Nya bud för vinterresan

Äh, jag slog till på en bok till. Så den där vinterresan som jag sitter och planerar kan i princip sluta hur som helst. Inte ens jag själv har en aning om var jag kommer hamna. Spännande!

Kungliga Tannefors

Upptäckte att vi fått en ny park precis utanför mitt hus. Den kungliga glansen sprider sig över Tannefors...
 
 

Hösten är igång!

Jag har tjatat om sommaren, men det kanske är dags att släppa den och istället omfamna hösten? Idag kom dessutom den första Oktoberfest-inbjudningen, så ja... nu är det jag som blir Höst-Tobbe.
Började dagen med att besöka 013-kontoret för första gången sedan mitten av juni. Vi har fått nytt kontor förresten. Fortfarande i Correnhuset men nu går man in genom stora ingången.
Jag hade några biobiljetter över och dom gav jag till Knivdahl - och då blev han så här glad.
Sen gick jag till bokhandeln för att bläddra i deras reseguider och ta ett beslut om vinterns resa. Jag har inte riktigt bestämt mig än, men eftersom jag fick med mig denna hem vet jag vartåt det lutar...
Sen på kvällen hamnade jag på Scandic City där jag ingick i en fokusgrupp angående internationell konkurrenskraft. Ja, jag orkar inte förklara mer, men det var ganska kul.
Höst var det ja. Skaldjur, Oktoberfester, fall foliage, höstmys - nu kör vi!

Sommarens sista kväll...

...skulle nog många säga att lördagen var. Och för många var det nog så. Och till viss del för mig också, men Kulturnatten är ju den definitiva slutpunkten och dit är det en månad.
Hur som helst så tog Bella och jag en liten sväng på stan och hamnade först på Innergården och sen på Pitchers. De har för övrigt, och kanske lite oväntat, stans bästa burgare (ihop med Beer & Burger).
Sen dök det upp lite annat folk och sen minns jag inget mer.

Sommarens sista suck?

Nä va?
Sol och +22 i Tannefors. Rajdidajdidaj...

Räkbåten 2016

Höjdpunkterna kommer slag i slag så här års. Igår var det dags för årets upplaga av Räkbåten, och det blev som vanligt en kanonkväll.
18 pers, bästa borden framme i fören och Crazy-Chrilla som trubadur. Fantastico!
Ja, och sen ballade det ur som vanligt...
Nästa år kör vi igen. Då siktar vi på att ockupera hela främre nederdelen!

Åh, vilken sommar

Sol och +30 i Tannefors. Underbart.

Skaldjurskväll på Tannefors slussar

Dags för den årliga skaldjurskvällen på Tannefors slussar igår. Som vanligt en fantastisk tillställning och en av sommarens höjdpunkter.
Sjunde året? Sjätte? Nionde? Skit samma. Gött var det.
Sen råkade det även bli några flaskor champagne på Malt & Humle...Skål!

Lehmans fredagsfräckis

Det var 4 st nunnor som dog samtidigt, så när de skulle upp till himlen så frågade Sankte Pär ifall de hade nåt att bekänna.
Då sa den första nunnan:
- Ja, jag har en sak att bekänna, det är så att jag har sett en sån där penis...
Då sa Sankte Pär:
- Gå och tvätta ögonen i vigvattnet.
Och det gjorde hon.
Så var det nunna nr 2:s tur och hon sa:
- Jag har tagit på en sån där penis...
Då sa Sankte Pär:
- Gå och tvätta händerna i vigvattnet.
Och det gjorde hon.
Sen var det nunna nr 3:s tur men då trängde sig nunna nr 4 framför och sa:
- Kan inte jag få tvätta munnen innan nunnan nr 3 tvättar hela arslet?

NU börjar sommaren på allvar

(Bitvis) sol och +27 i Tannefors. Rajdidajdidaj...

En grefve på besök

Där satt jag i godan ro och njöt av sensommarvärmen när det plötsligt ringde på dörren.
- Mitt namn är Grefve von Boegroeff, sa mannen och klampade in i min lägenhet.
Sen tvingade han mig att öppna några flaskor Malbec och slänga på några korvar på grillen.
- Jag betalar! sa han, och sen gick han.
Vad var det egentligen som hände???

Sommaren som aldrig säger nej

Sol och +22 i Tannefors - igen

På skiva: Malena Ernman

Malena Ernman
"Sverige"

Malena Ernman har på senare år varit en av landets tydligaste röster mot främlingsfientlighet och rasism. Nu verkar hon vilja ta tillbaka svenskheten från de mörka krafter som försöker kidnappa den, och hon gör det genom att släppa ett genomsvenskt album med titeln "Sverige" på självaste nationaldagen.
Här radar hon upp en rad svenska visor, från psalmer som "Den blomstertid nu kommer" och "En vänlig grönskas rika dräkt" till halvt bortglömda klassiker som "Emigrantvisa" och "Barndomshemmet". Här finns Mats Paulssons "Visa vid vindens ängar", Kents "Sverige" och Monica Zetterlunds "Det finns ju faktiskt telefon". På gästlistan finns namn som Sara Isaksson, Sarah Dawn Finer och Tomas Andersson Wij.
Jag applåderar det fina initiativet, men musikaliskt låter det tyvärr inte så spännande. Precis som vanligt när finkulturen tar sig an det folkliga blir resultatet alltför präktigt. Musiken är såklart oklanderligt genomförd, och Ernman så duktig att det blir livlöst. "Emigrantvisa" blir exempelvis fullkomligt olyssningsbar. Operaskolade sångerskor och folkvisor bör nog inte blandas.

2/5

Endless summer var det ja...

Sol och +22 i Tannefors...

Biomåndag

Denna måndag blev det "War dogs" med Jonah Hill i en av huvudrollerna. Helt okej rulle, men en ganska generisk gangsterfilm med sitt uppgång-och-fall-tema. Kul för stunden men väldigt lättglömd.
Betyg: 2 av 5
 
Däremot så blir jag bara mer och mer förtjust i att kolla trailers. Kan vara det bästa med att gå på bio.

Never ending summer

Sol och +23 i Tannefors... rajdidajdidaj...

Va?

Skulle sommaren vara slut nu? Knappast va.
Som alla vet tar sommaren slut efter Kulturnatten i Norrköping, som infaller sista lördagen i september. Därefter förlänger man den genom att åka utomlands nån vecka, så sommaren tar i själva verket slut en bit in i oktober. Så...nu vet ni.

Kräftisar

Ja va fan...det blev några kräftor igår också. Men nu ska jag hålla mig borta från de små rackarna...åtminstone till torsdag.

På galej i Grebo

Igår blev det en liten turné med två gigg samma kväll. Först var vi hos Tollan som fyllde 40. Sen blev det en annan 40-årsfest, som egentligen var en hemlig bröllopsfest. Och vi som lirade var alltså Zelle, Persson och jag.
Men eftersom vi befinner oss i augusti måste magen få sin dagliga dos av skaldjur, så jag drog hem och inventerade kylen. Och se där...där fanns det en hemlig gömma med kräftor från Vin. Skål!

När var hur

Tillbaka i britsen. Tillbaka hos Ilsa. Lyckades komma undan järntabletterna även denna gång. Puh.
Men det jag egentligen tänkte säga var att jag inte har en aning om vart jag ska resa i vinter. Så här års brukar det ju annars vara läge att boka, men jag velar fortfarande fram och tillbaka. Belize? Reunion? Ecuador? Namibia? Jag har ingen aning om var jag kommer att hamna, det kan bli vad som helst.

Lehmans fredagsfräckis

En dag när Ola var på stan, mötte han en P-Lisa. Detta var ju en ganska naturlig händelse, men när han kom närmare, tyckte han att hon bar sig underligt åt. Hon gick hela tiden fram och tillbaka och spottade:
- Tvi fan, tvi helvete...
Ola gick då fram till henne och undrade om allt stod rätt till.
- Jo, det var så att, tvi fan, att innan var det en, tvi fan, en jävla bilist som, tvi fan, försökte komma in i en ficka som inte, tvi fan, var bredare än en meter. Och då sa jag till honom, att om, tvi fan, om du klarar det där, tvi fan, så ska jag ge dig, tvi fan, en riktig avsugning, och det säger jag dig att tvi fan för skickliga bilförare...!

Några nätter i Norpan

Jaha...så drog jag till Norpan igen - och fick äntligen kolla in Ölhuset. Nu var det inte riktigt rätt dag att ge det en rättvis bedömning så det blir nog att gå tillbaka.
Hamnade även på Enjoy senare på kvällen. Sen kom onsdagen, och då hamnade vi på Saliga Munken....
Sen skulle vi på konserten i Vasaparken med Sven-Bertil Taube och SON, men den flyttades inomhus, till De Geer-hallen. Och det blev ju ännu bättre, särskilt eftersom vi fick kanonplatser på översta balkongen.
Har sagt det förr, men Louis De Geer måste vara landets finaste konserthus
Sen blev det Highlander Inn och sen...ja, sen gick vi hem.

Dagens fynd på hallmattan

Neddimpandet på hallmattan har avtagit betänkligt på senare år, men då och då rasslar det till i brevinkastet. Som igår när nya Quireboys-skivan kom. Dagen innan kom detta mejl.
 
The Quireboys (UK) släpper sitt tionde album Twisted Love den 2 september och här är en påminnelse – med recensionslänk – om denna starka skiva.
• Intervjuer kan ordnas på förfrågan, likaså filer för nedladdning.
• Ett mindre antal CD har anlänt och går ut till prioriterade imorgon.
 
 

Tobi & Bella

Kolla gärna in min och Bellas nya Facebooksida: https://www.facebook.com/Tobi-Bella-206975403038571

Biomåndag

Såg nya "Ghostbusters" igår. Faktiskt oväntat bra. Men framförallt är ju låten en mästerverk. Är det tidernas mest perfekta soundtrack? Ja, kanske.
Betyg: 3 av 5

Inget chipstips

För några år sedan lanserades chips med smak av varma mackor respektive cheesburgare. De var fullständigt vedervärdiga. I år har vi bearnaisechipsen, och dum som jag var provade jag även dessa. Inte fullt lika vidriga, men fullständigt onödiga. Och ganska smaklösa.

Sköna söndag

Jag vet, det har varit för mycket myspys och för lite innehåll på bloggen i sommar. Och idag blir det myspys igen, från sommarstugan. Det är inte helt osannolikt att det kommer bli ännu mer myspys framöver också, men sen...nångång i höst...kommer det bli innehåll igen. Eller vem vet? Kunde Göran Persson bli "Mys-Göran" kan väl jag bli "Mys-Tobi"...

Härlig helg

Vi har alltid en massa storslagna planer på vad vi ska hitta på, men av nån anledning blir det aldrig nåt av dem. Vet inte vad som tar sån tid men vi kommer aldrig iväg på det vi ska. Men i fredag lyckades vi i alla fall ta oss ner till Esperanza, som varit en grej som funnits på vår lista.
Sprang på Kalmarna senare på kvällen, och dom tvingade oss att ta en fika också...
På lördagen bockade vi av en annan grej, nämligen att gå bort till Tannefors slussar. Andra kanske har mer ambitiösa och storslagna målsättningar i livet, men vi har fullt sjå med att klara av saker som detta...
Sen gick vi hem och gjorde chili con carne. Och ja, det kanske inte hände så mycket denna helg men den var härlig ändå. Hej hej!

På skiva: Band of horses

Band of Horses
"Why are you ok"

Vad ska vi med alla dessa folkrockande skäggrockband till? Jodå, de kan väl vara småtrevliga att lyssna på, men de är ju så förbaskat tråkiga och intetsägande. Och Band of Horses är definitivt ett av dem.
Nu har det inte hindrat den indierockande Seattlegruppen från att bli en stabil bokning på de stora festivalerna, men det måste snarare bero på en minsta gemensamma nämnare-faktor än på att bandet skulle ha mängder av hängivna fans. För visst är det väl så med Band of Horses att få tycker illa om dem, men ingen älskar dem vanvettigt?
Frågan är om folk ens kan skilja dem från band som My Morning Jacket och The Magic Numbers. Jag erkänner villigt att jag själv knappt kan det. Så blekt är intrycket de lämnar.
Nu är gruppen aktuell med sitt femte albumet sedan de bildades 2004, fyra år efter "Mirage rock". Rick Rubin varit inne och pillat och fått till en varm och organisk ljudbild som passar deras countryrock men samtidigt har viss arenapotential. Plattan har tolv jämnstarka låtar där inget spår är ett bottennapp, men där inget heller får mina juicer att flöda. Kanske borde de raka sig och skaffa ett jobb? För ja, det låter ganska trevligt. Men också sövande trist.

2/5

Lehmans fredagsfräckis

Berit och Karin var ute och promenerade, när Karin får syn på Berits man:
- Är det inte din man som kommer ut ur blomsteraffären där på andra sidan gatan?
- Jo, och två dussin röda rosor har han med sig! Då får man väl ligga med benen i vädret i fjorton dar nu!
Karin funderade en bra stund och sa sedan:
- Men... varför skaffar du inte en vas?

Kräftskiva & annat

Det blev en liten kräftskiva ganska per omgående ändå. Eller en kräftlunch åtminstone. I lusthuset hos Bellas föräldrar. Taube, snaps, Västerbottenpaj...och kräftor från Vin. Mmmmm...
Sen på kvällen hamnade vi på La Uva och därefter på Sophie Zelmani i Knäppingsborg. Otroligt hur sommaren 2016 kan fortsätta leverera så fantastiskt dag efter dag.
Onsdag åkte vi ut till Kvillinge för att kolla in Renees torp.
Nu är ju hon i Kongo och mamma Inger hemma i USA, men ändå...
Fikastopp på Ninas café i Svärtinge.
- Bella, visst var det mysigt här?
- .....
- Hallå! Bella??!
Hemma på Söder igen och en fantastisk middag. Gjord på utsökta råvaror från Kvillinge Gårdsbutik. De underbara dagarna radar upp sig, och ännu fler ligger framför oss.

På skiva: Roxette

Roxette
"Good karma"

Roxette fyller 30 år som band och firar med att släppa ett nytt album och en fotobok som dokumenterar de senaste årens konserter. Och vill det sig illa kan det ha varit både sista skivan och sista turnén, för nyligen har bandet meddelat att de ställer in alla spelningar på grund av Marie Fredrikssons dåliga hälsa. Hon var inte heller på plats i studion vid senaste inspelningen utan har lagt sången hemma i Stockholm.
"Vi ville göra ett album som var super-Nu, men med våra ingredienser", har Gessle sagt och får delvis rätt. För ljudbilden är ganska annorlunda mot tidigare. Till största delen är det en digital platta som mejslats fram i studion. Det låter luftigt, fräscht och lekfullt. Dansant och oväntat piggt. Mycket körer. En hel del piano finns med men gitarrerna är nedtonade och den patenterade Roxette-popen har bytts mot småknasigt ljudexperimenterande, ungefär som på "Have a nice day" från 1999. Många trogna fans lär knorra men jag gillar vad jag hör, för vissa spår är riktigt bra och det visar att Roxette inte fastnat i sin form. Samtidigt är rösterna och vissa ackordföljder bekanta, så det är knappast någon tvekan om vilket band det handlar om.

3/5

BBM

Igår hade vi BBM (bandbokarmöte) på Palatset. I bakgrunden ser man lite av vår nya myshörna som precis blivit klar. Höstsäsongen drar igång 2/9 med Chris Holmes från WASP och sen fortsätter det med liveband varje fredag och lördag fram till jul. Bland annat spelar Conny Bloom, The Great Discord och Mats Ronander.
Men vem bryr sig om banden? Jag är bandbokare enbart för att få njuta av bandbokarmötena. Igår blev det ribs och bira...aaah. Underbart! Mera BBM!

Lundellbunkern - Sommar 1-0

Det är kul att följa podcastarnas utveckling. Hur de gått från två personer som pratar ointressant och ostrukturerat till ambitiösa och underhållande projekt som exempelvis "Lundellbunkern".
Och det avslöjar också hur hopplöst passé "Sommar i P1" är. Uggla-avsnittet såklart undantaget, men i övrigt består sommarpraten av likartade monologer av personer som inte kan prata i radio. Lägg ner skiten.

Kräftfredag

Maj har uteserveringarnas lockelse, juni har skolavslutningar och midsommar, juli har högsommarens värme men frågan är om inte augusti är den härligaste sommarmånaden av dem alla. Av flera skäl, bland annat för att det är skaldjurens förlovade tid. Så i fredags drog vi ut till sommarstugan för att fiska kräftor.
Gick rätt bra, och jag fick med mig ett tjog hem som blir att avnjuta inom kort. Hmm...man kanske skulle dra ihop en rejäl kräftskiva? Det är alldeles för lite av den varan nuförtiden...

Toppentorsdag

Ääh...torsdagen var det ja. Det började med att jag träffade konstnären Joanne Posluszny Hoffsten i lusthuset i Trädgårdsföreningen. Varför just där? Jo, för att det är hon som har designat det.
Sen dök Bella upp och det firade vi med att ha årets burkskinkepremiär. Va, burkskinkepremiär i augusti, det var sent, tänker ni kanske. Och ja, jag håller med. Och det beror på att min ordinarie burkskinkepartner in crime, dvs Vickelivickan har haft ständiga förhinder. Så till slut kunde jag inte vänta längre utan tvingades vara otrogen med en ny burkskinkepartner.
Tillbaka till Trädgårn på kvällen, då det var dags för Torsdagstoner. Rebellinor var först ut.
Sen Davina. Och sen Princess Jezz.
The Varitones skulle avsluta, men då satte det igång att spöregna.
Men det gjorde inte oss nåt, för då satt vi redan i en bil upp mot Gamla Linköping där Hardes lirade på dansbanan. Och längst bak i orkestern, vem ser vi där? Jo, Bellas pappa.
Sen åkte vi hem och firade med att äta krabba. En underbar torsdag!

Lehmans fredagsfräckis

 
Torsten kollar amatörporr och hittar en riktigt slabbig gangbang-rulle med hans fru i huvudrollen. Hon blir tagen hårt av sju olika män, på alla sätt och i alla hål. Det håller på en evighet och blir bara värre och värre.
 Torsten torkar sig om pannan och tänker högt: Vilken tur att det bara är på film och inte på riktigt.

Bioonsdag

Var och såg "The Lobster" igår. Det är förmodligen årets konstigaste film. Det handlar om en absurd värld där tvåsamhet är ett slags tvång, och är man singel mer än 45 dagar så förvandlas man till ett djur. Riktigt udda rulle, men mer intressant än bra.
Betyg: 3 av 5

Snusk-Tobbe på Spotify

Sådär, nu finns Snusk-Tobbe på Spotify.

Biomåndag

Har varit på tok för dåligt med biobesök under sommaren, men det ska vi ändra på nu. Så igår gick jag och såg "Jason Bourne". En typisk Bournefilm kan man säga, dvs bra, men har vi inte sett det förut?
Betyg: 3 av 5
Framöver tänkte jag kolla in "Ghostbusters" (fast den är nog halvusel), "The Lobster" (som jag tror är skitbra), "Free state of Jones" och "Inferno". Men mest av allt ser jag fram mot våren då det är dags för "Kong: Skull Island". Oj oj oj...

Ännu mera semesterfester

På lördagen fortsatte vi söderut och hamnade i Loftahammar där vi hade bokat in oss hos Rimåsarna.
Vi började med en båttur bort till Martin & Vickans plejs och sen blev det underbar Grindölax till lunch.
På kvällen hamnade vi på Sandbyhof där även Frallan lirade.
Kanongig och kanondag. På söndagen stannade vi till i Sörping. En kanonhelg.

RSS 2.0