Patas kätbild

Åh, vilken stilig karl - och han vet om det!

Dagens gay-sms


Palatset Live igår

Igår körde Caj Karlsson på Palatset. Som vanligt under de där Palatset-kvällarna händer det en massa saker: man träffar en massa nya människor, gör bokningar, får nya uppslag. Även igår blev det en händelserik och intressant kväll. Det sker alltid massa saker som publiken inte märker, både före och efter giggen. Igår var det exempelvis nära att det sket sig helt eftersom Caj plötsligt satt fast i Sala med en trasig bil. Men istället slutade kvällen med en toppenspelning där Caj plötsligt och oväntat hade två gästmusiker. Och så har vi den sköna stämningen backstage efter spelningarna. Där görs det alltid upp storslagna planer, det byts kontaktuppgifter och vad som helst kan hända.
Håkan Maas inledde med att köra solo. Sen lirade Caj, som alltså fick med sig Dan Viktor (och en munspelare) som gästartist.
Ännu en kanonkväll, som slutade nån gång på morgonen...

Dagens gay-sms


Caj på Palatset

Ikväll kommer Caj Karlsson och lirar på Palatset, missa inte det!

På skiva: State of drama (Nolltretton, mars)

State of drama
Fighter
Universal

Den märkligaste visuella upplevelsen i årets Melodifestival bjöd bandet State of Drama på. Gruppen kom tvåa i tävlingen Svensktoppen Nästa år 2009 och vann 2012 Metro On Stage, och i år gick de alltså till final i Melodifestivalen. Och det konstiga med det var hur illa deras utseende passade ihop med musiken. Bandet framförde hårdrockslåten ”Falling” med en keyboardist som gjorde klassiska poser från 80-talets vuxenmetal, medan resten av medlemmarna såg ut som ett präktigt pojkband med välkammade frisyrer och välstrukna kostymer.
När man hör hela plattan klarnar dock bilden något. Plötsligt känns inte sångarens glasögon och uppfluffade lugg lika apart, för det visar sig att State of Drama inte alls är något hårdrocksband utan på sin höjd ett hårdpopband. Och dessvärre inte ett särskilt bra sådant, musiken är oerhört fantasilös, anonym och urvattnad. Jag vet inte vem som kommer att tilltalas av den här kladdiga radiorocken, jag gör det i alla fall inte.

1/5

Lehmans fredagsfräckis

Tre män diskuterar sexställningar.
- Jag gillar att ligga över så jag ser hennes vackra ansikte säger den förste.
- Jag gillar att ligga under så jag kan se hennes vackra bröst säger den andre.
-Jag gillar att ta henne bakifrån sa den tredje.
-Men vad ser du då? frågade de andra två.
-Jo de varierar, sist var det hockey!

Åtvidaberg 600

Vem är det som sköter marknadsföringen kring Åtvidabergs 600-årsjubileum?
Inte nog med att man har en obegriplig logga där man tror att Åtvid firar 68 år. På den stora jubileumsdagen i maj har man tänkt till ordentligt och fått till ett artistprogram som känns helt intetsägande, men värst är nog promotionbilderna man använder.
Först har vi...ja,vem är det egentligen? Jo, Jessica Andersson photoshopad till max.
Men det är inget mot den bildbehandling som Magnus Carlsson gått igenom. Vart har hans anletsdrag tagit vägen?
Till sist har vi  Marie Serneholt. Nej förresten Celine Dion...eller vem kan det vara? Det står Charlotte Perelli i programmet, men det ser vi ju alla att det inte är...

Lika som bär #137

Loggorna för Taupo i Nya Zeeland och Visualiseringscenter C i Norrköping.

Uggla i P4

Sedan några veckor är Uggla tillbaka med sitt radioprogram i P4. Jippii!!!
Inte nog med det. Även "Schulman show" är igång igen. Jag ska ju för övrigt upp på både Ugglas och Schulmans shower om nån vecka.
Men mitt i all glädje har jag också förlorat en arbetsdag, för nu går ju hela fredagarna åt till att konsumera media. Förutom "Uggla i P4" och "Schulman Show" har vi ju även "Spanarna" och "Alex & Sigges podcast" på fredagar.
En annan bra podcast är ju "Värvet" som brukar släppa nya avsnitt sent på söndagskvällen, så numera pågår helgen från fredag morgon till en bit in på måndagen.

Kvällsbio

Sådär, då var ordningen återställd. Igår gick jag på bio på kvällen igen. Såg Django Unchained - svinbra! Betydligt bättre än den usla trailern, som inte direkt ökade lusten att se filmen.
Igår var jag i Norpan och idag är jag där igen, och Cnema har mycket riktigt en pressvisning, men den är kl 13 (istället för 9.30 som är brukligt) och då gör jag en telefonintervju med sommarens Diggiloogäng. Så det blev ingen frukostbio för mig denna gång. Men nästa vecka, då jäklar...

På skiva: Hardcore Superstar (Nolltretton, mars)

Hardcore Superstar
”C´mon take on me”
Gain/SONY

Göteborgsbandet Hardcore Superstar har nu hållit på i 15 år och blir i mitt tycke bara bättre för varje år. De har hittat sin formel och håller konsekvent fast vid den. Bandet spelar sleazig partyrock i stil med exempelvis Mötley Crüe, som är perfekt att dricka öl och drömma sig tillbaka till 80-talet till.
Här på sitt nionde album har bandet plockat in Randy Staub, som tidigare har mixat legendariska skivor som ”The Black Album” med Metallica och ”Dr Feelgood” med Mötley Crüe. Jag hör dock ingen större skillnad utan tycker att gruppen låter ungefär som vanligt, vilket är bra. Man vill inte att ett band som Hardcore Superstar ska experimentera för mycket med sitt sound. Däremot tycker jag att skivan saknar lite nyanser. Sångaren Jocke Berg gapar på ganska likartat i de flesta spår och det blir lite tjatigt till slut. Det är skönt med en låt som ”Stranger of mine” som bryter av lite med sitt lugnare tempo, bland alla gitarriff och rockkörer. Hardcore Superstar fortsätter att göra sin grej bra, men här känns det lite som att de kör på rutin.

3/5

Don´t cry for me Argayntina

Jerry Prütz blir bara sjukare och sjukare med sin gaybesatthet. Nu har han även lurat i Anahi att jag är gay, så igår hade hon med sig senaste numret av QX som present.
Nu går jag och ruvar på en hämnd mot Prutten. Är det någon som har något bra förslag?

Dagbio

Jag brukar ofta gå på bio på måndagar och igår var inget undantag. Skillnaden var att jag tog en dagföreställning, vilket inte hör till vanligheterna. Det är ju en konstig känsla att komma ut från salongen och märka att det fortfarande är ljust ute. Dessutom känns det som att man "slösar bort dagen" genom att sitta inne och glo på film, vilket åtminstone i mitt fall är en idiotisk tanke eftersom jag förfogar fritt över tiden och oftast jobbar som allra mest under kvällstid. Däremot gillar jag att gå på pressvisningar på morgonen, det blir en skön mjukstart på dagen. Undrar om det är nån pressvisning på Cnema på onsdag? I så fall ska jag ta med mig frukost att mumsa på under filmen. Kanske till och med glida dit i morgonrock...

Asby

Då har man klarat av årets skidåkning. Igår gjorde Lehman och jag en söndagsutflykt till Asbybacken utanför Österbymo.
Asby är en helt okej backe för en halvdagsåkning och lite korvgrillning. Nästa år blir det Omberg!

Dagens gay-sms


Trailerpark Idlers

Har suttit hemma och lyssnat på Trailerpark Idlers i helgen. Och kan man göra annat, för de är ju så jäkla bra!
Ett band som har låttitlar som "There´s nothing like a barstool", "Bring Me My Gun Honey I’m Goin’ In To Town" och "The Most Handsome Drunk In Town" måste man ju bara älska. Nu har de en ny platta ute, som såklart är kanon. De sjunger till och med på franska i tre låtar! Missa dem inte på Palatset Live den 13/4.

Prilligt

Fortsätta snusa eller sluta? Jag står i valet och kvalet...

Dagens gay-sms


Dags igen för Ledaren

Idag kommer nya numret av Nolltretton/Nollelva med vår stora modebilaga. Ett jäkligt bra nummer, tycker jag själv.
Men framförallt betyder det att det åter är dags för en av Bennys fantastiska ledare. Jag vet flera av mina bekanta som slänger sig över varje nytt nummer för att läsa hans fascinerande lyrik och tänkvärdheter.
OBS! SPOILER! Denna gång överraskar han genom att klämma in en välfunnen KSMB-referens (som förmodligen går över huvudet på de flesta läsarna). Så ge er ut på stan och plocka ett nummer!

Överlev

Igår var jag på Flygvapenmuseum och kollade in nya utställningen "Överlev". Den var i ärlighetens namn sisådär, men det är ju alltid trevligt att träffa den härliga producenten Matilda (t.v). Gamla kommunalrådet Sven Lindgren (t.h.) var också lite involverad och han är ju en sån där riktig moderat av den gamla, fina stammen. En sån man vet var man har. En gammelmoderat, som inte nödvändigtvis är mer höger i sina åsikter, men som inte utger sig för att vara nåt annat än han är. Han känns belevad, kunnig och intressant och är förmodligen jäkligt trevlig. Jag skulle gärna komma hem till honom och grilla och ta en whiskey.

Lehmans fredagsfräckis

Mannen sitter i tv-rummet och dricker whiskey när frun kommer in och säger:
- Slutar du inte dricka nu så får du INGET på två veckor!!!
Varpå hon går ut ur tv-rummet med en sur min.
En stund senare kommer hon in i tv-rummet igen. Mannen smuttar fortfarande på sin whiskey.
Då säger frun:
- Hörde du inte vad jag sa?
Mannen svarar:
- Jo, visst fan gjorde jag det, men jag sitter och funderar över om det är värt att överge en 12-årig whiskey för en 40-årig mus...

Nu ger vi järnet!

Bara en månad kvar innan döden kommer och tar mått på min kostym. Så nu gäller det att ge allt de sista veckorna! Så ung, så fräsch!

Dentussommar

Rocksommaren på Dentusgrottan kommer att bli lång, fet och het. Ytterligare ett gäng bokningar har tillkommit och så här ser programmet ut just nu:
4/5 W.E.T
11/5 Per Kardell Band
18/5 Nautic
25/5 Bloodlust
1/6 6.08
8/6 Susanne Bergman Band
29/6 LKPG Ha Ha
6/7 Matz & Willy
13/7 Cirkus Prütz
20/7 Lana Brunell
10/8 Flashbacks 2c
17/8 Fredrik "Frallan" Jonsson
24/8 Bête Noire med gästartisten Lady von Lee
31/8 Avslutning med stor grillfest och No Excuse på scenen

Palatset Live i vår

Och här har vi resten av vårens bokningar på Palatset Live. Personligen ser jag mest fram mot blueskvällen 13/4 som jag tror kommer att bli jäkligt bra. Missa inte den!

Dagens gay-sms


Smaskens

I den senaste tidens röriga tillvaro är det skönt att något är som vanligt. Igår svängde jag förbi Greboaffärn och där låg två halva-priset-bakelser och väntade på mig. Sen kom visserligen Lehman förbi och roffade åt sig den ena, men ändå...

Dagens gay-sms


Som man bäddar...

Ni vet hur skönt det är när man somnar i soffan framför tv:n? Egentligen är det ju vansinne att överhuvudtaget ha en säng, för det är ju i soffan man sover skönast. Den senaste veckan har jag varit utan säng och istället fått sova i soffan och jag funderar faktiskt på att fortsätta med det, eftersom jag sover så skönt. Våga vägra säng!

Dagens gay-sms

Jag har ju redan berättat om hur sjuk Lehman är, men frågan är om inte Prutten är värre? Dag efter dag, år efter år fortsätter han att skicka dessa sjuka sms.

Caj på Palatset

Kan ju passa på att tipsa om Caj Karlsson som kommer till Palatset Live den 29/3...

Dagens gay-sms


Jöggas inflyttningsfest

Igår hade Jögga en slags inflyttningsfest på Arbis i Norrköping och det var en riktigt trevlig tillställning. Jögga visade sig vara en riktig entertainer och inledde kvällen med att sjunga "Drömmen som gick i kras".
Sen dök Kenta upp och sjöng "Utan att fråga".
Jögga berättade om sitt synthliv och olika gäster medverkade genom att sjunga låtar som varit viktiga för honom. Här ser vi Foppa som bränner av en U2-låt.
Även Maria Dillon var en av de som uppträdde. Och även Bête Noire brände av några låtar. En av de bästa festerna jag varit på!

Don´t cry for me Argentina

Igår hamnade jag på NH med Anahi, även känd som Lady von Lee. Det som bara skulle bli en fika utvecklades till en helkväll med vin, musslor och musikquiz. Vi skålade för nya påven (som precis som Anahi är från Argentina) och för Hugo Chavez (som precis som Anahi var socialist) och lite för Mario Vargas Llosa också. Sen gick vi hem och läste tre Ave Maria.

Lehmans fredagsfräckis

10 samer satt i en kåta och en sa:
-Undrar om det är nån skillnad på att göka en ren och ett fruntimmer?
-Fråga Ove, han har gökat ett fruntimmer!

Den sjuke Lehman

Att Lehman är en sjuk jävel vet de flesta om, men riktigt HUR SJUK han är kanske inte alla känner till. Därför listar jag här de fem sjukaste sakerna han gjort där jag varit med.
1. När han smög in i min lägenhet när jag satt och jobbade vid datorn. Jag vände mig om och i rummet stod en helt svartklädd man med svetskåpa för ansiktet.
2. Vi åt lunch på båten Simson i Västervik. Lehman gick på toa, lämnade dörrn olåst, virade in sig som en mumie i dasspapper och väntade på att jag skulle komma så han kunde skrämma mig. Men jag gick till toan bredvid och istället klev det in en 80-årig gubbe på Lehmans toa...
3. En annan gång stod jag i duschen när Lehman smög in i min lägenhet. Jag schamponerar mig och när jag öppnar ögonen ser jag ett huvud som sticker in mellan duschdraperiet.
4. På en 30-årsfest vi var på "dockade" han med min gamla gympalärare.
5. Vi skulle åka till Roskilde ett år och i bilen på väg ner blev Lehman pissnödig efter all öl. Eftersom vi var på motorvägen kunde vi inte stanna, så Lehman hängde ut snabeln genom rutan. I baksätet satt Thorin med nedvevad ruta...
 

Dagens gay-sms


Fas 2

Tredje månaden...

En sväng till Norpan

Blev en sväng till Norpan igår igen.Var bland annat på Östgötateatern och fick ett smakprov på en pjäs som ska spelas på vinden.
Besökte även båten Saga Lejon där det snart kommer att anordnas nattklubb, så det måste man ju kolla in framöver.
Däremot lär det nog inte bli så många fler besök på Blå Huset som brann ner i söndags. Var ska jag nu gå på synthfester? Och ännu värre: var ska jag nu gå på swingersparty??

På skiva: Johnossi (Nolltretton, februari)

Johnossi
”Transitions”
Universal

Ända sedan Johnossi skivdebuterade 2006 har folk förundrats av deras feta ljudbild, trots att bandet bara består av två personer, John Engelbert på sång och gitarr och Oskar ”Ossi” Bonde på trummor. Särskilt imponerande blir detta live, när man inte kan trixa och fixa på samma sätt. Johnossi var inte det första rockbandet som bestod av en duo, och de är inte heller låsta vid den tanken. Här på gruppens fjärde album har de börjat att gå ifrån formatet en smula och utökat sin instrumentering med piano. Det är Martin Hederos från The Soundtrack of Our Lives som hoppat in med sina flinka fingrar för att bredda soundet. Även live kommer Johnossi att ha med klaviatur framöver.
Och pianotonerna flyter in snyggt i musiken, även de mest renläriga Johnossi-fansen lär kunna acceptera bandets nya grepp, för lyssnar man på ”Transitions” tio spår märker man att kraften, de starka låtarna och bandets speciella uttryck fortfarande är intakt. Pianot bara förstärker det som redan är bra. Även stråkar har använts till viss del, och jag blir inte förvånad om killarna framöver plockar in ännu fler instrument, efter fyra skivor enligt samma formel är det nog naturligt att man vill utveckla sig och ta saker vidare.
På något ställe, som till exempel ”Seventeen”, känns vissa toner lite ovana och konstiga, men i andra spår, som exempelvis den maffiga ”Gone forever” höjer bara pianoslingan pampigheten i musiken. Den dynamiska duon har åter levererat en riktigt bra platta.

4/5

Amaroneprovning

Vad händer på Systembolaget efter stängning? Jo, ibland håller dom dryckesprovningar och Bill och jag gick på en sån igår. Amarone var temat och det var intressant och trevligt som provningar alltid är. Fast jag kan inte säga att jag blev Amaronefrälst, det är lite för tunga och starka viner för min smak. Men de har champagneprovning i maj och det vore kul att gå på.

Dagens gay-sms


Äntligen!

Jag har ju flera gånger tidigare pekat på det bisarra och skandalösa med Erik Wallstens sjukliga Melodifestivalintresse och att han som nöjesredaktör på Corren ägnar en tredjedel av sina krönikor åt att skriva om denna tävling (även off-season).
Redan i december (två månader innan tävlingen ens hade dragit igång) hade han skrivit fyra renodlade Mello-krönikor och sju totalt som berörde ämnet - samt hunnit tippa finalisterna innan han ens hört låtarna!
Då tippade jag att det skulle bli minst 15 krönikor innan säsongen var slut. Jag har förmodligen missat någon, men så här har det sett ut de senaste veckorna:
 
I söndags hade han en krönika omMelodifestivalen.
I fredags hade han en krönika om Melodifestivalen.
2/3 hade han en krönika om Melodifestivalen (dateringen utgår från hemsidan och kan skilja något från papperstidningen)
17/2 hade han en krönika om Melodifestivalen.
15/2 hade han en krönika om Melodifestivalen.
10/2 hade han en krönika om Melodifestivalen.
3/2 hade han en krönika om Melodifestivalen...
 
Att skriva någon enstaka krönika om Melodifestivalen hade kanske varit okej, men Erik nöjer sig inte med denna krönikediarré. Han skriver även på Correns Melodifestivalblogg.
I söndags skrev han 6 inlägg på bloggen.
I lördags skrev han 20 inlägg på bloggen.
I fredags skrev han 21 inlägg.
I torsdags skrev han 17 inlägg...
 
Till slut var det fler än jag som fick nog. Nu har Erik Wallsten fått sparken från Kultur & Nöjesavdelningen. Äntligen, säger jag och hoppas att Corren därmed istället börjar ägna sig åt det de ska: lokal nöjesbevakning.

Dagens gay-sms


Schlagerburlesk

Igår var vi ett gäng som tog tåget till Norrköping för att gå på schlagerburlesk på Arbis. Först var det lite uppvärmning sen visades Melodifestivalen och sen kom själva huvudshowen. Riktigt kul, även om showen kanske borde kallas schlagersnusk snarare än burlesk.
Här (ovan) ser vi Mucken som sjunger...
Och här ser vi Louice Ottosson och en till...
Och här har vi Johan Pettersson...
...och här är Johan igen.
Innan tåget hem hann vi även med en bira och lite smörgåstårta(!) påCafé Broadway. Oj ojoj, ännu en trevlig kväll i grannstaden.

Fredagsmys

Med tiden har jag börjat få en slags fredagstradition. Den ser ut ungefär såhär:
Jag går upp (runt tio), käkar frukost vid datorn medans jag kollar mejl osv, jobbar sedan hårt några timmar fram till "Spanarna" klockan 15. Då börjar helgen. Först kör jag en fredagsstädning och sen belönar jag mig själv genom att krypa ner i badet och lyssna på det nya avsnittet av "Alex & Sigges podcast". Det kan vara veckans bästa stund.

Dagens fynd på hallmattan

Nu för tiden får man ju inte så mycket post, det är mest några tidningsprenumerationer och en och annan räkning. Men då och då dimper det även ner lite skojiga saker, igår kom det exempelvis lite recensionsskivor från Zero. Club 8, Nord & Syd och lite annat.

Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen och då ska man ju uppmärksamma jämställdhet, kvinnors rättigheter osv. Jag väljer att lyfta fram olika kvinnor som jag tycker ska hyllas. Här är några jag tycker om:
*Kajsa Bergqvist
*Susanne Ljung
*Kronprinsessan Victoria
*Babben Larsson
*Edith Backlund
*Karin Wallén
*Magdalena Andersson
*Moa Hjelmer
*Jonna Björnstjerna
*Mona Sahlin
*Erica Jarder
*Elin Sigvardsson
*Britta Norgren
*Anna Hedenmo
*Therese Alshammar
*Yvonne Lombard
*Maria och Animal i Sahara Hotnights
...och många fler.
 
Bara svenskor, så här kommer en utländsk också:
*Jennifer Lawrence

...och spilld mjölk överallt

Var i Norrköping en sväng igår och allt gick åt skogen. Parkeringsautomaten strulade, ett intervjuobjekt hade åkt till Spanien, en annan hade stängt och smitit, Kicki hade käkat upp "min" choklad, jag glömde anteckningsblocket hemma, jag fick agera budfirma åt chefen och när jag åkte hem hade jag kvällssolen i ögonen hela vägen, i fyra mil. Men på lördag, oj oj oj, ska jag dit igen - och då smäller det rejält!

Lehmans fredagsfräckis

Det var en man som kom hem till sin fru med ett får under armen, och så säger han:
- Det här är grisen jag har sex med när du har ont i huvudet!
Då säger frun:
-Jaha, men om du är lite uppmärksam så ser du att det är ett får du har under armen.
Då svarar mannen:
- Ja, men om du hade varit lite uppmärksam så kanske du hade förstått att det inte var dig jag pratade med!

Vår på Palatset

Sådär, då var sista bokningen till Palatset klar. Den 24/5 lirar Chez Suzy (+ några till som snart presenteras).
Så här ser det återstående programmet ut i vår:
29/3
Viskväll med Caj Karlsson och Fredrik Zeijlon
DJ: Rebellinor (Svensk Punk)

13/4
Blueskväll med Skanky Fred, Lisa Lystam, Trailerpark Idlers
DJ: Slidin´ Slim

11/5
Rockkväll med Cirkus Prütz, Safeman Band och Someone´s in the wolf
DJ: Pelle Gunnarsson (Corren)
18/5
Per Kardell Band firar 10 år
Trubadur: Björn "Berta" Hernborg

25/5
Våravslutning med Chez Suzy
DJ och fler band tillkommer

På skiva: Tegan & Sara (Nolltretton, februari)

Tegan and Sara
”Heartthrob”
Warner

Det har gått fyra år sedan senaste albumet ”Sainthhood”, men nu är de två kanadensiska tvillingsystrarna tillbaka med sin sjunde platta. Tidigare har duon rört sig i folk- och indiegenren men med tiden har man blivit alltmer elektroniska och nya ”Heartthrob” är en nästan helt elektronisk platta med lättviktig electropop. Och helt ointressant att lyssna på.
Jag läser att skivan gick rakt in på Billboardlistans tredjeplats och fattar ingenting. Vem lyssnar på detta innehållslösa dravel? Går det ens att vara ett fan till musik som är så här intetsägande och tråkig? Det finns ju inget som sticker ut, inga kanter, inget djup, ingen friktion mot hörselgången. Musiken är bara ett enda stort ingenting. Bomull, fluff, luft. Att de fortfarande omnämns som indierock är ett stort skämt.
Några av spåren har trots allt hyfsade låtar i botten, men den utslätade produktionen och identitetslösheten gör musiken lika spännande som en grådisig februarieftermiddag. De kanske skulle platsa bland bottenskrapet i Melodifestivalen, men min dator får ”Heartthrob” aldrig mer besöka.

1/5

Dagens Facebookstatus

Thina Karlsson
"skulle koka ägg.sen lät det "Poff" om ett ägg, sen var det äggvita i hela kastrullen.."

Ta dig ett järn

Dom blir allt tuffare på blodgivningen. Som jag berättat tidigare får man ta till alla knep om man slippa järntabletterna. Att neka inne i första rummet är inte ens att tänka på. Knepet har ju istället varit att "råka" glömma dom på bordet bredvid britsen, men nu har personalen trappat upp kriget ytterligare. Igår körde jag mitt gamla knep och trodde allt var frid och fröjd, men nejdå, en av kvinnorna sprang efter mig med tablettkartan i handen och tvingade på mig skiten.
Men - även denna gång överlistade jag dom! Jag "råkade" glömma kartan vid ett av fikaborden, under en hög med tidningar...

Vår

Jag åker gärna bort en månad eller så på vintern, men jag skulle absolut inte vilja vara borta ända till april, maj som vissa vinterresenärer är. För det finns ju något smått magiskt i den där skarven mellan vinter och vår som man absolut inte vill missa. Som igår, när vårsolen tittar fram och ger en föraning om vad som komma skall. Missar man den första vårvärmen missar man även en dimension av våren och sommaren. Man får helt enkelt ett fattigare liv om man inte tar till vara på sommarhalvårets första flämtningar.

Nytt på DVD (Nolltretton, februari)

Palme

Ska det göras dokumentärfilm om någon svensk politiker är det såklart Olof Palme. Underbarn, omstridd, intellektuell, radikal, med ett internationellt renommé och slutligen tragiskt mördad 1986. Personliga semesterfilmer vävs samman med tv-inslag och berättar hela historien från den borgerliga uppväxten till posten som partiledare, statsminister och världspolitiker och slutligen den ödesdigra natten på Sveavägen i Stockholm. Och det finns mycket att berätta och denna film gör det på ett bra sätt, men det känns ändå som att man bara skrapar på ytan. Det finns så mycket som man vill fördjupa sig i och veta mer om. Därför känns den längre, tredelade tv-serien ännu intressantare.
Det finns flera scener som känns i bröstet, som exempelvis inledningen där Palme får frågan i ett engelskt tv-program om vad han tror blir hans eget eftermäle, eller det klassiska jultalet 1972. Men allra starkast är avslutningen där Anna Lindh lägger en ros på Palmes grav och säger: ”Man kan döda människor, men man kan inte döda idéer.” Det är en scen, som med facit i hand, bränner till något enormt och stannar kvar länge.

4/5
------------------------------------------------------------------------
Sammys äventyr 2

Ettan kom 2009 och handlade om sköldpaddan Sammy som var på äventyr ute i havet. Nu är tvåan här och åren har gått. Sammy och Ray har blivit gamla och filmen börjar med att de får barnbarnen Ricky och Ella. Några tjuvjägare dyker upp och tillfångatar morföräldrarna som hamnar som attraktioner i en nöjespark i Dubai. Tillsammans med andra tillfångatagna vattendjur börjar de skissa på flyktplanerna medan Ricky och Ella är på väg dit för att försöka rädda dem.
Det känns som att filmen riktar sig till de något yngre barnen. Det är långsamt berättartempo och ganska händelsefattigt, större delen av de 90 minuterna handlar om att sköldpaddorna planerar sin flykt. Det är oengagerande och det känns som att både manus och animeringar är gjorda lite med vänsterhanden. Ställer man denna film bland andra animerade filmer är det en klar bagatell, en rulle man snabbt glömmer. De svenska rösterna görs av bland annat Allan Svensson, Tommy Nilsson och Sean Banan, men är både larviga och dåliga. Dessutom blir jag skraj av de äckliga sköldpaddsansiktena.

2/5

Biomåndag

Nu är vardagslunken definitivt tillbaka. Det märks på att måndagskvällarna åter blivit biokvällar. Igår såg jag "Zero dark thirty" som var riktigt bra. Tänkte kolla in "Django unchained" nästa gång, och vad har vi mer framöver...?
Hmm..."Oblivion" verkar intressant, men tyvärr avslöjade trailern hela handlingen. "Den store Gatsby" med Leo, kan ju inte bli dåligt. Oplevs "Dead man down" med Noomi Rapace och Colin Farell är man ju lite nyfiken på, och så måste man ju kolla in "White house down" eftersom idén ursprungligen pitchades av Sigge Eklund.

På skiva: Crashdiet (Nolltretton, februari)

Crashdiet
”The savage playground”
Gain/SONY

Punkig sleazerock – Ja
Tufft men lättlyssnat – Ja
Deppigt och djupt – Nej

Fjärde albumet från Stockholmskvartetten –Ja
Gitarrförbud – Nej
Mötley Crue, Los Angeles, 80-tal- Ja

Nyskapande – Nej
Fartfyllt och partykänsla – Ja
Hår, nitar och trashiga kläder – Ja

4/5

Lugn och ro

Skidor och friidrott, där har ni mina två stora favoritidrotter. Så helgen har ju varit kanon med VM och Inne-EM. Men som alltid är det ju även skönt när mästerskapen är över, så man kan återgå till sitt normala liv. Men inte f-n verkar det bli lugnare för det. Som vanligt är varenda helg uppbokad. Det är schlagerburlesk, Jöggas inflyttningsfest, Palatset-kvällar, Uggla- och Schulman-krogshower, 40-årsfest och en massa annat. Funderar på att dra tillbaka till Nya Zeeland igen...

Dagens gay-sms


Metal på Palatset Live

Jodå, igår rockade Palatset Live fett. Vi hade metalkväll och Solence öppnade och gjorde det bra.
Sen lirade Sarea, som faktiskt har Barbados trummis som medlem, och sen avslutade Oblivious.
Nästa Palatset Live är den 29/3 och då spelar Caj Karlsson, med Fredrik Zeijlon som förartist.

Veckans länk

http://www.vethut.nu/jp

Hårdrock på Palatset Live

Ikväll är det dags för Palatset Live #14. Det blir metal med Sarea, Oblivious och Solence.
 

Jerry bjuder

Varje gång som Jerry och jag varit ute och lunchat de fem senaste åren har han sagt: "tar du notan, så pröjsar jag nästa gång". Men igår kom ögonblicket jag väntat så länge på. Jerry bjöd på lunch! Helt otroligt...det trodde jag aldrig skulle ske. Nån som har någon teori om hur det kommer sig?

Mina bruttor

Ojojoj, här har vi mina härliga kollegor på Nollelva/Nolltretton. Nu slutar tyvärr Cissi (som håller tavlan som ni tyvärr inte får se), så nu kommer jag att ha sorg i en vecka. Men skulle saknaden bli för tung kan jag alltid gå in här och titta för att pigga upp mig: http://www.stoorn.se/

Lehmans fredagsfräckis

- Mamma, hur får man barn?
- Mamma får en sädescell av pappa.
- Var får du den? I munnen? 
- Nej, inte när jag vill ha barn. Bara när jag vill ha en päls eller en ny bil!

RSS 2.0