Hjälp! Vem är denna man?

En sjuk man
Plötsligt har jag börjat stalkas av en mycket konstig man. Han lär heta Garderobert "TL" Stenmark och uppträder mycket udda. Nån som vet mer om honom?

Tv-krönika (21/6)

Kanonsommar i tv
 

Gårdagen var inte mycket att yvas över, men annars ser det ut som att vi går mot en kanonsommar. Och ju mer regn, mygg och annan jäkelskap som tvingar oss att sitta inne desto bättre. För när visades det senast så många dunderprogram i tv på sommaren som det gör i år?

Som vanligt är det SVT som håller fanan högst. Eller rättare sagt: de är helt i särklass. Tittar man på vilka tv-program de visar just nu vill man bara slänga grill och picknickkorg åt fanders och bänka sig i soffan med chips och folköl. Det är nämligen helt sjukt. Titta själv vad SVT visar i sommar:

"Six feet under"

"Simma lugnt, Larry"

"Elake kocken"

"Sopranos"

"Raskens"

"Musikministeriet"

"Världens modernaste land"

"Uppdrag granskning"

"Vita Huset"

Lägg till något enstaka program eller serie och du har i princip det bästa som finns inom televisionen.

De andra kanalerna då, vad gör dom? Ja, igår visade Trean "Fear Factor USA", Fyran "Ordjakten" och Femman "Girls of the Playboy Mansion". Ungefär som vanligt.

 

COOLAST IGÅR: Robert Duvall i "Colors".

IN MED: Florence Valentin, Gula Gubben, Jimmy Uller och Man Tell.

UT MED: Simpsons, Scrubs och Björn Rosenström


Två skivor

Album

5/10

Emrik: Kontrollen

Emrikordings & entertainment

 

Under 90-talet missionerade Emrik och hans kollegor i Göteborgsbandet Stonefunkers för funken kanske mer än nån annan i landet.

På senare år har sångaren gått solo och satsat på mer visinriktad musik. Förra plattan, "Lögnhalsen" från 2005, visade upp en ny sida av artisten och var överraskande bra. Särskilt föll jag för låten "Längsta dagen".

På "Kontrollen" har Emrik hittat tillbaka till funken och låter musiken rulla och gunga mer. Tempot har med ålderns rätt dragits ner en smula, men det hörs tydligt att det är svänget han vill åt. På förra plattan stod texterna mer i centrum, nu har han fått ur sig det han ville säga och låter beatet istället stå i fokus. Som gästartister plockar han in Dogge, Jenny Silver, Promoe och Papa Dee. Och som lite bonus får vi en remix av "Lögnhalsen".

Ingen himlastormande platta och ibland önskar man sig lite upptempo. Jag är också lite tudelad kring Emriks svenska sång, men okej då - den funkar.


Album
Betyg: 5/10

Bring me the fucking riot...man

Disco Avant-garde No!
Hundarna
 

Singeln "Lolita Riotta" från 2004 var riktigt bra (fast det tog faktiskt ända tills detta nu innan jag fattade ordvitsen...pinsamt) och b-sidan "Riot dance" var inte mycket sämre.

På nya albumet finns det en hel radda av samma stökiga garagepunkpop och i små doser är det en riktigt trevlig bekantskap. Problemet är att man tröttnar rätt snart. Låtarna följer samma formel och låter för likartat, och det funkar inte riktigt på ett album med 11 låtar.


Smiling Gayman utforskar bloggosfären

Smiling Gayman utforskar bloggosfären

Dra på trissor! Tror ni inte att även Smiling Gayman har startat en blogg!!!
Du hittar den här: http://smilinggayman.blogg.se/

Musikkrönika

Begreppsförvirring i musikvärlden 

Sedan några år tillbaka är Elvis Presley och Chuck Berry de hetaste artisterna bland ungdomar. Det är deras musik som visas på MTV, spelas på klubbarna och toppar listorna. Frågar man "innefolket" svarar alla att deras favoritmusik är r´n´b. Jag fattar inget: varför hajpar dom Elvis och hans gamla polare?

 

R´n´b, är ju en förkortning för rythm and blues. Svart 50-talsmusik med rötter i gospel, blues och swing, och i princip synonymt med rock´n´roll eftersom musiken döptes om till det för att kunna spelas i den vita radion.

Numera används begreppet mer för en musikstil nånstans mellan soul och hip hop. Visst finns det beröringspunkter mellan Chuck Berry och exempelvis Justin Timberlake, men jag tror inte att de som rutinmässigt hävdar att de lyssnar på r´n´b för ett ögonblick reflekterat över det - eller ens vet vad förkortningen "r´n´b" står för.

 
Men uttryck förändras och får nya betydelser. När jag för fem år sen skrev om emorock var det Last Days of April,  Starmarket och andra indieband med skeva gitarrtoner som menades. Det som idag går under namnet emo är något helt annat. Band som My Chemical Romance, The Used och Panic! At The Disco kan ju snarare beskrivas som amerikansk collegerock. Eller arenarock, vilket känns som en direkt motsats till det emobanden borde stå för.
 

Genredefinitioner kan man trassla in sig i hur mycket som helst, gränsdragningen är aldrig definitiv. Och ibland känns det helt onödigt att kategorisera olika sorters musik, de betyder ju ändå samma sak. Praktiskt taget varenda ny musikstil som dyker upp har ju tagit sitt namn efter ett slanguttryck för att ha sex.

Eller vad trodde ni att rock´n´roll, bebopalula, boogie woogie och hip hop egentligen betydde?

Dåvarande popskribenten Mats Olssons översättning av Baccaras hit "Yes sir, I can boogie" är klassisk. Han hymlade inte utan kallade låten "Ja herrn, jag kan knulla".

 
Men det är inte bara inom genrer det råder förvirring. Även inom andra grenar av musiken har ord mist sin betydelse.

När MTV uppfann "Unplugged"-begreppet betydde det inte att musiken var "opluggad", det vill säga akustisk, bara att arrangemangen var lite mer nedtonade än vanligt.

 
MTV förresten, numera är det knappast någon musikkanal som namnet (Music Television) hävdar. Tvärtom får man leta med ljus och lykta för att överhuvudtaget hitta nån musik på kanalen. 

Det är heller inte ovanligt att tv-kanaler skriver i sina tablåer att de visar ?"ivekonserter". Livekonserter i tv? Vad kallas det då när man ser en konsert på plats?

Herregud, Elvis uppträdde ju till och med "live" från en videoskärm i Globen 20 år efter sin död. Då inser man hur urvattnat begreppet blivit.

I den jämförelsen känns det nästan helt okej att kalla Darin för r´n´b.

Fäbodjäntan blir musikal

Fäbodjäntan blir musikal

Rockräven, bokarn, dansbandskonnässören, kulturarbetaren och, får man väl säga, mediahoran Jerry Prütz förnekar sig inte.
Han kan helt enkelt inte få nog av uppmärksamhet. Hans senaste desperata försök att placera in sig bredvid Peter Siepen, Robinson-Robban och Linda Rosing bland kändis-wannabes känns mer krystat än nånsin.
Nu ska han göra musikal av "Fäbodjäntan". Ja, ni läste rätt: FÄBODJÄNTAN. Den klassiska porrfilmen med sneda peruker, tutande horn, knätofsar och falukorvar.
- Vi är oerhört tagna av den starka dialogen, säger Prütz till Expressen.se.

Självklart är Tobis blogg nyfiken på hur slutresultatet ska bli, men hoppas vid Gud på att Prütz inte rollbesätter sig själv som den ljudligt stönande missionären Björn.

Läs artikeln på expressen.se: http://www.linkoping.expressen.se/Nyheter/1.731381

Veckans Page 3 Girl

Veckans Page 3 Girl

Är ju Challa såklart! Vem annars?

Tv-krönika (22/6)

Idiotiska spelprogram 

Mitt på dagen brukar inte programutbudet vara nåt vidare. Det är mest amerikanska pratshower och (minst) tio år gamla b-serier. Och så förstås de senaste årens absolut största tv-styggelse - dom idiotiska spelprogrammen.

Ni vet dom där det står en babblande programledare och pratar en massa innehållslöst strunt för att få tiden att gå medan tittarna får ringa in och gissa på vilket ord som ska bildas av de omkastade bokstäverna.

"Momento" på TV 6 sänds 365 dagar per år och man undrar ju vad det är för idioter som tittar på skiten. Igår avslutades programmet med ledtråden "Syrligt" och de omkastade bokstäverna bildade "Griddfäl".

"Passar bra såhär i midsommartider", sa programledaren för säkerhets skull och uppmanade oss att ringa in. Herregud, man kunde ju vinna 150 000, klart vi slänger oss på luren. Men det är ju aldrig nån som vinner de där fantasisummorna det lockas med. Vinnaren fick nöja sig med 2200 och det är i den storleksordningen vinsten jämt brukar hamna.
En halvtimme efter "Momento" började "Ordjakten" i TV4 och magen började återigen vända sig ut och in.

Fråga till Linköpingssonen och TV4: s VD Jan Scherman: hur kan du tillåta sån skit i din kanal? Tycker du att det är bra tv? Känner du yrkesstolthet när "Ordjakten" visas i rutan?

 

Till er andra: TREVLIG MIDSOMMAR!


Ludvig har släppfest på fredag

image1028
Så här skriver herr Ludvig Jansson själv i nyhetsbrevet:

Hej!
Nu på fredag (29 juni) har jag releasefest för min nya skiva "vin, kvinnor och sång en sommardag " på club molly, Lórient Linköping. Kvällen till ära spelar jag/vi live och alla som kommer får den nya skivan! Festen håller på från 22 till 03 och vi förväntas stå på scenen någon gång vid 23:30-00:00 (reservation för ändring). Kom dit i tid och njut av det goda!
Inträde: 40
Öl: 30
Hoppas vi ses där!
Mycket nöje/Ludvig and the gossarna


Kolla in bandet på Myspace: http://www.myspace.com/ludvigandthegossarna

Dagens lunch

...kommer att utgå på obestämd framtid. Onsdag i Norrköping också förresten. Helt enkelt på grund av att jag inte längre har nåt jobb.

Rapport från Midsommar - 07

Fina Martina
Det viktigaste för att komma i rätt midsommarstämning är Martina i en snygg midsommarkrans.
Näst viktigast är att hon och Josse dansar "Små fåglarna i skogen" på Klockarängen i Grebo.
På ängen
Leffan och Dragspels-Henke dominerade som vanligt på ängen.
dags för stridh
Sen tillbaka ner till Phalén, men John Stridharna drog iväg en sväng på ett gig.
Järngänget
Grabbarna som blev kvar sjöng "Man kan ragga brudar utan sprit", men det gick väl sisådär...
63405-1024
Ning Ning och Jocke Borell gifte sig på dan. (Den var på den festen John Stridharna lirade). Jag gick också upp en sväng. Aldrig tidigare har det var så många ST samlade på en gång i Grebo.
Zelle rockar fett
När regnet kom gick vi upp till Zeijlon istället.
va???
Där började det att hända konstiga saker...
Är det efterfest på eran balkong?
Sen drog Phalén och jag på efterfest. Trodde vi...

Glad Midsommar!

image1019

Sköna Gröna Grebo-affischen på G

Sköna Gröna Affisch

Det kommer att ske lite småjusteringar, men ungefär så här kommer årets affisch till Sköna Gröna Grebo se ut.
Boka in 25/8!

På skiva: Montt Mardié

Monty!
Montt Mardié
"Clocks/ Pretender"
Hybris
 

Vid 23 år ålder måste David Pagmar, alias Montt Mardié, redan placeras bredvid de stora namnen inom svenskt musikliv.

Det är nästan löjligt hur begåvad han är och vilka storslagna planer han har - och genomför.

Efter några fantastiska popsinglar, en supercover på Whams "Last Christmas" ihop med Le Sport, ett falsett- och soulfyllt debutalbum och en dunder-EP slår han till med en dubbelskiva där CD 1 är en pampig och dramatisk skiva inspelad med storband.

"Clocks", som den heter, är redan nu en svensk klassiker. Jag vet inte vad man ska jämföra med, Sverige har ingen tradition av denna sorts croonermusik. Montt Mardié rör sig obehindrat och självsäkert mellan dansgolv och orkesterdike.  I "1969" mixer han dem båda och gör det fantastiskt snyggt (lyssna på det fräcka stråkintrot).

"Let´s Get Away From It All" är ett svängigt Sinatra-nummer och "The Windmill Turns All The Same" är ett storslaget epos med vackra stråkar och blås.

Han har redan skrivit den perfekta poplåten ("Highschool Drama") och för att ytterligare betona det är den med här också, fast med annat namn ("Birthday Boy (Drama)"), annan text och ett annat, mer pampigt arrangemang,

Och det här är bara början. Gud vet vad som kommer framöver. Det ska bli oerhört spännande att följa Montt Mardié i framtiden.

 

CD nummer två är en duettskiva med namn som Jens Lekman, Andreas Mattsson och Hello Saferide. Den är mer nedtonad och känns inte heller lika vass. Bäst är de mer dansanta inslagen, som Pet Shop Boys/ "Neverending story"-doftande "Metropolis" med Fredrik Hellström från Le Sport och "Science"-EP-bekantingen "My Girlfriend Is In The Grand Prix Finals" ihop med Mr. Suitcase. Samt den svängiga falsett-festen med Deportees Peder Stenberg i "Daughters". Och så blir det sång på svenska med Vapnet i "När ni gett dom våld, ska vi ge dom kärlek".

"Pretender" går att överleva utan. "Clocks" kommer däremot att gå på repeat idag, imorgon och i evighet. Amen. 

Betyg: 4/5


Lilla Anna

image1016

"Lilla Anna och Långa Farbrorn på havet" 
Lilla Anna följer med på en förtrollad tur i Långa Farbrorns segelbåt. Vad mycket som händer ute till havs när man har ett magiskt hål.

The Summer of Tobi - Hämningslöst!

The Summer of Tobi - Hämningslöst!

Efter The Summer of Tobi och The Summer of Tobi - Andra Sommaren är det nu dags för The Summer of Tobi - Hämningslöst.
Den inleds imorgon och idag var jag inne på Netto och förberredde mig genom att köpa en platta 3,5:or. Nog för att man har hört att Netto ska vara billigt - men 51 spänn!??! Antar att kassörskan räknade fel nånstans...

Bästa bloggen nånsin!

image1014

Ni har väl inte missat världshistoriens bästa blogg:
http://tobbeleffler.blogg.se/

På skiva: Shout Out Louds

image1013
Shout Out Louds

"Our ill wills"

Bud Fox
 
Vem hade kunnat tro att Shout Out Louds skulle bli det hetaste svenska bandet i Staterna, med ändlösa turnéer och uppträdanden hos både Leno och Letterman? Debutskivan "Howl howl gaff gaff" från 2005 var ju inte särskilt spännande. "Very Loud", "Please please please" och "The Comeback" var visserligen schyssta låtar men resten av bandets The Strokes-rock var varken särskilt fantasifull eller intressant.

På uppföljaren har man bytt New York mot London och 00-tal mot tidigt 80-tal. Musiken är luftigare, större, mer arenavänlig. Om bara sångaren Adam Olenius sätter på sig en yvig svart peruk och lite kladdigt smink har vi The Cure rakt av. I en låt som exempelvis "Normandie" blir den musikaliska influensen nästan irriterande tydlig.

"Our ill wills" består av 12 jämnstarka låtar av gott hantverk, med singeln och öppningsspåret "Tonight I have to leave it" som självklar topp med sitt driv, sina stråkar och sin sköna refräng. Men fortfarande känns det som att bandet letar efter sitt eget signum, hittills har de varit bra på att fånga trender men sämre på att bidra med något eget.

Betyg: 3/5

Dagens lunch

...intogs ihop med Wester och Aguson på Gula Huset. Gårdagens lunch intogs med Wester på Olympia.

Veckans Page 3 Girls

Mina två älsklingar

Kunde inte välja mellan sotlugg och linlugg så det fick bli två den här veckan: Lisa & Anna G

Krogkrönika

image1010
En fika mellan hägg och syrén
 
Tydligaste vårtecknet i stan är inte att gatorna sopas eller att den lokala glassbaren öppnas. Istället är det att restaurangernas stolar och bord fyller gator och torg. Uteserveringarnas bästa tid är nu.
 

Sällan smakar en kaffe lika gott som vårens första ute-kopp. Sällan är det godare att dricka en pilsner än i vårens första värmande solstrålar.

Som inte alltid är så varma. Aprilvädret är lynnigt. Precis som Stefan Sundström sjunger i Sabinas Sjätte Sång: "man ser att solen den lyser, man tar av sig och fryser och klär på sig igen".

 

Från mitten av april har stadens etablissemang slagit upp sina uteserveringar. Vill man vara säker på ett stabilare väder ska man dock vänta några veckor till.

Många menar att försommaren, eller tiden "mellan hägg och syrén", är årets bästa tid. Nordisk Familjebok beskriver perioden målande och poetiskt:

"Några få ljumma majnätter och varma dagar är nog, och liksom genom ett trollslag står häggens svällande och doftande blomsterskrud färdig, frigjord från vinterknopparnas fängsel, ett mästerverk av naturens slösaktiga alstringskraft, ty ingen skönare brudslöja kan den unga Flora ikläda sig vid vårsolens möte."

 

Uttrycket "mellan hägg och syrén" sägs komma från den tid då skomakargesäller enligt skråbestämmelserna gav sig ut på vandring varpå skomakerierna fick stänga under just denna korta vårperiod.

Numera är det vi stadsflanörer som gör våra vårvandringar och dom går mellan uteserveringarna. Dock sker det numera inte bara "mellan hägg och syrén" utan perioden sträcker sig ända till oktober.

Det finns många smultronställen bland Linköpings uteserveringar. En favorit är exempelvis våfflor och Ivar Jonssons Orkester en solig dag i trädgården på Åbacka Café. Kvällssolen på krogarna på Nya Tanneforsvägen är inte heller helt fel. Vill man se mer folk är en iskall pilsner på 55:an ett bra alternativ. Men den mest eftertraktade platsen bland stadens uteserveringar är nog borden precis bredvid entrén till Stora Hotellet. Där är temperaturen alltid några grader högre.

 
Vilken är din favorit bland stadens uteserveringar?

image1011

På skiva: Miss Li

image1009
Miss Li

"God put a rainbow in the sky"

National
 
Jag gillar snabba ryck. Varför dra ut på saker när de kan göras direkt?

Det verkar även Borlänge-tjejen Miss Li tycka, det var nämligen bara fem månader sen hennes debutskiva kom ut.

Precis som då består även uppföljaren av stompiga umpa bumpa-piano-låtar i en burlesk kabarétradition. Musiken är charmigt skev och Miss Li bökar och stökar runt i Tom Waitsland.

Men betygstrean kommer med ett nödrop. Vi har ju hört exakt denna skiva tidigare, nämligen hennes debut från december. Uppföljaren känns som en karbonkopia av den.

Det känns som att Miss Li har så mycket mer att ge. Istället för att fastna i tvåtaktskomp och jobbigt manierad sång (som i "A song about me and a boy") önskar jag att hon breddade sitt uttryck som det känns att hon med bara ett uns ansträngning lätt skulle kunna göra.

I exempelvis den vackra balladen "The song we used to sing" anar man ett anslag som skulle kunna beröra på allvar. Än så länge känns Miss Li mest som ett tyglat kaos med en färgsprakande garderob.
 
Betyg: 3/5

Mera Hultan

Camp Grebo
Vi fortsätter lite på Hultsfred-temat genom att leka en skojig lek. Här nedanför kommer fyra bilder på Gula Gubben, Fula Gubben, Mantel-Alex och Rockräven.
Vem tror ni är vem?

BBO
Bitter
Scen-sus
Hultan-07

Rapport från Hultsfred -07

Hemma igen från Hultsfred. 18:e året och som alltid är det senaste året det bästa. Böglistan, Bitterlistan och Låtlistan presenterades (återkommer till dem). Bilrutan sönderslagen. Pierre Borell lyckades bara ta sig till husvagnscampingen. Såg en del riktigt bra konserter och fick en stadig festivalbränna.

Hultsfred -07 Gänget
Kärntruppen av Hultsfredsgänget -07 är samlad. Från vänster: Ölandsbron, Phalénin, Markus Stöld och Kalle Kräks. Vid kameran Snusk-Tobbe och på gästlistan Kalm.
Några hangarounds: Danne, Fadde, Malin&Mette&hondentredje, Faddes kompis, hon som gillade omskuret + bror, Örebro-teensen...

Så ung, så fräsch!!!
Stöld har varit och handlat frukost. Men Hultsfredsmaten är ju som vanligt under all kritik. I år hittade vi visserligen en höjdare: Louisiana-kycklingen. Ört & limekryddad kycklingfilé, klyftpotatis och bearnaisesås för 45 pix. Kanon!
I övrigt är det ju bara pizzabitarna (salami) som funkar.


Gula Gubben kom förbi och höll en show vid vårt tält. Vi preliminärbokade honom till Sköna Gröna.

Florence Valentin
Florence Valentin var superbra inne på Stora Dans 14 på torsdagen. Såg även Juvelen på samma scen, inte lika bra. Men han körde hitten tidigt så man kunde gå sen. Missade Sweptaways. Såg lite på Timbuktu och en del av Marit och slutet på Mando Diao (bra alla tre). Lite av Mixtapes & Cellmates och Bonde do role (sådär).
Säkert!, The Ark och Pet Shop Boys var däremot kanon. Maud Lindström var sådär men hade en cool trummis.

Flogging Molly Torsdag 14.45 på Pampas
Det kändes som jävligt lite folk på årets festival, men på Flogging Molly var det packat.

Camp Grebo
Orginal-Camp Grebo hade blivit funktionärscamping i år. Så vi fick bo vid vägen 50 meter ifrån istället. Jag lyckades ändå att smita in och ta den här bilden.

Babian!
Babian var årets "måste-se-band" efter tidigare års Avsmak och Apan. Dom andra tyckte det var bra men frågar du mig var det skit. Gitarristen (t.v.) hade den värsta psykblick jag sett. Såg inte klok ut.

Hårresande!
Ölandsbron rakade huvudet och fick napp direkt.  Tjejen på bilden hade för övrigt också ett rakat huvud under den där peruken.

bästa skylten
Festivalens roligaste skylt.

Ska bli skönt att sova
På natten när jag kom hem till mitt tält i ösregnet var det skönt att krypa ner i en varm och torr sovsäck...

Prütz på Hultan

Rockräven!

Ni har väl följt rockräven Jerry Prütz bloggande från Hultsfred?
Om inte så kolla in den här: http://backstagehultsfred.blogg.se/

Snusk-Tobbe har sin egen programpunkt där det står så här:

Tors:
--Jag rasar över det nya funktionärscampingen. Jag har bott på samma ställe i 17 år och är inte längre välkommen där. Har just sett en konsert med "Gula Gubben" - han är prelbokad till "Sköna Gröna Grebo". Han körde hiten "Du är inte nice mannen du är bara bajsmannen". Han var riktigt på hugget idag...

-- Jag hatar maten här. kan man inte få kokt potatis, brunsås och fläsk...


Fre:
---Dagens missräkning var Babian. Det var ingen höjdare och nu vet varför apor har rött arsle ...
Festivalhångel har det blivit - jag och mina fem kompisar hånglade mot min vilja. Min homooskuld har rubbats lite...hahahah
---- Köttfärsvinet är framplockad och urdrucken...

-- Har sorliga nyheter, tydligen har Bajsmannen dött. Det är därför han inte setts till.

--- Festivalmaten är dålig. jag vill ha potatis...

--- Marcus Stöld och jag ska gå på 50 cent. Ozzy skiter vi...


Och hårdast i sammanfattningen:
(Årets)
Kaxigaste: Snusk-Tobbe som muckade gräl med hela Aftonbladets trupp. Stark!

Dagens fynd på hallmattan

Yes!

Här kommer man hem från Hultan, öppnar dörren och kliver över en hög med räkningar, fyra dagars Corren och annan post. Underst ligger dock ett stort paket som genast väcker mitt intresse. Nyfiket sliter jag upp det och får se denna coola tisha.
Inte nog med det. Det medföljer även ett trevligt kort där det bland annat står att bandet är ute på Sverige-turne´. Särskilt rekommenderas giget på Rådhuskällaren i Vadstena den 28/7.
För fullständigt turnéschema och annat, kolla in: http://www.jimmyullerband.se/

Nu blir det Hultsfred - syns på söndag

Nu blir det Hultsfred - syns på söndag

Prützen på plats i Hultan

image990

Allas vår rockräv Jerry Prütz kommer att blogga för Corren på Hultsfredsfestivalen.
Kolla in: http://backstagehultsfred.blogg.se/

Tv-krönika

Vi tar den i repris 

Det är bara en massa repriser på tv nuförtiden, hör man ofta folk knorra. Och visst är det mycket repriser, det är bara att sätta sig och börja räkna (R) i dagens tv-tablå.

Och tack gode gud för det. Repriser är i mitt tycke inget djävulens påfund utan tvärtom en välsignelse. I söndags visades det sista avsnittet av "Six feet under". Serien avslutades med en lång slutvinjett där man får se hur alla huvudpersonerna kommer att dö i framtiden. Det var bland det bästa jag sett på tv och tog flera timmar att skaka av sig.

Efter det starka slutet svor jag över att ej få återse familjen Fisher, men saknaden blev kortvarig. Redan i tisdags(!) började serien att sändas i repris.

Två andra kära återkomster som man kunde se i rutan igår (och alla andra vardagar) är "På spaning i New York" (TV3) och "Uppdrag: Mord" (Kanal 9). Dessa serier kan dock inte räknas som riktiga repriser eftersom de förra gången de visades gjorde det i andra kanaler.

Något som redan repriserats en massa gånger men som jag ändå tycker det snart är dags för en vända till med är "Oz", den fantastiska fängelseserien.

På SVT 24 är nästan hela utbudet repriser. Igår exempelvis "Uppdrag granskning" och "Sportnytt". Det är delvis därför jag gillar kanalen - där får man alltid en andra chans.

 

FRÅGA: Fanns det verkligen en garderob för David Hyde Pierce, "Fraisers brorsa", att komma ut ur?


Dagens lunch

Nästa gång Palmér går vi till Hamlet

...intogs ihop med Palmér på Tropikhuset.
Tycker dock att ni ska läsa hans version av det hela på:
http://niklaspalmer.wordpress.com/2007/06/12/dagens-lunch-3/

Two headed dog

I walked with a zombie

Yes yes!  Roky Erickson kommer till Hultsfred.

Snart är det dags. Efter 17 år vid Hulingens strand börjar man kunna rutinen, men det märkliga är att det bara blir roligare för varje år.

Detta vill jag se i år:
ROKY ERICKSON
SÄKERT!
FLORENCE VALENTIN
JUVELEN
THE SWEPTAWAYS
MAUD LINDSTRÖM
BABIAN

Resten kan jag missa.


Veckans Page 3 Girl

Veckans Babe!

Taadaa! Det är Jessica.

På skiva: Sahara Hotnights

Maria Andersson - my sweetie!

Sahara Hotnights

"What if leaving is a loving thing"

Stand by your band/ Universal
 

Det står allt tydligare klart att Robertsfors-bandet lämnat de tidiga plattornas punkiga rockattack för ett mer sofistikerat och elegant uttryck. Och gärna för mig, jag föredrar det poppigare och vuxnare materialet som gruppen presenterat på förra plattan "Kiss & tell" och tagit ytterligare ett steg på denna.

Vore ju förresten konstigt om tjejerna lät likadant nu vid 25 som de gjorde när de var 16.

På nya albumet (med årets vackraste titel) radar Sahara Hotnights upp så många starka poplåtar att jag måste gå och badda pannan med vatten för att inte svimma. Maria Andersson låter förförisk vid micken och sjunger sig rakt in i mitt hjärta.

"Neon lights" för tankarna till storstad, 80-tal och- ja, neonskyltar. Singeln "Cheek to cheek" sätter benen i självsvängning och lugna "No for an answer" visar en ny och spännande sida av kvartetten. Vilket man väl också kan säga om "Getting away with murder" med sin 70-talssaxofon(!).

Och då har jag inte ens nämnt den trio strålande låtar som inleder plattan. Dom får ni upptäcka själva.

Sexigt, svängigt, självsäkert och stilfullt. Sahara Hotnights är de tuffaste rocktjejerna vi har i landet. 

Betyg: 4/5

Dagens lunch

...intogs på Gula Huset ihop med Wester. Mantel-Alex gled världsvant omkring och vid bordet brevé satt Erika (nu vet jag en som blev avis).

Hjälp mig hitta min stil!

Jag befinner mig i en svår identitetskris. De senaste dagarna har jag experimenterat med olika sorters skäggväxt utan att kunna bestämma mig vilken jag ska satsa på.  Vad tycker ni?

Andrea Boccelli-looken
Skägg-lund

Edward Norton-looken
beard

Village People-looken
YMCA

Tysk-looken
clark gable

Ungjävel-looken
mickey gul

Banden till Nykvarn

Banden till Nykvarn

Redan var det ju klart att kanonband som Ingenting, Those Dancing Days, Last Days of April och Maia Hirasawa skulle spela. (Det uppväger nästan att Lillasyster och Black Belt kommer...). Och så tillkommer ju även Rockkarusellenvinnaren Maricon och lite andra band.
Utöver dessa skulle en lyssningsgrupp utse 20 lokalband och det blev dessa:

Ludvig and the gossarna
Sansui Rock´n´roll
Carl-A
His madam´s voice
Det är kärlek
Tv Eye
Fredrik Johansson och Hundarna
Rawhypnols
Oblivion
The Bricks
Those Pyjamas
The Fabulous Invaders
Per Kardell Band
Aguson
Them Jacks
Dynamo Dresden
At Direction
Sunday Crowd
Pedro Sanchez
The Limiteds

Anttila på hörnan ikväll

Sörping på dan, sen kom Bill hit på kvällen och drack upp mina folköl och mitt vin. Han föll hejdlöst för The Mo, snyftade till Eldkvarn, dissade nya Space Age Baby Jane, utnämnde TPD:s "Oh, Susie" till världens bästa cover, åt upp min mat och beklagade sig rent allmänt.
Ulfsbo och Vickan dök upp på en liten rackare och Ulfsbo avslöjade vem som är världens sämsta fotbollsspelare (ledtråd: han kommer från Grebo och har en svinsnygg syrra).
Fråga: när kommer smaksatt "Klick"?
Anttila på hörnan ikväll
Ikväll blir det att ta en sväng till Tages Hörna och kolla in Anttila. Tydligen ska jag även presentera årets Nykvarnsband strax innan.

Dagens fynd på hallmattan

Feist???

Idag kom nya Sonic. Mmmm...vad den luktar gott...

Rapport 20.24

Nu kom Bill med folköl och pommes. Vi ska sitta på min balkong och kolla i årets gymnasiekatalog.

Dagens lunch

...intogs ihop med Örjan Försörjsarn på La Uva i Söderköping.

Dagens fynd på hallmattan

Jimpa U

Jobbade till 20.00 och kom hem trött och seg. På hallgolvet låg Trean, Linköpingsposten och en massa annan skit. Men underst låg ett kuvert adresserat till "Journalisten Tobias Pettersson", min nyfikenhet steg förstås avsevärt. Och jag måste faktiskt säga att mina förhoppningar infriades och mer därtill! Sån här post skulle man få varje dag!

Ny tävling!

Ny tävling!

Vem gömmer sig bakom kudden? Och varför?
Bästa svar vinner en skiva.

Stoppa nostalgimacken i Björkfors - stoppa den!

Protestera mot nostalgimacken!

Nu börjar det dra ihop sig för "TBG:s Banemän"s första aktion mot Nostalgimacken i Björkfors. Det har kommit in några bra förslag på vad vi kan utföra för aktion, men vi behöver flera. Och framförallt behöver vi flera medlemmar, i dagsläget är vi bara tre. Nån som är på?

På skiva: Ulf Stureson


image974
Ulf Stureson
"Beroende"
National
 

Ingen lyssnar på mina teorier om att Ulf Stureson egentligen är en svenskspråkig indiepoppare, folk verkar ha fastnat vid att han är en Traste Lindéns Kvintett-medlem som gått solo. Men det är ju exakt så här Laakso kommer att låta om 15 år om dom sjunger på svenska.

På Sturesons fjärde skiva finns en handfull starka låtar, särskilt inledande och rockiga "Alla nätterna sen" med skön attack i refrängen. Följande "John" är en charmig popbagatell och bökiga "I dåligt skick" känns orakad och smutsig som en bakfyllemorgon.

Hans typiska svårmodiga stunder, här exempelvis titelspåret "Beroende" där han kvider med vek ekoröst till ensamt gitarrplock och "En vacker dag", likaledes plinkig och tunn, ger mig däremot ingenting. Oengagerat standardrockande som i "Klant" känns inte heller särskilt spännande.

Däremot lyfts en tämligen medioker låt som "Mina hästar" rejält av en sån detalj som ljudet av knivar som dras ur sina slidor.

"Beroende" är en jämn skiva, men topparna känns lite lägre än på tidigare plattor då Sturesons egna mix av melankolisk visa, folkrock och ilsken pop gav oss fantastiska nummer som "Pärlor för svin", "Jag hoppas" och "Sten i sanden".
 

Betyg: 2/5


Dagens lunch

...blev en god lax på Hamlet.

Banden klara till Nykvarn

Banden klara till Nykvarn

Som ordförande i lyssningsgruppen till Nykvarnsfestivalen kan jag avslöja att det idag blev klart vilka band som kommer att lira.
En bit över 50 bidrag skulle komprimeras ner till 20 - ett svettigt jobb, men med 2(!) Grebo-bor i juryn gick det. Resultatet blev ett mycket starkt program där faktiskt ett av stadens största lokalband kom med på nåder.  Egentligen åkte de ut mot ett coverband(!) men plockades med i sista stund.

Vilka band som kommer att spela kommer att avslöjas på lördag under "I väntan på Nykvarn" vid Tages Hörna. Precis innan Anttila är det visst tänkt. Kom och kolla!

License to grill

pungsvett
Igår kväll var det som sagt grillparty hos Vickan & Ulfsbo. Mycket trevligt!
fusk som vanligt
...fram till att Martin började fuska på "När & fjärran". Men han fick smaka sin egen medicin och blev skyldig mig en caffe latte på café.
josse
Och Jossi gjorde sig fin...

Tisdag i Norrköping

...blev att jobba i NKPG på tisdagen den här veckan. Där sitter folk på badringar på kontoret.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping.

Veckans Page 3

Veckans Page 3

Blir ju självklart födelsedagsbarnet Johanna F.

Gårdagens lunch

...intogs på Gu va gott i NKPG ihop med Mr 011.

Rapport 04.51

Tåby
Oj oj oj. Grillfest hos Ulfsbo och Vickan igår.

Vicky

Vickan hade gjort potatissallad och var lekledare.

Vad heter det?

Siewert!

Vi av den äldre stammen har ju alltid sagt "Grebo-bo" om personer som bor i Grebo. Men nu har det uppdagats att de yngre tydligen säger "Greboianer" eller till och med "Grebones".

Så vad heter det?

Dagens lunch

...intogs med Wester på Texas Longhorn.

Eldkvarns nya platta nr 7

image965

Nu har Sofie Lantra skaffat en ny blogg. Kolla in den på: http://shanaz.blogg.se/

På skiva: The Ark

image964

The Ark

"Prayer for the weekend"

Roxy Recordings

Fjärde skivan - ja

"Grease"-stråkar i "Little dysfunk you" - ja

Shoegazing - nej

 

Svaga låtar bakom hitsen "The worrying kind" och "Absolutely no decorum" - ja

Vaggvisor - nej
Coola låttitlar - ja 


Musikalmusik - ja

70-talsinfluenser - ja

Svenska texter - nej 

Betyg: 2/5

Tv-krönika (1/6)

Zappa lugnt 

Slår på tv:n strax efter 19 och får syn på min vän och kollega Jerry Prütz på Kanal Lokal. Ren och oförfalskad glädje lyser i hans ögon när han får gå in och undersöka dansbandet Black Jacks turnébuss.

Zzzapp!

På Bobster i SVT 1 sjunger en massa ungar karaoke till Måns Zelmerlöws låt "Cara Mia". Sen sliter programledaren av sig håret - som visar sig vara en peruk.

Zzzapp!

Östnytt rapporterar om sol och sommarvärme till helgen. Jippii!!

Zzzapp!

Rapport rapporterar om tre nya vägmärken som dyker upp idag.

Zzzapp!

Hon & Hannes i TV 4 lider av samma brist som alla andra svenska komediserier - de är inte roliga.

Zzzapp!

På Kanal 9 försöker olika experter förklara Loch Ness-odjuret med att det skulle vara sälar, svallvågor, stockar, jordskalv och annat.

Zzzapp!

Eurosport visar tennis från Franska Öppna och berättar att Jonas Björkman har vänt ett 0-2-underläge i set och gått fram till 4-2 i avgörande. Ja!

Zzzapp!

På TV 4 + är "Hey Baberiba" riktigt bra när Peter Magnusson imiterar Leif GW Persson och demonstrerar ett dataspel om kungafamiljen.

Zzzapp!

Vad tusan nu då?

Zzzapp!

Äsch. Batterierna tog slut...


Releasepartyt 2007

Pullman

Solen sken, mycket folk och Bill kom ut ur garderoben senare på natten (fast ingen reagerade). Releasepartyt 2007 var en mycket lyckad tillställning.
Festival!

Festivalstämningen infann sig snabbt. Det enda fiaskot var nog min "Guldautomat" - vilket skit!
(En guldautomat är en papp-förpackning med tio 33:or Norrlands Guld. Låter betydligt roligare än vad det är) 
party
Sen gick vi hem till mig några stycken. Eller det kom och gick rätt mycket folk. Party hela natten.

Man kan ragga brudar utan sprit!

image961

Årets låt på Festivalbandet  var utan tvekan "Man kan ragga brudar utan sprit" med Mikael "Prinsen" Trolin feat. Gabriel Romanus.
Vem är då denna prins? Wikipedia skriver så här:

Mikael Trolin, född 7 december1963, är en svenskmusiker och folkpartistiskpolitiker.

Mikael Trolin är född i Spånga utanför Stockholm som son till en nigeriansk far och svensk mor. Han växte upp i Bredäng. Smeknamnet "Prinsen" fick han sedan han vid 35 års ålder fått kontakt med sin okände far, som visade sig vara hövding i provinsen Kwande i Nigeria. 1999 visades en dokumentär i TV4 om hans liv.

Han startade därefter en karriär som popmusiker under artistnamnet "Prins Mikael". Han har producerat ett flertal singlar, dock utan att få någon större framgång.

Kolla in hans blogg här: http://www.mikael-prinsen-trolin.blogspot.com/


Adjö, Six Feet Under

Adjö, Six Feet Under

Ikväll sändes det sista avsnittet av Six Feet Under.
Avslutningen där man fick se hur alla kommer att dö var något av det starkaste och bästa som någon gång visats på tv.
Fan, jag kommer att sakna Nate och dom andra.

Releasepartyt 2007

Tobi
Rapport 03.23:
10-årsjubileum för festivalbandet. Oj oj oj.

festival

Varför sitter vi en båge?
Nä, nu ska jag sova....

Festivalband

Festivalband

Missa inte!!!
Klockan 14.00 är det releaseparty för årets festivalband. Studentbacken vid stångån är platsen för plejset. Be there or be square.

Uller & Lollo bygger myten om sig själva

image953
Jimmy

image954
Lollo

Två av Linköpings mest kända kulturarbetare är Jimmy Uller och Lollo Asplund. De har en gång jobbat ihop i en reklamfilm från Tekniska Verken kallad "Sop-operan". Men det är inte därför de är lokalkändisar utan för att båda, på varsin kant och på olika sätt, så konsekvent och passionerat byggt myten om sig själva.

Jimmy är känd för att överdriva sin egen betydelse i olika kulturella sammanhang. Ett känt exempel är när han gick ut i media och sa att han spelade mot bland annat Nicole Kidman i Lars von Triers film "Dogville". I själva verket var han bara så kallad "bodydouble" åt Stellan Skarsgård.
Läs exempelvis Correns intervju här: http://archive.corren.se/archive/2002/3/23/1nlzyaklhv8nfyj.xml
Upphaussandet av sin egen prestation fick han såklart skit för och man trodde att han hade lärt sig läxan, men nej. I gårdagens Corren publicerades en intervju där Uller pratar om sin roll i kortfilmen "Punkspark", i förbifarten nämns även att Grebo-tjejen Karin Bjurström medverkar.
Snart visar det sig dock inte bara att filmen suger fet hästpung utan att Ullers insats begränsar sig till en kort scen i början och en kort scen i slutet. Sammanlagt yttrar han kanske 20 ord.
Och Karin Bjurström? Jo, hon hade den kvinnliga huvudrollen.

Lollo är känd för sin aldrig sinande fäbless för 60-talet och dess musik. Otaliga har de hyllningsartiklar varit där han hyllat sina gamla idoler, som Bob Dylan och The Beatles. Att sånt kunde pågå när han var Kultur- respektive Nöjeschef på Corren var en sak, då var det ju han som bestämde. Självkritik var helt enkelt inte hans grej.
Istället uppmärksammades varje fånigt jubileum som tänkas kunde. 30 år sedan den skivan släpptes, 40 år sedan den gruppen bildades, idag skulle den artisten fyllt 60...och så vidare.
Sen började Lollo arbeta på SON och alla drog en lättnadens suck. Äntligen skulle Correns nöjesbevakning handla om vad som pågår i LINKÖPING år 2007, inte vad som hände i England för 40 år sedan.
Trodde vi.
För i dagens Corren är han tillbaka. Och lyssna noga nu för det här är helt sjukt: Lollo Asplund har skrivit en artikelserie i TIO DELAR om "The summer of love" dvs SOMMAREN 1967. Först ut var en helsida om THE BEATLES.
Bonusinfo: Vad tror ni Lollo Asplund gjorde sommaren 1997? Jo, skrev en artikelserie i Corren för att uppmärksamma 30-årsjubileet av "The summer of love" 1967.

Värsta vädret: blåst

image952

Det väder jag hatar absolut mest är blåst.

Resten:
2. Kyla
3. Växlande molnighet
4. Allmänt blött

(apropå väder: Ninnen - jag vill ha tillbaka mitt paraply!)

Veckans Lehman-skämt

image951

Det var en tysk, en italienare och en norrman som var dömda till döden.
Domaren gav dem tre olika val:
1: Bli skjuten
2: Bli hängd
3: Få AIDS-virus insprutat i kroppen
Tysken sa: "Skjut mig i huvudet". PANG! Tysken dog direkt.
Italienaren sa: "Häng mig". Vips var italienaren också död.
Norrmannen sa: "Ge mig lite av det där AIDS-viruset".
Vakten sprutade in viruset i kroppen på norrmannen, som började skratta så han föll ihop på marken.Vakterna tittade förundrat på varandra och undrade vad som var fel på killen. Sedan sa norrmannen: "Ge mig en spruta till". Vakterna gjorde som han sa och sprutade in ytterligare en injektion. Nu skrattade norrmannen så han höll på att storkna, han rullade runt på backen och tårarna bara sprutade. Slutligen frågade ena vakten: "Vad är det för fel på dig människa?" Norrmannen flinade och svarade:
"Ni är ju så korkade, jag bär kondom"

RSS 2.0