Zeijlon om tre år

Zeijlon om tre år

Tyvärr Zelle-Belle, jag kan inte undanhålla världen den här dunder-bilden.

Nu har Hasselhoff ställt till det igen

Nu har Hasselhoff ställt till det igen

Här är det senaste from The world of the Hoff:

 I ett dokument, som den brittiska tidningen Sun har läst, hävdar stjärnans ex-fru att:
   Hasselhoffs alkohol- och drogmissbruk var orsaken till att deras 16-åriga förhållande tog slut.
   Hasselhoffs missbruk ofta ledde till att han kissade och bajsade på sig.
   Stjärnan misshandlade Bach. ”Han slog mig ofta, knuffade mig och kastade saker på mig”.
   Han misshandlade även deras gemensamma barn, Taylor Ann, 16, och Heyley, 14. ”Han smiskade flickorna på stjärten när han var berusad och låg vid flera tillfällen nakna med dem i deras sängar”.
   Hasselhoff kallade även den yngsta flickan, Hayley, för ”hora”.
   Filmstjärnan berättade inte att han hade könssjukdomen herpes när de gifta sig.
  David Hasselhoff har i skrivande stund ännu inte kommenterat anklagelserna.

Ikväll: Sopranos

Ikväll: Sopranos

Carmela - vilken kvinna!
Tony - vilken boss!
Anthony Jr - vilken jävla nolla!
Meadow - vilket framtidsämne!
Chris Moltisante - stenhård!

Mer info: http://www.hbo.com/sopranos/

Ikväll 21.20 på SVT 2

Om fredagens fiasko

Om fredagens fiasko

När man kollar genom låtlistorna på Strip Musics tidigare gig så ser man ju att fredagens korta spelning på Skylten inte var någon engångsföreteelse. Snittet på antal låtar ligger nånstans runt sju (!)

Veckans tjejlista

Här är de hetaste tjejerna just nu:

1. Linda (Ny)
2. Anna G (1)
3. P:sson (Ny)
4. Amanda (Ny)
5. Carro (Åter)
6. Hultsfreds-Johanna (Ny)
7. Elin (Åter)
8. Emelie W (2)
9. Sanna P (3)
10. Anna Lindberg (Ny)

Bubblare: Martina Phalén, Na, Tina B, Vickan, Emma, Åsa M

Tobi tecknar

Tobi tecknar

Tv-krönika 27/10

Tittar på ”Medium” och känner att det är något mystiskt i görningen.

”Medium” – i princip det enda sevärda programmet på TV4 – handlar som ni säkert vet om den synska kvinnan Allison Dubois som hjälper polisen att lösa brott med sina mediala krafter. Allison (som spelas av favoriten Patricia Arquette) kan tala med döda, se framtiden, läsa tankar och såna övernaturliga saker.

Kanske beror det på att Halloween närmar sig, kanske på ”Medium”, men hela torsdagen verka gå i samma läskiga stil med varsel och konstiga sammanträffanden.

Femman visar ”I katastrofens centrum – Tornados” samtidigt som stadens löpsedlar skriker ut att en storm är på väg in över landet. På nattduksbordet ligger ”Madame Terror” som utspelas i en ubåt när jag ser att SVT1 visar ”Ubåt 137 på grund”. I reprisen av Filmkrönikan snackas om filmen ”Babel” som jag var på förhandsvisning av i förrgår. Sådär fortsätter det. Är det bara tillfälligheter?

Vid närmare titt har nästan hela torsdagens tablå olycksbådande namn: ”Drabbade av hat”, ”Efterlyst”, ”Med Vesuvius som granne”, ”Budapest brinner”, ”The war at home”…

Och ”Uppdrag granskning” berättar om säkerhetsföretag som säljer trygghet samtidigt som de sprider rädsla. Hur ska denna dag sluta?


FRÅGA: När började SVT göra reklam för sina program? ”Entourage” har en stor annons i senaste Nöjesguiden.


Vilket praktfiasko!

Vilket praktfiasko!

Vilken fiasko-kväll!

Skulle på Strip Music på Skylten igår. Insläpp 19. Ok, då börjar väl förbandet runt 20 och Strip Music typ 21. Knappast tidigare eftersom det är fredag och allt.
Perfekt, tänkte Phalén och jag. För vi hade själva en spelning i Landeryd klockan 18. Men det skulle ju inte bli några problem att hinna.
Så vi spelar. Och vilken fest! God mat och fri sprit! Singeltjejer! Partystämning!
Men klockan börjar dra sig mot 21 så vi tar en taxi till stan. 260 spänn - men det är det värt! Framförallt eftersom mina favorittjejer Anna & Carro kommer vara där! Men även Hörström samt Anders & Kalle skulle dit.
Kommer fram till Skylten tio över nio. Och då är konserten slut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Va fan!? Konserten slut klockan nio?! En fredag!? Inklusive förband!?
Det visar sig att Strip började lira 20.40 och körde fram till nio typ.
I entrén möter vi Kalle och Anders. Anders är svinförbannad dels för att konserten var så kort och dels för att den var dålig. Oengagerat och allmänt kasst. Och Henric de la Cour som brukar vara en sån gnistrande scenpersonlighet sjöng uselt och verkade frånvarande. Anders gick till och med in i logen och skällde ut Strip Music.
När vi står där och är arga kommer plötsligt Strip Music gående. Jag säger "Jag missade konserten" till Henric de la Cour, som svarar "Schysst!"
??????
Så vi går hem till Rektal Käse och super till istället och lyssnar på Space Age Baby Jane. Andra skivan - så jävla bra!
Phalenin försvinner och kommer tillbaka med Elin. Anders blir dyngad. Rektal Käse visar sin dvd från Hultsfred. Patriotelsson och Niklas Svedlund dyker upp.
Sen går vi på Platens glada i hågen och har glömt hela Strip Music-debaklet. Vem får vi syn på då? Jo, då sitter den där sopan Henric de la Cour vid ett bord och limmar på en brud. Självklart kan inte jag och Rektal hålla oss (han missade för övrigt också konserten) utan går fram och börjar snacka med honom. Inte mycket vettigt blir sagt utan det slutar i småtjafs. Vi blir så förbannade att vi drar till L´Orient istället. Det är ett plejs man kan lita på.
Det verkar hela LKPG-kultureliten också tycka, för där snackar jag med en av Socialen-killarna, Sami såklart (i keps igen - hur ska han ha det?), Oljud-bossen (som arrangerade Strip Music-konserten) och Those Pyjamas-sångaren (som jag har halv-dissat tidigare).
Det var den fredagen det.

Nästa vecka ses vi på Socialen!

Skojig bild

Skojig bild

Tobi tecknar

Tobi tecknar

Torbjörn - Årets journalist

Torbjörn - Årets journalist

Grattis säger bloggen! Min gamla Corren-kollega Torbjörn Nilsson från Kisa har blivit utsedd till "Årets journalist 2006". Och bloggen håller med, Torbjörn är en kunnig och begåvad skribent.
Numera skriver han för Fokus: http://fokus.se/

Och inte nog med det, han är dessutom popstjärna i det strålande popbandet Peggy Lejonhjärta. Debuten "Viskningar & rop" var lysande och nu ryktas det om en uppföljare.
Hemsida: http://www.peggylejonhjarta.com/

En dag kvar!

Imorrn lirar Strip Music på Skylten. JP är på. Bill är på. Phalén tror jag också är på. JAG är definitivt på. Anna & Carro måste bli på.

Imorrn är jag förrresten helledig.....mmm....sovmorgon...


Tobi tecknar

Tobi tecknar

Ny skiva - Nisse Hellberg

Ny skiva - Nisse Hellberg

Betyg: 3

 Nisse Hellberg

”Snackbar blues”

Bonnier Amigo


Det finns ett gäng fina stunder på Wilmer X-sångaren Nisse Hellbergs tredje soloplatta. Som vanligt ligger den musikaliska fokusen ett halvsekel tillbaka i tiden. Det är blues, klassisk rock och amerikansk söder som gäller. Hellbergs band är en enkel kvartett med ståbas i centrum, som skapar en okrånglig och kompakt ljudbild.

Han gör rockabilly-versioner av klassikerna ”Trettifyran” och ”Lyckliga gatan” och åtminstone den senare känns intressant och svängig. Jag gillar även den svettigt bluestunga ”Det kokar ner till ren blues” och den dystra popen i ”En man för varje öppet hak”. Men allra bäst är ”Vår egen stad”, en 60-talsjazzig låt med trumvispar som i Monica Zetterlunds famn förmodligen skulle blivit en svensk ”evergreen”.

Plattan har dock lite för många låtar som bara är traditionella blueslåtar utan att direkt tillföra något, som exempelvis ”Kärlekens express”, ”Grön december” och ”Blues häll dig undan från mitt hus”.

”Snackbar blues” är vassare än jämngråa ”Xtrem” från 2001, men når inte riktigt upp till Hellbergs första soloskiva ”Röster från södern” från 1994.


Skojig bild

Skojig bild

Strip Music på Skylten

Strip Music på Skylten

Strip Music har gjort årets skiva!
Igen, får man väl säga. För deras debut var ju även 2004 års bästa skiva.
Stor recension kommer i nästa Nolltretton, men kortfattat kan bandet beskrivas som: Svart arenarock med feta synthmattor, 80-talskänsla och hög deppfaktor. Och så har man ju sångaren Henric de la Cour (den långa på bilden).
Hemsida: http://www.stripmusic.se
Där kan ni lyssna/ titta på några av gruppens vidjor.

Och bäst av allt: PÅ FREDAG SPELAR STRIP MUSIC PÅ SKYLTEN!!!!!!!!!!!!!
Får inte missas

Ny skiva - Mattias Alkberg BD

Ny skiva - Mattias Alkberg BD

 Betyg: 4
 Mattias Alkberg BD

”Ditt hjärta är en stjärna”

A West Side Fabrication

Sommaren 1999 förutspådde jag i en tidningsartikel att punken, baserat på musikhistoriens cykler, skulle göra en storstilad comeback 2005. Det var en kvalificerad gissning som visat sig stämma rätt bra.

Svensk punk, och särskilt den som sjungs på just svenska, har alltför länge varit ängslig och nostalgisk. Återföreningar av band som Strebers och Asta Kask har fungerat som tillfälliga defibrillatorchocker, men faktum är att svenskspråkig punk varit i det närmaste kliniskt död sedan senaste vågen med Dia Psalma och De lyckliga kompisarna för över ett decennium sedan.

Men nu verkar en ny punkvåg vara på gång. En punk som står fri från Birdnest Records, Ebba Grön, Johan Johansson, Troublemakers och hämmande nostalgi.

Mattias Alkberg BD:s debutskiva ”Tunaskolan” från 2004 känns som något av ett startskott för den nya punkvågen. 2005 kom uppföljaren ”Jag ska bli en bättre vän”, och samma år bildades även det gotländska bandet Pascal som rörde sig i samma musikaliska trakter. I januari i år kom deras skramliga debut ”Förbi fabriken”. I samma veva släppte även Hets sin första platta med punk som osade dammigt garage.

Enda bristen i resonemanget är väl att Mattias Alkberg BD på sitt tredje album i mångt och mycket lämnat det värsta stöket och blivit mjukare och poppigare.

I exempelvis ”Här är ditt liv” och ”Kom kom” skränas det på i gammal god stil, men på flera ställen överraskar Luleåbandet med att slänga in saxofon, flöjt och pianoballader. Musiken har fått en mer akustisk ljudbild och rundare i kanterna.

Mattias Alkberg har en knarrig röst som tar viss tid att tränga genom. Ge det ett ärligt försök, för texterna är välskrivna. Eller också nöjer ni er med att digga de sköna popmelodierna, plattan har starka låtar rakt igenom.


Börje Salming, 55

Börje Salming, 55

Kolla på bilden. Börje Salming är 55 år. Så vältränad, så snygg, så fräsch!!!

På skiva - [Ingenting]

På skiva - [Ingenting]

Betyg: 4

Ingenting

”Mycket väsen för ingenting”

Labrador

Bandnamnet är riktigt uselt. Att kalla sig ”Ingenting” är nästan att be om stryk.

De två första låtarna är nästan lika provocerande. Där manglar Ingenting på med jobbiga elgitarrer och ger sångerna de passande titlarna ”Mycket väsen för ingenting” och ”Punkdrömmar”. Jag börjar oroas över att bandet har övergett sin försiktiga myspop mot mer indieskränig dito.

Lyckligtvis hittar bandet tillbaka redan i tredje spåret och därefter håller man sig till det man kan bäst: kuddkrigspop som smeker mjukare än något annat i landet just nu.

Debutskivan ”Ingenting duger” från 2004 bjöd på skön vaggvisepop, på denna uppföljare är musiken mer varierad – från rockiga ”Hollywood dreams” till   till ”Mellan havet och sorg” med charmig barnsång. Resultatet är strålande.


Bort med fläsket!

Inspirerad av Niklas Palmér (se länk till höger) har jag nu börjat ett nytt sunt liv med dagliga promenader. Nu jädrar ska fettet runt buken bort.

Ny skiva - Stefan Sundström

Ny skiva - Stefan Sundström

 Betyg: 3 

Stefan Sundström: Fabler från Bällingebro

National

En kväll mötte jag Stefan Sundström på S:t Eriksplan i Stockholm. Han stod där i gummistövlar och såg vilsen ut. Det är inte längre hans stad, numera föredrar han lunken på landet.

Precis det sjunger han i ”Vikmanshyttetrall”, en modern fäbodvisa som är ett av skivans bästa spår. Raden ”Och Söder var adressen men nu är det bra med det/ det tog slut, när dom sa SoFo ville jag inte vara med” säger det mesta om Sundströms senaste decennium.

Han har hittat hem, men det är fortfarande på de tidiga skivornas ompa-bompa-visor om fyllenätter på Söder som han var bäst.

På nya plattan finns som vanligt en del jobbig brötsång. Jag föredrar när han sjunger mer intimt som i inledande ”Gässen på fälten”, smått bossiga ”Sabina går iväg längs Malecon” och Cornelis-hyllningen ”Häst utan tyglar”.

Två saker utmärker sig. Ett: mastodontkören i ”En näve näring”. Och Sundström tackar alla 600(!) sångarna i konvolutet.

Två: Avslutande ”1900” - en sexton minuter lång historielektion över det förra seklet. Från industrialiseringen fram till nutid.


Tobi tecknar

Tobi tecknar


Tv-krönika 21/10

Det roligaste tv-programmet just nu ser man på bio. Men det handlar om tv.

Invecklat? Vi tar det igen:

Den 3 november är det premiär för filmen ”Borat”, en komedi i dokumentärform med den brittiske komikern Sacha Baron Cohen i huvudrollen som den kazakstanske tv-reportern Borat Sagdiyev.

Borat åker till USA för att kolla läget och där börjar den värsta kulturkrock som skådats. Borat spelar fickpingis i gathörnen, kysser okända på tunnelbanan och tvättar ansiktet i toaletten. Han driver med judar, feminister och djurrättsaktivister, det vill säga det mest politiskt inkorrekta som man kan göra. Och just därför blir det så roligt.

I torsdags var det förhandsvisning av filmen, jag skrattade hysteriskt från början till slut.

Men anledningen till att jag skriver om ”Borat” i en tv-krönika är att figuren egentligen är en tv-personlighet. För några år sedan började Sasha Baron Cohen uppträda som hiphoparen Ali G i sin egen tv-show och för ett tag sedan introducerade han den nya karaktären Borat i programmet, som har gått på kanal 5.

Sacha Baron Cohen är vår tids största tv-komiker. Tvivlar ni så kolla in ”Borat”.


I KLASS MED ”BORAT”: ”Simma lugnt Larry!” (SVT 2, ikväll 19.30)

 

OCKSÅ SVINROLIG I DAG: ”Best in show” (Kanal 5,16.10)


Skojig bild

Skojig bild


Tobi tecknar

Tobi tecknar


På begäran från Henka: Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

På begäran från Henka: Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Denna vecka: Tidskriften Hemslöjden

Veckans tjejlista

Här är dom hetaste tjejerna just nu:

1. Anna G (1)
2. Emelie W (10)
3. Sanna P (5)
4. Tina B (Åter)
5. Kicki på Misoui (Ny)
6. Judita Appelfeldt (2)
7. Rebecka Thornell på Systrarna Grön (Ny)
8. Hon mörka på BarBQ (Ny)
9. Petra K (Åter)
10. Emma på Nolltretton (Åter)

Bubblare: Fiffi, P: son, Amanda

Ny skiva - Deportees

Ny skiva - Deportees

 

Betyg: 4


Deportees
”Damaged Goods”

EMI


Två brödrapar – ja

 

Svenska texter – nej

 

Contrykänsla med soulsväng – ja

 

Går att skrämma morsan med – nej

 

Från Umeå – ja

 

Lite falsettsång – ja

 

Sämre än debuten – nej

 

Distade hårdrocksgitarrer – nej

 

Cover på Ted Gärdestad – ja


Dagens fråga

Carl Reinholdtzon Belfrage. För eller emot?

Henrik Olsson - roligast idag

Henrik Olsson - roligast idag

Fan vad jag garvade när jag slog upp dagens Expressen.
Henrik Olsson har ju alltid varit rikstönt nummer ett och en ständig källa till irritation. Finns ju mycket att skratta åt när det gäller honom.

1. Han jobbar numera på IKEA.

2. Han är 36 år.

3. Han...ha ha ha...ska bli far till Lotta Bromés barn.

Så många frågor: Hur känner dom varandra? Har han fattat att Bromé är lesbisk? Hur gick befruktningen till? Varför? Hur kan Bromé välja hans gener? Varför skaffar inte H.O. barn med en tjej som det finns en framtid med? Vad tycker Bromés tjej? Vad tycker Olssons föräldrar? Var kan man få tag i en bandupptagning från när dom diskuterade hela grejen? Jag vill gärna höra hur dom tänkte.


Webb 2.0

Idag på after worken diskuterade jag med en kille som ansvarar för landstingets datasäkerhet, vi kan kalla honom Markus Stöld. Han hade aldrig hört talas om begreppet "Webb 2.0", utan menade att det var något som bara existerade i min sjuka hjärna.
För att motbevisa honom gogglade jag just "webb 2.0" - och fick 3 590 000 träffar. På "Web 2.0" blev det hela 163 000 000 träffar och på "Internet 2.0" blev det 119 000 000.

Svenska Dagbladet har en bra artikel: http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_13849387.asp

Ny Nolltretton idag!

Ny Nolltretton idag!

I detta nu håller nya numret av Nolltretton på att tryckas. Om cirka en timme kommer den finnas ute i ställen i centrala Linköping.

Borat - måste ses!

Borat - måste ses!

Jag brukar aldrig garva högt på bio, men under Borat skrattade jag så jag fick magkramp. Gå och se den!
"Borat" - roligaste som gått på bio sen Eldkvarn brann.

Reinfeldt!

Reinfeldt!

Så jävla bra! Roligast idag

Borat på bio

Borat på bio

Om en timme ska jag och Emelie på "Borat" på Astoria. Såg en trailer på tv nyss och känner på mig att det är en höjdar-rulle.
En rolig detalj i sammanhanget är att när jag hade mustasch tyckte folk att jag såg ut som Borat.

Brrr...vidrigt!

Brrr...vidrigt!


Mmmm....höstmys

Mmmm....höstmys

Så här års plockar jag alltid fram den här affischen för att komma i rätt stämning

Tvkrönika från måndag 16/10

Det finns en scen ur ”Sopranos” som vägrar lämna mig.

Tony Soprano har legat på sjukhus för en skottskada och när han blir utskriven märker han att hans ledarskap börjat ifrågasättas. I scenen kommer han in på kontoret där alla hans underordnade sitter. Bland alla feta gamla gubbar finns även en ny förmåga, ett ungt muskelpaket som heter Perry Annunziata. Tony Soprano står i någon minut och tittar på församlingen, blicken växlar mellan den unge killens svällande biceps och gäddhängen hos Paulie, Silvio och de andra gubbarna. Man ser att något rör sig i huvudet, men inte vad.

Så går Tony Soprano fram till Annunziata, startar ett gräl och slår ner honom. Sen går han ut på toaletten och spyr blod. Efter det är det ingen i organisationen som ifrågasätter honom som ledare.

Det var två veckor sedan, men scenen var så stark att den gått i repris i skallen sedan dess. Och det bästa är att varje avsnitt är ju förbannat bra.

I gårdagens episod övergav Soprano-familjen sitt tidigare stamställe Nuovo Vesuvio för den nya krogen Da Giovanni´s. Många matscener. Jag tror att en stor del av maffia-filmernas popularitet ligger i att rollfigurerna äter så ofta. Mat är sexigt.

Återstår att se om någon av söndagens scener sätter sig lika hårt som den där för två veckor sedan.

 

ANNAT BRA PÅ SÖNDAGAR: ”Mäklarna” (SVT1, 20.00). Svinbra dialog, suveräna skådisar och underbart manus.


Johan Kinde is back!

Johan Kinde is back!

...fast jag vet inte riktigt vad jag tycker om att comebacken sker i Melodifestivalen...
Låten heter i alla fall "Allt vi en gång trodde på", och det är ju en typisk Kinde-titel.
Ber att få återkomma i ärendet.

Tobi tecknar

Tobi tecknar


Bästa klubben!

Bästa klubben!

Fattar ni nu varför jag diggar nattlivet i Norrköping så hårt?

Snart dax igen

Snart dax igen

På fredag kommer nya numret...

Jag rekommenderar även alla att även kolla in Nollelva http://www.nollelva.nu/ om ni vill veta lite om vad som händer i Norrköping. Den trycks för övrigt redan på onsdag.


Båda tidningarna finns också som pdf på nätet.


Köpt nya kuddar förresten...

Köpt nya kuddar förresten...


Tobi tecknar

Tobi tecknar


Veckans tjejlista

De hetaste tjejerna just nu:

1. Anna Gunnarsson (1)
2. Judita Appelfeldt (Ny)
3. Sandra på Rum Interiör i NKPG (Ny)
4. Helén på Rum Interiör i LKPG (Ny)
5. Sanna P (1)
6. Folkmusik-Karin (Ny)
7. Hon i rosa tröja utanför Hakepi (Ny)
8. Tollan (Åter)
9. Åsa Melefors (Åter)
10. Emelie W (Åter)

Bubblare: Marina, Christina S, Tina B, Kimmen

En sån rubrik blir man ju nyfiken på...


"Jag har en jättepung!"

http://www.expressen.se/index.jsp?d=656&a=713511

Tobi tecknar

Tobi tecknar

Fortfarande 1991.  Försökte rita mig själv om tio år.

"Kit var gay" - David Hasselhoff om sin bil i Knight Rider

"Kit var gay" - David Hasselhoff om sin bil i Knight Rider

Skandal 1. (Nattklubb)
"Baywatch"-veteranen David Hasselhoff, 54, har hamnat i blåsväder, igen,
- David Hasselhoff sög på mina tår och tafsade på mig, säger Kerrie Lee, 22.


Skandal 2.  (Tv-intervju)
Den 54-årige Hasselhoff var där för att göra reklam för sin nya film "Click", sin nya singel "Jump in my car" och sin nya bok "Making waves".
Men han var inte riktigt i form. Hasselhoff somnade under ett reklaminslag, sluddrade, glömde ha mikrofonen mot munnen när han sjöng och stötte på programledaren.


Hemsida: http://www.davidhasselhoff.com/

Sundström = snygg! Vad har hänt?

Sundström = snygg! Vad har hänt?

Snyggaste pressbilderna just nu har utan tvekan Stefan Sundström. Kolla exempelvis detta singelomslag. Så snygg, så fräsch!!!

Även nya plattan "Fabler från Bällingebro" (release 18/10) har några riktigt läckra foton, liksom övrigt promotionmaterial.

"Farstas Mick Jagger" kommer förresten till Skylten, Linköping den 22/10.
Hemsida: http://www.stefansundstrom.se/

Tobi tecknar

Tobi tecknar

TP + AG = sant

Ny tävling

Ny tävling

Nu du Mange Sköld har jag kommit på en tävling som du inte kommer att vinna. (Jag tror faktiskt ingen kommer klara frågan...)
När och var är denna bild tagen?
Första rätta svar belönas med en pop-skiva.


PS: Bilden innehåller faktiskt en del ledtrådar även om det kan vara svårt att tro


Strip Music - så jävla bra!

Strip Music - så jävla bra!

"Desperation", "Never die", "Plastic Doll", "2.75"...Strip Musics debutplatta kan inte beskrivas som nåt annat än suverän. Svensk cynisk arenarock i absolut världsklass.
Den 11/10 släpptes uppföljaren "Hollywood & Wolfman" som absolut inte får missas.
Och inte nog med det: den 27/10 lirar bandet på Skylten!
Kolla in Strip Musics hemsida: http://www.stripmusic.se/

Tobi tecknar

Tobi tecknar


Jag går på soc...

Jag går på soc...

Fick Socialbidrag i helgen...

Nästa datum är 3/11.


Video med Fredrik Johansson och Hundarna

Video med Fredrik Johansson och Hundarna

Vilken A-video. Nån som ser nåt speciellt med den?
http://www.youtube.com/watch?v=MrmDBPqSzqo
Hemsidan är förresten: http://www.allakanspela.se/

Ny skiva: Mixtapes & Cellmates

Ny skiva: Mixtapes & Cellmates

Betyg: 3

EP
Mixtapes & Cellmates: If there is silence fill it with longing
Nomethod Records

Jag mår nog lite för bra för att till fullo kunna uppskatta Mixtapes & Cellmates. För att helt engagera sig i kvartettens electropop bör man sannolikt ha ångest, vara olyckligt kär och lida av en djup depression.

För det som hörs på bandets andra EP är dyster shoegazerskrän av elegantaste slag. Det susar, brusar, distar, trasar och är sån rundgång att The Radio Dept påminner om ett dansband.

Synthar tjuter, indiegitarrer attackerar och i bakgrunden håller trummaskiner takten på ett nästan electronicaförsiktigt sätt.

Visst är det en smutsig och elektriskt sprakande ljudbild, men Mixtapes & Cellmates glömmer inte bort att bygga sina låtar kring starka melodier. Det finns alltid en bra låt i botten. Den kan vara svår att höra genom bruset, men den finns där.


Tobi Tecknar #5

Tobi Tecknar #5


Några bra skivor just nu

Nisse Hellberg: Snackbar blues (blues på skånska)
Irene: Apple bay (60-talspop från GBG)
Deportees: Damaged goods (countrysoul från Vindeln)
Mixtapes & Cellmates: If there is silence, fill it with longing (indieskrän med electronicavibbar)
Ingenting: Mycket väsen för ingenting (kuddkrigspop)
Mattias Alkberg BD: Ditt hjärta är en stjärna (mjuk nypunk från Lule)

Tv-krönika måndag 9/10

Ha krockkuddar i soffan 

Söndagar är enligt mig den bästa tv-dagen. Inte minst för att man då kan se repriser av många av de favoritprogram man missat i veckan. Exempelvis sänder SVT repriser av ”Poliser”, ”Kvarteret Skatan”, ”Robins” och ”Musikministeriet”,

Faktum är att söndagarna nästan är lite FÖR bra, det sänds så många sevärda program samtidigt att man borde byta ut kuddarna i tv-soffan mot krockkuddar.

Den mest irriterande programkrocken har pågått i flera år nu och är givetvis ”Sportspegeln”(SVT1) och ”Parlamentet” (TV4) som båda börjar 20.30. Eftersom det är oerhört många som vill se bägge programmen är det märkligt att TV4 envisas med att försöka konkurrera med ett av SVT:s klassiska flaggskepp.

Just vid ”prime time” (bästa sändningstid mellan 19 och 22) är det synnerligen tätt om saligheten på söndagarna. SVT 1 visar de tre favoriterna ”Mäklarna”, ”Sportspegeln” och ”Agenda”. SVT2 sänder ”Sopranos”, TV4 kör ”Sporten” och ”Parlamentet” och Femman visar ”Veckans Nyheter”. Dessutom brukar både TV3 och TV4 visa långfilmer med start 21.00.

Ska man lyckas klara ut den seriekrocken krävs både flinka zapp-fingrar och nya batterier i fjärrkontrollen.

 

HELGENS BÄSTA: ”Simma lugnt Larry!” (SVT 2, lördag 19.30) – mer Seinfeld än Seinfeld själv

HELGENS SÄMSTA: Namnet på Femmans filmmagasin: ”Go C” (Lördag, 17.55)

Tobi Tecknar #4

Tobi Tecknar #4

Här kommer kanske den allra bästa i serien...

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Denna vecka: Värmländsk kultur

Vidrigt!!!!

Vidrigt!!!!

Fortfarande ingen som vet var man kan köpa en vidrig buktalardocka?

Brittsommarn är här

Brittsommarn är här

Det slår aldrig fel.
Igår var det Britt, idag är det Brittsommar

Astoria lägger ner

Astoria lägger ner

Astoria lägger ner en massa biografer, bland annat den i Linköping.
Fan, då blir det bara svettiga Filmstaden kvar, dvs bara barnfilmer, svenska b-rullar och gapiga collegefilmer.
När visades senast en bra rulle på Filmstaden? Allt sevärt gick ju på Astoria. AAAaaaaarrrgghhhh!!!!

Veckans tjejlista!

Ny söndag, ny tjejlista. Här är dom hetaste brudarna just nu:

1. Sanna P & Anna G (Åter, 9)
2. Höger-Hanna (Åter)
3. Anna Hermansson (Åter)
4. Johanna F (Åter)
5. Anna (2)
6. Anna-Karin (6)
7. Anne (Ny)
8. Annie (Ny)
9. Annie Spades(Åter)
10. Ann Rimås (Ny)

Bubblare: Hanna, Annelie J, Anette Hörström, Ann Ahl, Anna S, Anna T

Tobi tecknar #3

Tobi tecknar #3


På begäran av Pierre F

På begäran av Pierre F

Vad man än röstar på måste man erkänna att vi åtminstone fått en ytterst kompetent utrikesminister
Kolla in hans blogg:
http://www.bildt.net/

Poptipset - Irene

Poptipset - Irene


Din nya bästis!
Irene från GBG lirar modern 60-talspop med blås och partykänsla.
Kolla in hemsidan http://www.irene.nu/ - där kan du dessutom lyssna på lite låtar.

Och kom ihåg: MUSIK SKALL ALLTID SPELAS HÖGT!

Tobi tecknar #2

Tobi tecknar #2

Här kommer del 2...

Spencer - pure pop for now people!

Spencer - pure pop for now people!

Pure pop - vad mer kan man säga? Spencer från Umeå blev inte bara svenska popmästare 1997, de har även släppt dunderplattan "Regular de Luxe". Men det var ett tag sedan och nu vill vi ha en uppföljare. Låtar finns ju, lyssna själva på hemsidan: http://www.thegoodones.se/

Gå på soc!

Ikväll blir det Socialen @Barbq

Nästa datum är 3/11
Läs mer på: http://www.barbq.se/


Tobi tecknar #1

Tobi tecknar #1

Vi har kommit till en helt ny programpunkt på bloggen, nämligen Tobi tecknar.
Här kommer första serien av ett gäng jag hittade i garderoben. De tecknades när jag gick på gymnasiet för 15 år sedan. 1991 står det på sista rutan, och det året stämmer förmodligen.

Min hjälte!!!

Min hjälte!!!

Vilken kropp, vilken karisma och - framförallt - vilka poplåtar han skriver!
Paul Stanley är en av de stora popstjärnorna.

Martin Ulfsbo - festfixarnas casanova

Martin Ulfsbo - festfixarnas casanova

Puuuh...vi kan pusta ut. Martin Ulfsbo försökte smita från sitt löfte om en grillfest nu på lördag genom att helt sonika "råka" åka till Göteborg.
Lyckligtvis fick bloggen nys om planerna och har nu lyckats övertala honom att fixa en ny fest. Datum är dock inte satt än.

Veckans Gåta

Veckans Gåta

??? Vart är kepsen? Har Sami gått tillbaka till sin traditionella stil? Varför?

Gå på Soc - du också!

Socialen på fredag som sagt.
@BarBQ
Nicolas Makelberge kan du lyssna in dig på här: http://www.myspace.com/nicolasmakelberge


SOCIALEN 07 På Scen: Nicolas Makelberge
--------
Fredag 06e Oktober
22:00 - 03:00
18 år, 60 sek (40 sek i förköp på sportif unlimited)
-------------
Bar Bq
Kungsagatan 22Bildbyrån 2.0 - slut!

Bildbyrån 2.0 - slut!

Vi avslutar Bildbyrån 2.0 med denna fina bild på Nygges snorgubbar.

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Tidningar som är bättre än LKPG Magazine

Denna vecka: Arbetsmiljötidningen Du & Jobbet

Socialen på fredag

Socialen på fredag

På fredag lirar Nicolas Makelberge på Socialen @BarBQ. Vi hoppas på Le Sport & Paul Stanley i högtalarna.

Tvkrönika tisdag 3/10

När rätt blir fel 

Hur kan nånting så rätt bli så fel  - för att parafrasera nyligen insomnade popgruppen Le Sport.

Måndagarna bjuder på två program som borde vara gjutna succéer men som misslyckas gång på gång. Nya ”Filmkrönikan” har redan fått kritik och den är befogad. Programledaren Helena von Zweigbergk pratar själv mer om filmerna än hon tillåter sina recensenter att göra.

Häromveckan gav Zweigbergk gästen Eva Röse den obegripliga titeln ”Sveriges stora kvinnliga actionstjärna” (?), igår pratade hon sönder Pernilla August i ett försök att få henne att såga Penelope Cruz. Hur det av ett så intressant och tv-mässigt ämne som film kan bli ett så tråkigt program är en gåta.

Samma sak kan sägas om reseprogrammen När & fjärran och Packat & klart (som har säsongspremiär i morgon). Även här har man ett ämne – resor - som i teorin inte går att misslyckas att göra bra tv av. När man måste använda kändisar för att locka tittare till ett program om spännande resmål är något fel i grunden. Igår var det Paolo Roberto som fick åka till fjällen. ”Charmkillen” Vigor Sörman menade att Argentina är världens billigaste land eftersom man kan klara sig på 500 kronor om dagen. Det gör jag hemma också, och då äter jag mer än EN gång per dag.

Var är det kritiska granskandet, var är passionen och var är ambitionerna? Lägg ner reseprogrammen - och tillbaka med Orvar i ”Filmkrönikan”.

 

BRA IGÅR: ”Musikministeriet”, ”Kvarteret Skatan” (repris), att ”Miljonärerna” läggs ner, ”100 höjdare”.


Sugen på modpop?

Sugen på modpop?

13/10 är det dags för Inflight Entertainment igen. På L´Orient som vanligt.

Såhär skriver dom i sitt nyhetsbrev:

Hej!

Efter succén på höstpremiären har vi blivit aningen för självsäkra och
utmanar årets farligaste dag på slagsmål. Fredagen den trettonde
oktober spöar vi skiten ur vidskepligheten en gång för alla - förvänta
dig lösspringande katter, en stege i entrén och krossade speglar.

Simon spelar sitt rispiga sextiotalsgroove på maxvolym och gästas av
musikfascisten Lady Pemberton (Spy Bar, Disco Bravo, Hootchy Kootchy
Club)

Bartendern glömmer höja priset och fortsätter sälja starköl för tjugo
kronor. Dessutom ryktas det om att en färgblind inredningsarkitekt från
Uzbekistan inreder lokalen med sitt senaste svart-vita alster. Den som
kommer får se.

Om du har frågor, musikförslag eller beröm, är du välkommen att skriva
till oss på
inflight.entertainment@passagen.se

Hälsningar från stadens enda fredagsalternativ.

Plats: L'Orient (Drottninggatan 18)
Tid: 22-03
Inträde: 40:- (Halva priset innan 22.30 för de tjugo första gästerna)

Bildbyrån 2.0 #15

Bildbyrån 2.0 #15

"Värdelösa teorier på fyllan"-looken.

Ny tävling

Ny tävling

Dags för en ny tävling!!!
Denna bild låg som inlägg i en relativt nyligen släppt skiva av en skånsk artist, videoregissör och konstnär. Vad heter han? Första rätta svar belönas med en häftig pop-skiva.

Ny skiva - Di Leva

Ny skiva - Di Leva

Betyg: 3

 Di Leva

”Hoppets röst”

Bonnier Amigo

 

Det måste vara extra svårt för en kärleksevangelist som Di Leva att gå igenom en skilsmässa. I vintras gjorde han det för andra gången, och i låtar som ”Att vara kärlek”, ”Hoppets röst”, ”När ska vi bli vänner?” och ”Se!” är det lätt att tolka in personliga erfarenheter i hans ord.

Å andra sidan kan de också vara traditionella Di Leva-låtar. Texterna innehåller som vanligt mycket hopp, rymd, blommor, oceaner, kärlek och halvflummiga livsvisdomar.

Med åren har Di Leva blivit en stabil låtskrivare med en hög lägsta-nivå, och standarden på ”Hoppets röst” är också helt okej. Ibland till och med riktigt bra. De gamla fansen lär känna sig hemma.

Bland alla snälla och likartade gitarrpopsånger kan jag dock sakna låtar som överraskar eller ruskar om. En ”Svarta pärlan i London” eller en ”Everyone is Jesus” skulle behövts. Enda gången det på allvar bränner till är i ”Hur ser vår framtid ut?”, som hugger tag direkt och har ett riktigt snyggt körparti.


Veckans tjejlista

Som vanligt händer det mycket på tjejlistan. Här är den aktuella ställningen:

1. Noi (Ny)
2. Anna som i Jimmy&Anna (Ny)
3. Tollan (Ny)
4. Malena (Ny)
5. Frida (1)
6. AK (Ny)
7. Nya vimmelfotografen på Nolltretton (Ny)
8. Camilla Prytz (Ny)
9. Anna G (6)
10. Sanna, Tina, Vicky, Petra, Irina, Åsa Melefors (8, 5, 4, Åter, 9, Åter)


Fredrik von Gerber - ute från kåken

Fredrik von Gerber - ute från kåken

Soloskivan var väl ingen höjdare, men innehöll i alla fall hiten "Inne-gay" - en klassiker!
Nu är den gamle Noice-batteristen Fredrik von Gerber på gång med en ny platta.
Har har också gjort en vända på Kolmårdens öppna anstalt.
Men kolla bilden - 48 år och så FRÄSCH!

Läs hela artikeln här: http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,896906,00.html
Mer om von Gerber här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fredrik_von_Gerber

Anttila korthårig - vilket fiasko!

Anttila korthårig - vilket fiasko!

Här går man på Club Casbah för att se Kristian Anttila och vad händer? Jo, sopan har gått och klippt sig. Snaggat.
Istället för att vara cool, snygg och ångande sexig förvandlades Anttila till klassens nörd. Såg nästan utvecklingsstörd ut. Musiken var dock fortfarande rasande bra.

RSS 2.0