Söndagsintervjun: Kid Vicious

kultur / Permalink / 0

Kid Vicious lirar på Future Echoes

 

Den 16-18 september arrangeras den första upplagan av showcasefestivalen Future Echoes på olika scener runt om i Norrköping. Bland bokningarna finns några lokala artister och en av dem är Norrköpingsartisten Kid Vicious.

 

Bakom namnet Kid Vicious står Magdalena Svedberg som skapat musik sedan hon var 14, tidigare i en grupp men på senare år på egen hand.

- Jag släppte min första låt som Kid Vicious i mitten på gymnasiet, det var och är ett projekt där jag känner att jag kan göra lite vad jag vill, jag kan testa mig fram. Skriva om personliga och känsliga saker men sedan framföra det med attityd för att man ställer sig bakom en karaktär typ. Så kändes det då iallafall, jag vågade klä mig och sjunga om saker som jag inte riktigt hade vågat annars. Så det har absolut hjälpt mig att växa som person, eftersom Kid Vicious idag bara är jag med ett coolare namn. Kid Vicious är kaxig, känslig, gullig, rockig, popig, hiphopig och punkig.

 

Som inspirationskällor nämns Rico Nasty och BbyMutha, men även Norrköpingsbandet Drivvedsfolket. Det har blivit ett tiotal spelningar, varav den överväldigande majoriteten på hemmaplan i Norrköping, men även ett gig i Motala och ett i Stockholm. Och när detta skrivs ska Kid Vicious precis iväg till Örebro och spela. På Spotify hittar man singeln “Through” från 2018, EP:n “The bones of my best/worst friend” från 2019 samt nya singeln “Prinsesstårta” som kom i juni i år och fått superfin respons, enligt Kid Vicious.

- Det bästa med att släppa musik är att höra från vänner och bekanta vad de tycker, och hittills har jag fått jättemycket pepp och kärlek. Vilket känns helt fantastiskt. De flesta jag känner vet vad låtarna handlar om och kan på något sätt relatera och det berättar de gärna med glädje, det är så fint hur mycket folk faktiskt lyssnar på texterna.

 

Hur har du utvecklats musikaliskt från "Through" fram till nu?

-Man vill ju gärna säga att det ska ha hänt massor med musiken, men jag tycker ärligt talat att det är rätt likt egentligen, “Through” känns kaxig och personlig på samma sätt som min musik är idag, skillnaden är väl att den reflekterar 17-åriga mig snarare än nutida.

 

På sista tiden har Kid Vicious inte hunnit skriva så mycket nu musik. Det har varit fullt upp med olika arrangemang, ljudteknikerjobb och samarbeten med andra artister.

Ser du dig främst som artist, producent eller arrangör?

-Helst håller jag ju på med ljudteknik i livearrangemang, där får man utlopp för sitt nörderi samtidigt som man kan vara en del av showen. Men en kombination av alltihop kanske.

Hur känns det att få lira på Future Echoes?

-Det blir skoj! Jag var minderårig när Where´s the music var så jag fick aldrig uppleva showcasegrejen i Norrköping, så det ser jag fram emot.

Vilka andra artister planerar du att kolla in på festivalen?

-Så många som möjligt, har inte snöat in mig på line-upen ordentligt ännu, men spontant vet jag att jag ska se bland annat The Magnettes, Morabeza Tobacco, Eleonor Leone och Sam Florian.

Har du fler spelningar inbokade efter Future Echoes?

-Har massor av roliga gig nu. Kom hem från Trästockfestivalen i Skellefteå häromveckan, Örebro nu i helgen, sedan East Pride i Norrköping, Knäppingsborg i Norrköping tillsammans med Edith the Pike och sedan Nomad i Stockholm den första oktober.

Till top