Lyxzén = bent edge?


Dennis Lyxzén släpper snart nytt med sitt band Invasionen, och då får vi faktiskt höra honom sjunga på svenska. Invasionen är helt ok, men han verkar ha övergett sina gamla ideal en smula...

"Han har dock under 2009 nyanserat betydelsen av sitt ställningstagande som Straight Edge då han nuförtiden enbart är nykterist i sin roll som scenpersonlighet och inte i sitt privatliv".

Två skivor (Nolltretton, januari)

Edda Magnason

”Edda Magnason”

Caprice

 

Är man kulturpolitiskt korrekt ska man förmodligen tycka att Edda Magnasons debutskiva är kanonbra. Hon blandar jazz, visa, klassiskt och folktoner och framför tekniskt avancerade arrangemang, mestadels enkelt hållet med piano, bas och några enstaka stråkar.

Själv tycker jag att det är vedervärdigt. Edda samlar nästan allt som jag tycker kan vara dåligt med musik. Hon sjunger gällt och manierat, stundtals låter det Miss Li och ibland snudd på jojkar hon. Texterna är pretentiösa och högtravande. Och var är melodierna, rytmen och svänget? Någon kanske tycker musiken är stämningsfull, jag tycker den är irriterande och påfrestande. Edda verkar tro att musik ska vara svårt, stillastående och ses som ett konstverk, och då har man enligt mig inte fattat ett dugg.

Jag vet inte vad jag ska ha det eviga pianoklinkandet till, kanske är Guantanamo intresserade för att tortera sina fångar med den? Efter två låtar kan jag garantera att de erkänner vad som helst.

1/5
-------------------------------------------------------------

Royal Republic

”We are the royal”

Bonnier Amigo

 

Ett så rojalistiskt år som 2010 med prinsessbröllop och allt är det klart att banden ska heta saker som Royal Republic. Gruppen bildades i Malmö 2007 och detta är kvartettens debutskiva och en riktigt trevlig sådan. Redan från spår ett är det högt tempo, energi, fart och fläkt. Det fortsätter sedan albumets tretton låtar genom. I grunden handlar det om klassisk slyngelrock som skramlar och beter sig, men jag hör även influenser av mer dansanta popakter som Franz Ferdinand och ibland rena hårdrockstendenser.

Singeln ”All because of you” har varit där ute och snurrat i etern och det är tämligen troligt att den kommer att följas av flera radiohits. Samtidigt är jag lite splittrad kring Royal Republic. Jag hör spår av allt från The Hives till Mustasch och The Rapture, men jag har svårare att hitta det genuina Royal Republic. Även om jag gillar vad jag hör är det svårt att skaka av sig känslan av att man redan hört det och om Royal Republic egentligen fyller något tomrum.

 

3/5


Aguson på Skivlagret


Aguson har ju precis släppt sin andra skiva "Sånt man egentligen har sett" (halvkass titel om ni frågar mig...) och igår lirade en minivariant av bandet på Skivlagret, så det var man ju tvungen att kolla in. Det jag har hört av plattan låter förresten mer städat och radiovänligt än vad de gör live.

No 1 Krutgubbe


Igår hade Corren ett reportage om Grebos hårdaste krutgubbe, Kalle Pettersson, som fyller 100 på söndag.
Han är ju ofattbart fräsch för sin ålder, jag tror han brukar gå en mil om dagen. Frågan är om han inte är i bättre form än en annan...

På skiva: Alicia Keys (Nolltretton, januari)

Alicia Keys

”The Element of Freedom”

Sony/BMG

 

Femte skivan – Ja

Falsksång och spelfel – Nej

Skön soulpop – Ja

 

Hårdrock och ilskna elgitarrer –Nej

Viss 80-talskänsla – Ja

Snyggt men småpräktigt – Ja

 

Pianoballader – Ja

Ofta tråkigt och intetsägande – Ja

Explosivt och bombastiskt - Nej

 

 

3/5


Veckans reklam


Kanske den bästa tidningsannons jag nånsin sett!

Mjao mjao..


Igår var jag och lyssnade på ett föredrag av en kattpsykolog! Det var faktiskt både underhållande och intressant. Så har ni katter som pissar på golvet, klöser på möblerna eller vägrar sova på natten så är det bara att ni hör av er, jag vet precis hur man löser problemet!

Lehmans fredagsfräckis


"Kjell höll på att städa huset när han plötsligt hittade en videofilm i en låda. Han satte på filmen för att se vad det var och fick se sin fru bli påsatt av tre välutrustade afrikaner.
Först blev han väldigt upprörd, men sen kom han på:
- Vad dum jag är. Det är ju bara på film, så det är ju lugnt"

Nähä, inte i år heller...


No Excuse on tour


Hoppsan, har missat tre gig med No Excuse när jag varit iväg. Nån som såg dom på L´Orient eller i Åtvid och har nåt skönt skvaller?
Nästa spelning är på Harrys i Motala 23/4...

Krogkrönika (Nolltretton, januari)

Krogkrönika 1 -10

Det finns lagar som bestämmer vissa saker på krogen, som exempelvis ålder och rökning. Men det finns även en mängd oskrivna regler för hur man ska bete sig. Nolltretton ger här en snabbkurs.

 

Klädsel

Det beror lite på stället. Går man ut och tar en pizza på haket runt hörnet kan man i princip se ut hur som helst. Om man ”går ut” gäller att man ska vara åtminstone lite finare än vanligt. Man behöver inte överdriva med smoking och långklänning, ett par snygga jeans och en någorlunda vettig tröja duger ofta gott. Hel och ren är ledorden. Fast det är aldrig en nackdel att klä upp sig en smula.

 

Krogkön

Den som är aspackad eller börjar bråka kommer givetvis inte in. Att börja härja och tränga sig för att kön går för långsamt är inte heller bra. Att släppa in kompisar under repet kan väcka irritation hos dem som står bredvid. Undvik också att dricka medhavd sprit i kön, det ser illa ut.

 

Beställning

En lördagkväll runt midnatt är det ofta packat vid bardisken. Då är det snabb rotation som gäller. Träng dig fram, beställ och lämna baren när du fått vad du ska ha. Se till att ha bestämt vad du vill ha och ha pengar redo när det väl blir din tur.

 

Betalning i sällskap

Ofta blir det så att en går iväg för att köpa öl åt flera personer. Istället för att hålla på att fibbla med växel är det smidigaste att man turas om att handla. Skulle beställningarna skilja på några kronor är det inget att tjafsa om.

 

Mobiltelefon

Sitter man och äter på restaurang är det självklart att inte sitta och babbla i mobilen. Men även om man bara tar några drinkar vid ett bord kan det ibland vara respektlöst mot kompisarna att prata i telefon istället för dem. Bättre i så fall att gå iväg en bit.

 

Rokning

Nu för tiden är det rökfritt på krogen i Sverige. Men åker du utomlands kan du tänka på att sköta det snyggt. Exempelvis: inte röka bredvid någon som äter och inte blåsa rök i ansiktet på folk. Att gå ut och röka är aldrig fel.

 

Spilla ut

Vad gör man om man spiller ut någons drink? Får man vin på skjortan ska man inte begära pengar till kemtvätt, men den som spillde ska oombedd köpa en ny drink, och kanske erbjuda en skål chilinötter eller liknande. Och givetvis be om ursäkt.

 

Taxi hem

Om någon i ett sällskap ska hoppa av taxin innan de andra kan det bli problem med notan. Hur mycket denne ska betala beror lite på hur långt han åker, om det blev en omväg och hur långt de andra ska. Den som går av först bör betala mer än ”sin del”, framförallt eftersom man inte vet vad slutnotan hamnar på.


Veckans katoy


Dom finns överallt. Och det gör katoyälskarna också - även i Linköping...

Dagens Tobi


Två skivor (Nolltretton, januari)

Linda Ström

”Utan skyddsnät, utan gud”

Promising Records/Warner

 

Countrytrion Cookies ´n´ Beans slog igenom i Melodifestivalen förra året med låten ”What if”. Sångerskan Frida Öhrn har även gjort sig ett namn som soloartist och som medlem i ”Oh Laura”. Nu är det cookies-kollegan Linda Ströms tur att pröva sina vingar på egen hand. Hennes debutskiva är en trevlig bekantskap med 11 låtar på svenska som rör sig nånstans mellan pop, visa och country. Musiken framförs mustigt och levande med fötterna i myllan. Det låter tight och snyggt, fast kanske lite tråkigt. Men bandet är så skickligt att man nästan glömmer att låtarna egentligen inte är så bra. Bättre texter har man också hört. Det är många allmängiltiga rader om att ”falla ner”, ”vara hel igen” och ”nå säker mark” som inte säger lyssnaren ett dugg om vem Linda Ström är och vad hon vill förmedla. Men även här luras man sig nästan eftersom Linda sjunger så rasande bra. Hon låter varm och innerlig och har en äkta ton i rösten som övertygar även om orden är intetsägande.

2/5
------------------------------------------------------------------------

Frida & Erik

”What we are”

CMC/Universal

 

Frida Hamrin och Erik Alenius kommer från Stockholmstrakten och har spelat musik i lite olika sammanhang och till och med jobbat ihop med Quincy Jones, men vad jag förstår är detta deras riktiga gemensamma debut, om man inte räknar en skiva med pianobarsmusik de släppte 2007.

Här är musiken rockigare och mer fartfylld. Åtminstone delvis, för duon trycker också in en och annan sliskig ballad i sin snälla schlagerrock. Frida sjunger riktigt bra och musiken är välproducerad och snygg, men det låter också lite väl anonymt och uddlöst. Duon kan säkert få till en och annan radiospelning och kanske till och med en medverkan i Melodifestivalen så småningom, men längre än att bli popmusik för farmor tror jag inte man kommer.

Frida & Erik gör trevlig musik som jag inte har något emot att lyssna på, men ska jag vara ärlig mot både mig själv och bandet så tror jag aldrig att jag kommer plocka fram den här skivan igen. De saknar x-faktorn, den unika ingrediens som gör att musik fastnar och blir till ett gift för lyssnaren.

2/5


Jaha, bara att börja skotta då...


Min cykel finns också nånstans därnere under nån snödriva.
Ändå hade tydligen farsan skottat fram min bil en gång redan, så det kunde ju ha varit värre.

Och Kanada lockar också...


Har även börjat fundera om man ska börja kolla efter billiga resor till Kanada. Kanske en vecka framåt hösten?
Och inte Vancouver utan snarare området kring Quebec/Montreal/Toronto.
Nån som har varit i Kanada och har några tips vad man ska se och göra?

Nästa år blir det Landmark


Jo, det där hotellet Landmark som jag nämnde...deras billigaste rum är ju inte särskilt dyra, utan kostar bara 115 US$ (829 SEK), plus skatter. Och det är ju ingenting. Så nästa år blir det nog att prova det.
Fast det där med att lösa ut en hel bar på Nana vete fan...

Nytt på DVD (Nolltretton, januari)

District 9

 

Jag gillar science fiction för att genren ofta diskuterar viktiga filosofiska och moraliska frågor. Filmerna behandlar vårt ursprung, vår framtid, vår tro och utomjordingar får ofta symbolisera något annat än vad de är, som våra rädslor eller våra fördomar. I denna Peter Jackson-producerade Neill Blomkamp-debut har 1,5 miljoner rymdmonster landat i Sydafrika och hålls fångna i ett stort läger där kriminalitet, våld, fattigdom och utanförskap frodas. En tydlig men talande metafor för landets tidigare rasförtryck.

Filmen börjar lysande, och bisarrt humoristiskt, i dokumentär stil med att utomjordingarnas läger ska tvångsförflyttas, en operation som leds av den torre tjänstemannen Wikus Van De Merwe. En olycka som ställer allt på ända får våldet att trappas upp och filmen antar mer rollen av actionrulle. Även Van De Merwe förändras på mer än ett sätt och det gör också vår syn på rymdvarelserna.

”District 9” är en annorlunda och intressant science fiction-rulle som både ställer viktiga frågor och smäller på, alltihop fångat med en rå känsla av smuts, sopor och realism.

 

4/5
---------------------------------------------------------------------------

Zombieland

 

Man har ju sett ett antal zombiefilmer genom åren och de ser oftast rätt likartade ut. De går rätt och slätt ut på att slå ihjäl så många zombies som möjligt. Det gäller även ”Zombieland”, men filmen höjer sig över det mesta i genren genom att vara härligt fräck, cool och rolig.

Inledningsscenerna i slow motion är skitsnygga och Woody Harrelson, som spelar en av de fyra människor vi får följa, har en sån där typisk roll där han spelar en blandning mellan trög bondlurk och stenhård tuffing. Bill Murray gästspelar som sig själv och gör ett knäppt inhopp.

Jorden har alltså tagits över av zombies och ska de få människor som är kvar överleva gäller det att följa vissa regler som radas upp i filmen. Det skjuts och pangas och ibland hoppar man till en smula, men framförallt är ”Zombieland” en kultig komedi. Vilket är det roligaste sättet att döda en zombie, att köra över dom med bilen eller att släppa ett piano i huvudet? Släng in lite ”Twinkie”-besatthet, lite popkulturella referenser och lite kärlek och ni får en slaktarfilm man kan garva åt en stund.

3/5


Sista dagen i BKK


Vilka springer man pa mitt i Bangkok om inte sjalvaste Britta och Gunnar Wester! Ja, det sags ju att det ar en liten varld...
Idag har jag legat och panikpressat vid poolen och dar brukar man ocksa traffa mycket spannande folk. Idag snackade jag med fotbollslegenden Teddy Sheringhams svager (tror jag det var). Han berattade om att han och Teddy hade bott i Landmarks (svindyrt hotell i BKK) dyraste svit (48000 bath) och Teddy hade slangt upp 50000 bath och lost ut alla brudar pa en gogo-bar pa Nana. Dom fick med sig 17 var hem...
Sen pa eftermiddagen akte jag och Wee till Ekkamai och bowlade och kakade glass. En riktig hojdardag med andra ord. Nu blir det att kaka lite och sen ar det snart dags att bege sig till flyget. Bye bye Bangkok!

Sista rycket i Bangkok

Nu ar det inte sa langt kvar innan man ar hemma igen. Vi kom till Bangkok igar och ikvall ar sista partynatten har, flyget hem gar imorgon natt. Dom har forlangt vantetiden i Amsterdam sa det blir nog att aka in en svang till stan dar ocksa. Tror det var 7 timmars vantan dar. Har gjort det gamla vanliga: handlat klader pa MBK, varit hos tandlakaren osv. Tyvarr har vi inte kunnat pressa sa mycket vid poolen eftersom det varit halvkasst vader, sa nagon vidare solbranna kommer man ju inte ha.

Pattis som sagt


Stranden i Pattis ar val inte den mysigaste, som ni kan se. Men eftersom vi bara hanger pa Babydolls sa spelar inte det nan storre roll. Idag har man inte gjort nan storre nytta och imorrn tar vi privattaxi till BKK. Sen ar man fan snart hemma igen.

Pattaya...ja..ja


Pattaya!


Det blev fyra natter i Lamai, jag hade garna stannat nagra dar till, men eftersom det visade sig vara fullbokat pa alla tag och flyg till Bangkok fick vi flyga till Pattaya idag for att komma darifran. Vilket inte ar helt fel, Pattis har ju ocksa sina harliga sidor. Efter en Chang pa balkongen ar vi nu reda att utforska skumraskkvarteren kring Soi 6...

Pa plats i pattis


Lamai-listan 2010


Japp, har kommer nu arets listor, och vi borjar med Ute-listan:
1. Falangbrudar
2. Indiska skraddare
3. Chaweng
4. Thaibox-ryssen
5. 50-plussaren pa gamla pingisstallet

Och Inne-listan ser ut som foljer:
1. Gittandansaren pa Cabaretshowen
2. Backstage-managern (Pon) Bilden overst
3. T&T-hunden
4. Danska swingersganget
5. T&T-resebyratjejen
6. Silikontyskan i Maenam
7. Nya Backstage
8. Rainbowspagettin
9. Mart
10. Chang
11. Dubbel-Big Mac
12. Hamburgerstallet Bilden underst

Pangkaksmannen i Lamai

I Lamai finns en klassisk gubbe som gor bananpannkakor som ingen annan. Fast i detta klipp ar han tyvarr inte riktigt i hogform, men hyfsat underhallande anda...

Dagens katoyer


Av en "slump" har vart bungalowstalle blivit en samlingsplats for alla Lamais katoyer. Det vimlar av dom utanfor oss nar man ska hem pa natten.

Partaj i Lamai


Oj oj oj...kom till Lamai haromdagen och Mr Shield var redan pa plats. Igar kom aven Martina hit och vi festade loss lite. Lamai ar ju mitt favoritstalle i hela sydostasien och egentligen hade jag ju inte tankt att aka hit den har resan men det blev visst en svang anda - som tur var. Vilket A-stalle!

Mart bor i Maenam, nan mil bort, och sa har ser hennes bungalow ut. Shield och jag var och halsade pa henne idag. Nu blir det olkorv pa verandan sen ut och se vad den Samuiska natten har i sitt skote...

Vidrigt!


Den arktiska kylan har spridit sig aven till de sydligare breddgraderna. Idag var det bara +30...

Veckans katoy


Dom finns overallt...sarskilt i Lamai.

Patong!


Kom till Patong (Phuket) igar kvall. Nu avslutar vi med lite rajtan tajtan efter nagra relativt lugna veckor down under. Fast Patong blev bara en natt, jag ar redan pa vag till Lamai (javisst, det blev en svang dit i ar igen!) och ska traffa Stold Den Tjusige och kanske Martina. Sa Martin och Vickan, det blev tyvarr inget Koh Lipe och Wester, det sket sig med nagra dagar. Och Ph + J, inget Payam for mig.
Lamai - YES!

Pa plats i Patong


G'bye mate!


Japp, snart drar jag fran Australien till T-landet. Men har redan planerat en aterkomst, tror det blir om tva ar. Da blir det nog att aka mellan Sydney och Melbourne med en liten flygtripp over till Tasmanien. Men det kan ju hinna andras...

Igar tog jag farjan till Manly for att kolla laget. Sa har (ovan) sag stranden ut. Och nedan ser man gagatan.

Bytte aven hotell igar, och det nya (som lag tvars over gatan) var battre. Dessutom var det inte bara ett hotell och en bar utan aven en spelhala, en jazzklubb och, faktiskt, ett mikrobryggeri!
Nu ska jag snart till flygplatsen, hej!

Pa besok i Manly


Lehmans fredagsfrackis


Den 20-åriga oskulden gick till prästen för att bikta sig.
Prästen: Vad är ditt problem?
-Jag är nyförälskad,och igår låg vi och kelade på mitt rum.
-Det är ingen synd, säger prästen.
-Sen förde han handen mellan mina lår.
-Ingen synd...
-Sen började han ta av mig trosorna
-Ingen synd...
-Sedan öppnade min mamma dörren,och fick se oss.
-Det var synd, sa prästen.

Sydney by night - fylla och fight


Det ar harda bud pa krogen i Sydney. Varje stalle, aven sma pubar, har dorrvakter med metalldetektorer som kollar en innan man gar in. Sjalv blev jag stoppad och forhord om hur mycket jag hade druckit, och da var jag hor och hapna helt nykter. Skulle in och ta kvallens forsta ol...

Lika som bar - Aussie connection


Sam Neill & Billy Bob Thornton

Veckans katoyer


Dom finns overallt...aven i Sydney.

Hello Sydney!


Idag lamnade jag tillbaka bilen. Det var ett h-e att kora i Sydney, mest for att det ar sa manga enkelriktade gator. Sen gick jag runt stan och kollade in bl.a Sydney Tower, operahuset, Harbour Bridge, The Rocks och Millers point (tva gamla stadsdelar), Hyde Park, botaniska tradgardarna och Circular Quay.
En annan jobbig sak med Australien ar att det finns manga stallen som har ordet "hotel" i namnet, men bara ar vanliga barer eller restauranger. Hur som helst, har bara morgondagen kvar har i det har harliga landet, sen bar det ivag norr om ekvatorn igen dagen efter. Funderar pa att kolla in Manly eller Bondi beach (uttalas Bondaj) imorrn, eller bada.

Har ar nagra fler bilder pa Sydney...

Uppe i Sydney Tower


Vid operahuset...


Blue Mountains - oj oj oj!


Nagra mil utanfor Sydney ligger Blue Mountains. Jag kom dit idag och kollade in det maffiga landskapet. Det var ocksa en av resans hojdare.
Nu har jag fixat hotell vid Hyde Park (mitt i smeten) i Sydney, och ska ut och kolla in om det ar nagot drag pa stan. Imorrn blir det att lamna bilen och sen kolla in operahuset, Harbour Bridge, The Rocks och lite annat. Tja!

Pa plats i Blue Mountains


Oj oj oj - Blue Mountains


Echo Point i Blue Mountains


Stairway to hell i Blue Mountains


Radio Tobi 99,8

Har har ni min senaste fredagslista i P 4:
http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2192225

Denna gang handlar den om namnen pa FN:s Generalsekreterare.

Hunter Valley - det ar grejer det!


En riktig hojdare pa denna resa var att ta en dagstripp fran Newcastle ut till Hunter Valley (en dal med en massa vinodlare). Vi var bara fem pers och hade en jattetrevlig dag med massvis av vin, ostar, choklad, oliver osv. Det varsta (eller basta) var att man kopte pa sig for mycket. Man fick ju prova sa manga goda viner.
Hit maste ni aka!

Pa kanelen i Hunter Valley


Pa utflykt i Hunter Valley


Newcastle: njet


Alltsa: Newcastle skulle kunna vara jattebra. Man har strand, sevardheter, Hunter Valley, en massa fina hus osv. Men inga hotell inne i smeten. Inget nattliv heller. Stadens tva bargator ligger en bit fran allt och atminstone vid Darby St (den ena) fanns det inga hotell. Synd.

Hotell i Newcastle


Newcastle? Icke!


Nja...Newcastle som jag trodde ganska mycket pa visade sig vara sisadar. Sa jag kommer faktiskt till Sydney nagon dag tidigare, och aven tillbaka till Thailand nagon dag tidigare. Precis nar man vant sig av med thai-engelskan ar det dags att borja om igen...

Byron Bay - Newcastle


Bye bye, Byron Bay(ovan). Nu har man fortsatt Pacific Highway soderut och kommer att komma till Newcastle om nan timme. Det har blivit en jakla massa stopp pa vagen, ex Lennox Head, Ballina, Yamba och Coffs Harbour (nedan) dar jag tog en natt.

Nagra saker: I Australien funkar det fortfarande att lifta. Man ser folk overallt langs vagarna.
Daremot ar det svarare att fa tag pa mat pa kvallarna. Var ar alla gatukok, korvgubbar, pizzastallen osv? Efter 21 far man svalta (eller hitta nat nattoppet McDonalds, oftast ute vid motorvagen).
-------------------------------------------------------------------------------
Kan aven avsloja att jag blivit nudist! Efter floppen i Byron Bay hittade jag en nudiststrand i Coffs Harbour och tog mitt premiarnudistdopp. Vilken frihetskansla! Sa GOOOOOOOOOOOOOOOTT! Vagra blandvitt arsle - bli nudist!

Efter Coffs gav jag mig ater ut en svang i djungeln och kollade in Waterfall way. Sag bland annat detta (ovan).

Utanfor Forster lag Green Cathedral, en utomhuskyrka vackert belagen bland traden precis vid en sjo.

Det finns manga fascinerande saker med Australien, tex att traden inte tappar bladen utan barken! En annan sak ar att de flesta landskapstyper finns representerade med bara nagra mils mellanrum. Regnskog ligger granne med strander, trask och slatter, och idag i Anna Bay var jag och kollade in ett omrade fullt med milslanga sanddyner.
Nu blir det Newcastle och vindistrikten i Hunter Valley.

Vilse i djungeln utanfor Coffs


Mera Coffs...


Pa plats i Coffs Harbour


Pa tal om nat helt annat...

Efter anusblekning, penisforlangning och annat har det nu kommit en ny innegrej bland killar sag jag pa tv haromdan.
Det hetaste just nu ar PUNGFORMINSKNING!

Har man hangpung kan man klippa bort lite av sjalva skinnet och strama upp paketet. Later ju kanon. Nu vet ni vad jag onskar mig i 40-arspresent!

Pa jakt efter Byrons beach


Dagens Tobi


Tollan har stuckit


Som ni vet blev det ingen forlovning mellan mig och Tollan. Istallet stannade hon kvar med Steve nar jag drog soderut. Idag fick jag ett mejl med denna bilden och texten:
"Hej! Steve och jag har det underbart. Vi ar pa en bat pa vag mot Nya Zeeland. Igar forlovade vi oss och planerar ett brollop i Grebo kyrka i augusti. Steve sa att du garna far vara best man".

Med i matchen igen

Javisst, da var kameran fixad och jag ligger bra till i schemat igen. Nastan lite fore faktiskt, eftersom jag var aktiv som fan idag och fixade en massa grejer.

Bilsemester...

Det har klippet skulle ju da ha kommit efter Surfers...

Springbrook nationalpark


The Endless summer continues


Den eviga sommaren fortsatter. Ar fortfarande kvar i Byron Bay. Hade egentligen tankt att aka idag, men det har kort ihop sig lite. Min kamera har fatt nat virus i sig, sa den ar inlamnad for att se om dom kan radda fotona och filmerna. Vore javligt surt om jag blev av med allt. Nagra, tom Trawangan, var jag dock smart nog att spara och manga filmer finns ju pa YouTube, men inget fran Bali eller Australien ar sparat. Sa vill det sig illa maste jag aka tillbaka till Brisbane, Surfers och nationalparkerna imorrn och plata lite (till diverse resereportage). Det kommer att kosta bade tid, ork och pengar. Jag har redan ett stressigt aterstaende schema och dessutom rullar kulorna fort har anda, bara en san sak som att betala 700 spann varje natt for hotell...
--------------------------------------------------------------------------
Igar skulle jag besoka mitt forsta nudistbad, men det var ingen annan dar sa jag sket i det och hyrde en bodyboard pa Main beach istallet. Vilka strommar! Var aven en kortis till Lennox Head, Ballina och Lismore och kollade laget.
Far varsta "Doktorn kan komma"-vibbarna ute pa landsbygden, och fan vad folk kor! Dom har 100-skyltar pa strackor som borde var max 70 km/tim hemma.
Tollis har varit tjurig anda sen jag foreslog den dar forlovningen. Igar var hon ute och snorklade och kom hemdragandes med en 24-arig engelsman som hette Steve. Magrutor, tjockt blekt harsvall och formodligen valhangd. Fy fan!
"Vi kan val ga ut och festa alla tre", sa hon. Skulle inte tro det...

Basta dagen slutade i twilight zone


Oj oj oj, vilken dag det var igar. Hyrde bil och akte ut till nationalparkerna i Gold Coasts inland. Det var kanon. Kollade in Springrock, Natural Bridge och Mount Warning (bilden). Det var vattenfall, raviner, regnskog, kangurus, konstiga vaxter och djur, trad som var 2000 ar gamla, fantastiska utsikter och en omkringliggande landskap som var svinvackert.
Allt flot pa tills jag varit pa sista stallet och skulle ta mig till Byron Bay och leta hotell vid 6-hugget. Plotsligt var det bara kringelikrokvagar som var tio ganger langre i verkligheten an pa kartan och det fanns varken vagskyltar eller en kotte att fraga om vagen. Dessutom ledde alla vagar tillbaka till smastaderna Clunes och Dunoon. Strackan pa 2-3 mil tog over tre timmar! Det var rena javla twilight zone.
Kom sedan till Byron Bay sent pa kvallen och alla stallen var antingen fulla eller stangda. Restaurangerna var for ovrigt ocksa stangda.
For att latta upp stamningen fragade jag Tollan om vi skulle forlova oss, men tajmingen var nog inte den basta. Hon gav mig en lavett och kallade mig oromantisk...

Byron Bay heter numera Bajsron Bay. Idag fick jag nat virus i min kamera pa ett internetcafe' och allt ar svindyrt.
Ikvall ar planen att supa till och sedan hyra bodyboard imorrn for att se om det hjalper...
-----------------------------------------------------------------------
Ovrigt fran down under: Manga krogar har trubadurer och de kor fortfarande bara med en gura har, inga bakgrunder, mate. Eagle-Eye Cherrys "Save tonight" ar javligt popular(!).
Godaste olen ar Coopers, aven Carlton och Fat Yak ar okej, men det finns aven mycket vattnigt blask.
Arets lat, den som hors overallt, ar Jason Mraz "I'm yours".
Overraskande: maten i Australien ar JAKLIGT GOD! Hog kvalitet rakt av.
Inte lika overraskande, men lite: Australiensiska brudar ar jakligt frascha!
Och nar jag tanker pa det sa ar hela landet faktiskt javligt frascht.

Undrar om det verkligen ar den basta utsikten...


...ja det var den nog


Natural Bridge uppe i The Hinterland

Man har ju sett en del ynkliga vattenfall i Thailand, regnskogar pa Borneo och sa vidare. Men jamfor man med Australien har det varit skit. Har handlar det om riktiga naturupplevelser och inte nagra turistfallor. Dessutom ar det gratis, man slipper alla forsaljare etc och det ar valordnad med informationsskyltar, picknickplatser, gratistoaletter, gangstigar, bra bilvagar dit och sa vidare.

Pa upptacktsfard i Murwillumbah

Ett stalle som heter Murwillumbah maste man ju bara aka till...

Sa har ser dom ut...och det kryllar av dem runt vagkanterna


RSS 2.0