Figge
Midsommar i Grebo
Kräftskiva
Komiform
Gå till Grebo en solig dag
Äta burkskinka med Vickan
Plocka svamp
Göra Norrköping med P:sson
Polen/Tyskland
Gå på Gyllene Tider
Torsdagstoner i Trägårn
Åka svenska Hurtigrutten
Dricka vin på Jöggas balkong (Bråvallahänget räknas inte)
Ta en öl på restaurang Ros

En dag på stan

Här går man ut på stan för att fixa lite bankärenden, jobbgrejer och annat, men vad händer? Självklart ringer Rimås och vill dricka rosé...och man vill ju inte vara oförskämd och tacka nej...
Det blev även lite mat på Hospitalstorget och när jag tänker efter var det nog tio år sedan jag senast tog en öl där. Men jag säger som Rimås: alla ställen som inte är Ågatan/Stora Torget är bra. Exempelvis Tannefors slussar, Restaurang Ros, ställena utmed ån, Horse & Hound...och såklart Hospitalstorget. Men var fanns trubaduren Maggan?

Gyllene Tider 2013

Här kommer min feta konsertrapport från Gyllene Tider-giget i Lysekil (publicerad i Zero).
 

Ut o far

Nä, nu är det nog dags att röra lite på sig. Förutom Bohuslän-trippen har jag mest hållit mig i hemtrakterna den här sommaren, och i söndags blev det ännu en lokal utflykt. Nu känner jag att jag måste se nåt annat. Är det måhända dags för den där Polen-trippen? Eller Gotland? Eller Tyskland/Danmark/Hälsingland/Tallinn? Kom gärna med förslag på en kortsemester.

Längdhopp och Lana

I Lördags var det dags för andra upplagan av LängeLeveLängdhopp i Grebo. Det blev en rafflande längdhoppstävling som för andra året i rad togs hem av Trean på 4.33 m (tror jag). Själv kom jag fyra i herrklassen på 3.57.
På kvällen blev det bankett på Dentusgrottan där Lana Brunell lirade. Aaah...ännu en trevlig dag i Grebo.

Nytt på skiva (Zero, maj)

Singel

Betyg 5/10

The Happy Hippo Family
Summer Serenade
Jacqueline Music

Det största problemet med The Happy Hippo Family är att man inte får nåt grepp om bandet. I ena stunden levererar de härlig pop som sitter som en smäck, i nästa seglar de iväg åt ett annat håll och därefter tar de en tredje vändning. Det är spretigt och man får ingen uppfattning om vilka de är och vad de vill. Vill de något överhuvudtaget?
Nya singeln Summer Serenade är egentligen en ganska bra låt, men återigen vinglar bandet mellan stilar och riktningar, och lyckas göra det inom en låt. Vill man vara indie eller kommersiella? Lättlyssnade eller djupa? Vilka riktar de sig till? Till vilken värld vill de ta med lyssnaren? Frågorna hopar sig, svaren är få.
---------------------------------------------------------------------
Album

7/10

Postiljonen: Skyer
Hybris

Norge och Sverige i ett strålande musiksamarbete. Drömpop kallas det av vissa, och det är en beskrivning jag kan skriva under på. Trion har jämförts med band som M83 och Sigur Ros, men andra referenser som man skulle kunna addera till listan är: Club 8, balearisk pop, 80-tal, och oändliga sommarnätter.
Det här är musik som bäddar in lyssnaren i mjuka soniska kuddar, där man bara kan luta sig tillbaka, låta sig omslutas, sluta ögonen och förflyttas till en ljusare, varmare och bättre värld uppe bland molnen. När jag läser den beskrivningen inser jag att musiken verkar jättetråkig, händelselös och tam, men det svänger faktiskt rätt skönt om de här tio låtar. Jag brukar ha svårt för ”atmosfärisk” musik, men Postiljon faller mig helt på läppen.
-----------------------------------------------------------------
Singel

Betyg 1/10

Gustaf Almlöf
”Johnjanedoe”
Egen prod.

Tre spår med stämningsljud snarare än låtar är vad som möter lyssnaren när man sätter på Gustaf Almlöfs senaste alster. Mjuka ljudmattor svävar över ödsliga trumtakter, med inslag av andra ljud som stryker omkring.
Första tanken är: soundtrack till videokonst från 80-talet. Och den tanken visar sig inte vara så dum, för Gustaf sysslar med konst och även med film vad det verkar när jag surfar runt lite och försöker hitta info om honom. Dessvärre är musiken lika olyssningsbar som ni kanske redan misstänker vid det här laget. Pretentiöst vansinne utan talang, lyder mitt omdöme.

Vilse i svampskogen

Nja, sådär jättemycket att skryta med fick väl inte Anahi och jag ihop på årets första svampplockning - men alltid något (som fan sa när han fick se Åmål).

Fanzone

På torsdagen blev det en sväng till fanzone på Stora Torget för att kolla in Håkan Maas som lirade. (Jag som bokat, för övrigt). Det blev en bit mat och lite vin också, och förmodligen var det både första och sista gången jag sitter på Stora Torgets uteservering denna sommar. Sprang dock på min bror och kusinen Jörgen så det blev ändå en rätt bra upplevelse till slut. Men en gång per sommar får räcka!

Mera Stön

Jo, Stöna Med Bröna var det ja. Det är numera Grebos största festival och gick av stapeln för tredje året i år.
Scen Knullma var sig lik men scen NYYY! hade dessvärre försvunnit. Arrangörerna hade dock byggt en ny scen: Pampas, som blev mäkta populär. Bland annat körde Svallet där och gjorde sin premiär på SMB.
Inne på Knullma gjorde Tomas & Ninna ett bejublat framträdande med en erotisk recitation av Edith Södergran.
Och i vanlig ordning blev det även ett världsrekordförsök med Markus Stöld. Förra året försökte han slå rekordet i att kasta så högt som möjligt och i år skulle han kasta så lågt som möjligt. Nära, men inget nytt rekord...
Bland övriga framträdanden kan nämnas Trean...i år mer vågad än nånsin!
...trumsolo med Patte Gryta...
och Per Gössel, som egentligen skulle kört med sitt band Gyllene Tiger men som nu körde solo istället.
Vi ses igen onsdagen vecka 29 - 2014!

Lehmans fredagsfräckis

En man går till arbetsförmedlingen i Göteborg och ser en lapp på annonstavlan, angående att bli en gynekologassistent. Klart intresserad stövlar han fram till tjänstemannen och frågar:- Kan du ge mig detaljer om det där jobbet?- Visst kan jag det. Du ska hjälpa damerna att ta av sig deras underkläder, lägga de på britsen och försiktigt tvätta deras "privata delar". Sedan ska du applicera raklödder och sakta, sakta, raka bort håret "där nere". Till sist ska du gnida in olja på de ställen du behandlat så hon är klar för gynekologundersökningen. Lönen är 34.000 kr i månaden. Men om du vill söka jobbet så måste du åka till Helsingborg och det är 23 mil söder om Göteborg.
- Oj, är jobbet i Helsingborg, alltså?
- Nej, svarar tjänstemannen, det är där slutet på kön är just nu!

Stöna Med Bröna 2014

Så här rapporterar Henke Kjellberg från årets upplaga av Stöna Med Bröna:
"Igår gick årets upplaga av Stöna Med Bröna av stapeln! Åter igen en succé, med vackert väder, publikrekord och en NYY scen! Eftersom scen NYYY stängts av på grund av nytt hyreskontrakt så ersattes den i år av scen Pampas, där man bl.a. fick se; Tobi Krado, Svallet, trumsolo med Patte Gryta och världsrekordförsök med Markus Stöld! På scen Knullma var det åter igen liveshow med T&N och vi fick även se; Trean, Pär Gössel (från Gyllene Tiger) och Torbjörn utan nykomlingarna!

Nytt på DVD (Nolltretton, maj)

Zero dark thirty

Kathryn Bigelow, som gjorde ”The hurt locker”, fortsätter att vara den filmare som intressantast visar hur amerikanska militärer arbetar. Denna gång får vi följa den långa och kostsamma jakten på Usama bin Laden, ungefär som det gick till i verkligheten. Det är ett tröstlöst detektivarbete som skildras, där USA:s underrättelsetjänst får söka svaren genom att analysera det som inte sägs eller görs, snarare än i vad de faktiskt vet. Åren går och självmordsbombningarna fortsätter utan att de kommer närmare bin Laden. Obama förnekar tortyren och i Washington pågår det politiska rävspelet. Man kanske skulle ge upp sökandet? Vem vet om bin Laden ens lever längre? Motstridiga uppgifter och svårknäckta Al Qaida-terrorister gör att arbetet mest står still och stampar. Tills en dag, då bit lagts till bit och plötsligt visar en möjlighet som ger en gnutta hopp, även om det mest är en chansning.
Bigelow har gjort en balanserad film som riktar kritik, men samtidigt låter tittaren tänka själv. Den känns trovärdig och historien hålls i strama tyglar. I slutet blir det lite pang-pang, men filmen är mer drama/thriller än actionrulle, vilket känns både skönt och rätt. Och svenska Fares Fares har en hyfsat stor roll, vilket är kul.

4/5
----------------------------------------------------------------
So Undercover

Molly, spelad av Miley Cyrus, har hoppat av gymnasiet för att jobba på sin pappas detektivbyrå. Hon är tuff, lärde sig skjuta som11-åring och kan jujutsu, men får mest i uppdrag att fotografera otrogna makar, tills hon en dag kontaktas av FBI som vill ta hennes tjänster i anspråk.
Uppdraget går ut på att nästla sig in bland de fina tjejerna på ett college i New Orleans för att skydda dottern till ett huvudvittne i en gangsterrättegång mot den georgiska maffian. Molly, som inte är lika fin som sina medsystrar får gå i kurs för att lära sig klä sig rätt och tala rätt, så hon passar in den sofistikerade miljön.
Det är som alla begriper en ganska fånig film, med dåliga skådisar, fjantigt manus och ett orealistiskt upplägg. Dessutom är Miley Cyrus totalt ocharmig, vilket inte gör saken bättre. Filmen är inte så genomusel att man ryser, men när den är slut sitter man ändå där och undrar om man inte kunde ha gjort något bättre med sitt liv de där 90 minuterna.

1/5

Dagens gay-sms


Ny dator

Var och köpte ny dator igår och kan efter att ha försökt lära mig den konstatera att dagen har kommit. Vilken dag, undrar ni? Jo, dagen då jag officiellt blivit gubbe. För nu ska jag yttra orden jag aldrig tidigare tagit i min mun:
DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Dagens gay-sms


Stöna med Dr Grebbestad

Det börjar dra ihop sig mot festivalen Stöna Med Bröna och de första bandsläppen har presenterats. Dr Grebbestad lär visst dyka upp i år igen, och dessutom lär både Gyllene Tiger och Torbjörn (utan Nykomlingarna) vara bokade, samt givetvis Handlarns lapdance. Förhoppningsvis får vi även se Trean På Listan, trots att han flyttat och dessutom tagit en av festivalens scener med sig. Fler bokningar lär tillkomma...

Burkskinkepremiär

Nu börjar sommaren!!!

Dagens gay-sms


Västervik 2013 Dag 2

På fredagen höll det fina vädret i sig. Och eftersom det inte var några band att passa så blev det en rätt lugn och skön dag.
.
På eftermiddagen kom Anahi ner med tåget...oj oj oj...ännu en trevlig visfestival.
 
 

Dagens gay-sms


Västervik 2013

Jodå, det blev en sväng till visfestivalen även detta år. Det är ju rätt fint att sitta och guppa på en båt, dricka öl och spela lite gitarr. Det var kanonväder och i vanlig ordning var vi även ett gäng som gick in på torsdagen.
Som helhet var det väl ingen av de bättre kvällarna jag varit på inne i ruinen, men det är ju alltid trevligt ändå. Först ut var Emma Nordin, som inte gjorde något som helst intryck. Därefter körde Plura & Carla (ovan), som borde ha spelat längre och senare.
Jag såg Ola Aurell första gången förra året och han var bra även i år. Bäst under torsdagskvällen, i mitt tycke.
Lasse Tennander överraskade genom att göra ett kortare inhopp och dra ett misslyckat "skämt". Christina Kjellsson har jag aldrig gillat och gjorde det inte nu heller och så körde Hästpojken. En oväntad bokning som visserligen var okej, men som inte passade på Visfestivalens scen.
Ungefär detsamma kan sägas om Eric gadd som avslutade kvällen. Sen blev det raj-raj på Ronnys båt natten lång...

Lika som bär #140

Loggan för byggvaruhuset Bolist och loggan för bandet Niels Nielsen...
 

Dagens gay-sms


The Summer of Tobi - The Big Four O: statuskontroll

Det rullar på bra med The Summer of Tobi. Dags att stryka några saker till på listan...
Här är årets TOBO-lista (som har korrigerats en smula och säkerligen kommer att ändras igen)
Dricka vin på Rimås balkong
Dricka vin på Rimås balkong igen
Åka räkbåt på Roxen (och kanske på Bråviken)
Bråvallafestivalen
Gå runt Strömmen
Grillkväll på Rimforsa Strand
Hänga på Dentusgrottan
Stöna med Bröna
Äta på Ardor med Dillon
Visfestivalen i Västervik
Stockholm med bland annat ABBA-museet
Skaldjurskväll på Tannefors slussar
This is Hultsfred
Rocklogen
Konserter i Knäppingsborg
Kolla in Västkusten
Grilla hos Snål-Figge
Grilla hos Bjud-Figge
Midsommar i Grebo
Kräftskiva
Komiform
Gå till Grebo en solig dag
Äta burkskinka med Vickan
Plocka svamp med Tollan
Göra Norrköping med P:sson
Polen/Tyskland
Gå på Gyllene Tider
Torsdagstoner i Trägårn
Åka svenska Hurtigrutten
Dricka vin på Jöggas balkong (Bråvallahänget räknas inte)
Ta en öl på restaurang Ros

Lehmans fredagsfräckis

Han: -Jag kan inte sova!
Hon: -Varför inte då?
Han: -Jag har sån jäkla ståfräs så det finns inte skinn kvar till att stänga ögonlocken!

Dagens gay-mms

Jodå, Björnbögs-Jerry vet hur man hittar dom...
 

Mot Västervik

Frågar man Figge så är Simons Corner inte bara Åtvidabergs utan kanske även hela världens bästa restaurang. När jag var i Strömstad hittade jag ett ställe som hette Simons Hörna och lurade i Figge att det var samma ägare. Nu ska jag ner till Västervik och där finns en restaurangbåt som heter Simson, och tror ni inte att Figge gick på att även den ingår i samma kedja. Egentligen skulle han och Linda strunta i att åka till V-vik, men när de fick höra om Simson blev det annat ljud i skällan. Ska se om jag kan ta nån bild där Figge bjuder mig på lunch på Simson...

Dagens gay-mms


Komiform 2013

Lite får man ju skämmas, men jag har faktiskt inte varit på Komiform förrän igår. Komiform är alltså en viskväll som anordnats i sex år för att samla in pengar till behövande barn i Åtvid. Den görs till minne av Fredrik Åkrans (en Åtvidskille som jag kände) som dog plötsligt för några år sedan. Men bättre sent än aldrig, så igår åkte jag dit och fick en trevlig kväll. Mycket folk man kände, och så är ju Orangeriet en jättefin spelplats, speciellt på kvällen.
Först körde lite lokala artister, varav jag missade de flesta. Sedan avslutades kvällen med Lana Brunell, Aguson (överst), Dan Viktor (ovan) och Susanne Alfvengren (nedan).

Bohuslän 2013 Dag 3

Sista dagen på bästkusten ledde till Bohus fästning, som ju gett namn åt hela Bohuslän. Jag har ju sett ett otal gamla fästningar och slottsruiner genom åren, men Bohus får nu anses vara en av de som har intressantast historia. Sen blev det ett besök hos Jocke med familj inne i Göteborg och sen hem till Linkan igen.
Kommande Sverige-kortisresor som jag vill göra är: Hälsingland, Gotland, Kiruna/Esrange/Abisko. Får se om någon av dem blir av i sommar...

Bohuslän 2013 dag 2

Andra dagen i Bohuslän började med ett besök vid hällristningarna i Tanumshede. I skolan var ju hällristningar det tråkigaste som fanns men Tanumshede är ju som bekant ett av de svenska världsarven, så jag kan rekommendera ett besök på Vitlycke museum och hänga med på en guidning.
Därefter blev det en snabbvisit i Grebbestad för att kolla in Evert Taube-statyn med tre armar.
Men det var ju inte hela sanningen, för jag var även på jakt efter snuskgubben Dr Grebbestad. Dessvärre såg jag honom inte, men enligt ryktena lär han uppträda på Stöna Med Bröna nästa vecka...
Aaah...sen blev det härliga Smögen! Fint, fint, superfint. Helst ska man ju givetvis ha båt och segla runt för att på bästa sett njuta av Bohusläns klippor, kobbar och skär, men den här gången fick jag nöja mig med bil. Får väl skaffa båt när jag blir pensionär...
Timmarna tickade på och det började bli dags att dra sig mot Lysekil. Parkerade bilen, åt en bit mat och drog mig till spelplatsen som låg precis vid havet. Här ser man utsikten från "snikberget".
Och så här såg det ut när man kom in...
Och sen drog Gyllene Tider igång. Mer utförlig rapport från spelningen kommer inom kort...
Det var dag två det.

Bohuslän 2013 Dag 1

 
Gyllene Tider har precis dragit igång sin sommarturné och det måste man ju kolla in. Fast gå hemma på Stångebrofältet är ju ingen höjdare, då känns det nästan som att det kan kvitta. Så jag kollade i turnélistan efter passande plats och datum och kom på att Lysekil den 7/7 var perfekt. Västkust, hav, klippor, saltstänk, måsar, båtar, semesterkänsla...det är ju så Gyllene Tider ska upplevas. Dessutom har jag i ett par år varit sugen på att kolla in Bohuslän, så det blev ju perfekt med en liten minisemester.
Dessutom har jag varit sugen på att kolla in det berömda Fall/sluss-området (ovan) i Trollfettan....förlåt, Trollhättan och det låg ju lämpligt nog på vägen.
Och ja, det var värt ett besök. Egentligen hade jag tänkt att komma lagom till att de släpper på vattnet, men missade tyvärr det. Fast med tanke på vilket fiasko dammöppningen i Nya Zeeland som jag berättade om i vintras var så missade jag kanske inget...
Sen finns det ju ett ställe till i Trollhättan som man måste besöka. Ända sedan jag hörde Peter Le Marcs "Little Willie John" första gången har raden om Stallbackas bilfabrik bitit sig fast.
Hon bodde på fel sida älven
I en nedlagd mjölkbutik
Jag var hennes unge älskare
Från Stallbackas bilfabrik
Vi brukade åka omkring i
I hennes Dodge -67
Hon sa: "Vi kör hela natten
För jag vill se var alla vägar tar slut"
Och här har vi den, fabriken. Inte så bildfager kanske, men legendarisk och mytologiserad.
Sen E6:an norrut, ett snabbstopp i Uddevalla och sen upp mot Strömstad.
Det var över 30 år sen senast...

Rapport från Bråvalla 2013

Här kan man läsa min Bråvallarapport som jag skrev för Zero:

På skiva: Texas (Nolltretton, maj)

Texas
”The conversation”
PIAS/Border

Ett gammalt skivrecensentskämt är att man bör undvika alla musikgrupper som har geografiska bandnamn, som Boston, Japan, Barbados, Asia…ja ni fattar. De suger nämligen alltid fett.
Jag ska inte säga att skottska Texas är undantaget som bekräftar regeln, men det är ett småtrevligt band som man gärna kan låna ett halvt öra, även om de på intet sätt förändrar världen. Och själv var jag väldigt förtjust i låten ”Summer son” och dess sensuella video när den kom 1999.
Det är nu åtta år sedan Sharleen Spiteri och hennes bandkamrater senast släppte en ny skiva, men detta åttonde album känns oväntat fräscht. Kanske för att Texas nu vuxit i den vuxna kostym de alltid burit, kanske för att både Richard Hawley och Bernard Butler har varit med och bidragit, kanske för att de vågar ta ut svängarna och faktiskt låta som att de kommer från Texas. För bland den vanliga trevliga Texaspopen och – rocken finns här spår inspirerade av såväl blues, americana, bluegrass och Motown-soul.

3/5

Dagens gay-sms


Rapport från This Is Hultsfred 2013

Här kan man läsa min rapport från This Is Hultsfred som jag skrev till Zero:
http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=382

Dagens gay-sms


Svettig pråm

Strandgatan 2 har ju kört sin restaurangbåt i några somrar nu, men den där riktiga hajpen har inte infunnit sig. Kanske inte så konstigt när man tittar på hur det ser ut. Dom har Stångån, dom har grönskan, dom har en flytande restaurangpråm. Kunde dom inte anstränga sig åtminstone en smula för att få stället fräscht och tilltalande? Katastrof...

Dagens gay-sms


Sommar-BBM

Egentligen var jag dödssjuk igår, men när Jürgen Krado kallar till bandbokarmöte så nekar man inte. Så det var bara att knalla till Ågatan, beställa in en öl och göra upp planerna för höstens gig på Palatset. Vi får återkomma till höstens bokningar, tills dess kan ni njuta av våra bokningar på Stora Torget och i Trädgårdsföreningen på torsdagarna med start den 11/7.
Sen tog vi även en bira på Johannes innergård. Jag har ännu inte provat restaurangen, men det kommer att ske inom kort. Ja, ni vet väl att det är en Argentinsk restaurang...
 

Lehmans fredagsfräckis

En ung söt flicka kom cyklande till affären.Hon parkerade cykeln utanför och gick in för att handla. Medan hon va i affären, så ramlade hennes cykel omkull.
En ung kille som står utanför affären med sina polare, ville vara lite tuff, så när flickan kom ut så ropade han:
- Ööhh bruden, cykeln svimmade visst..
Flickan svarade blixtsnabbt
- Jadu grabben, de skulle du också ha gjort om du varit mellan mina ben i en timme!

Dagens gay-sms


Rimforsa Strand

Igår var det dags för en av sommarens höjdpunkter, nämligen grillkvällarna på Rimforsa Strand. Jag, Anahi, Figge och Linda drog dit och svullade. Sen började Figge och Linda beställa in mer och mer...och mer...och mer. Så numera är det jag som är Bjud-Tobbe. Och Figge heter numera Aldrig-mera-följa-med-till-Rimforsa-Strand-Figge...
 

Dagens gay-sms


Semester...my ass

Jag har varit ledig i två veckor, men semesterkänslan har ännu inte infunnit sig. Hittills har dagarna gått åt till att rensa ut, bocka av, stryka och bli klar med olika saker. Det är allt från diverse ströjobb till bandbokarmöten, högtider och andra åtaganden som måste fixas innan solstolen kan åka fram. Har jag tur är jag klar att gå på semester framåt slutet av augusti...och då börjar ju jobbet igen...

På skiva: Nocturnal (Nolltretton, maj)

Nocturnal
”Nocturnal”
Gaphals

Linköpingsband – Ja
Modernt och hippt – Nej
70-talskänsla – Ja

Slätrakat och sidbena – Nej
Proggresiv hårdrock – Ja
Synthar och samplingar – Nej

Bluesdoftande psykedelika – Ja
Riffglatt – Ja
Dåligt producerat – Nej

2/5

Dagens gay-sms


En tur på Ärlången

Igår slog Bjud-Figge till igen och bjöd mig och Anahi på en båttur på Ärlången, där vin och mat ingick.
Figge var guide och visade bland annat den riktiga Dentusgrottan (ovan) och Sturefors slott. En härlig dag på sjön!
 
Sen blev det även grillning framåt kvällen...som givetvis Bjud-Figge också stod för. Fast denna gång satt han och grymtade nåt om att "snart gå från hus och hem...", vad han nu menade med det...

Bråvallabilder

Här är lite bilder från Bråvalla av den eminenta fotografen Jürgen Krado.
 

Dagens gay-sms


Beviset: Prütz är gay!

Nu ska det väl äntligen bli slut med Björnbögs-Jerrys fåniga gay-sms, för mer gay än så här blir det inte.
Jerry Prütz, här är det definitiva beviset! Kom ut ur garderoben nu och erkänn att du är gay!

Musikkrönika (Nolltretton, maj)

Dansa tills döden hämtar dig

Sommaren börjar närma sig och med den kommer alla sommarhits. Trallvänliga melodier och klisterrefränger i all ära, den viktigaste ingrediensen om man vill skapa en hit är att den har sin egen dans.

Det är knappast en slump att tämligen mediokra låtar som ”Små grodorna”, ”Prästens lilla kråka” och ”Vi äro musikanter” lyckas hålla sig populära i generation efter generation, de har ju sina egna danser. Svårare än så är det inte.

Vi människor tycks älska att dansa och belönar de låtar som lanseras ihop med några knasiga danssteg. Är det något i musikhistorien som upprepar sig är det just att låtar som har sin egen dans blir stora hits. Vi har sett det i allt från Fågeldansen till Madonnas ”Vouge” och Villages Peoples ”Y.M.C.A”. Och både Markoolios och Michael Jacksons karriärer fick extra lyft genom ”the running man” respektive ”moonwalk”. För några år sedan fick den svenska gruppen Caramell en stor hit i Japan med sin caramelldans där man vinkade med händerna i öronhöjd samtidigt som man vickade på höften. Men listan kan göras lång: Scatman John, Svullo, Spice Girls – alla har de haft sin egen dans.

Inte minst brukar sommarplågorna bjuda på nya danssteg. Vi har sett det i ”Macarena” och ”The ketchup song” och senast i förra årets ”Dansa Pausa”. ”Lambada” var en stor hit i slutet av 80-talet, men när den återlanserades av Jennifer Lopez häromåret under namnet ”Dance the night away” uteblev kultkänslan – inte så konstigt, hon hade ju glömt dansen.
Förra året dök även Loreen upp med sin konstiga dans i ”Euphoria” - och självklart vann hon hela Eurovision Song Contest.

Ingen har väl heller missat det senaste årets två största musikaliska samtalsämnen världen över: ”Harlem shake” och ”Gangnam style”, två låtar som även har varsin egen unik dans. Här hemma har stadionspelningarna med Swedish House Mafia och festivalen Summerburst varit det hippaste på musikhimlen och dragit mängder med folk, men inte i första hand på grund av musiken – utan på grund av att det är dansfester.

Så när vi i slutet av sommaren ska bestämma vilken låt som blev årets sommarhit lär det garanterat bli en sång som även har en egen dans. Kanske Psy:s nya hit ”Gentleman”?


Mums

Var och handlade igår och såg att de hade smörgåstårta för halva priset. Så jag skickade en bild till Bjud-Figge eftersom han vet hur mycket jag älskar just smörgåstårta. För att retas lite skrev jag att det även var halva priset på folköl...
Svaret kom direkt:
"Det ska du veta Tobbe, hos mig har du halva priset på både folköl och smörgåstårta under HELA SOMMAREN!"
The Summer of Tobi - The Big Four O ser verkligen ut att bli den bästa sommaren någonsin!

RSS 2.0