Jerrys lördagsdrink


Lördagens drink blir självklart en
"Blodig jävla helloween"

1 del Campari
3 delar Absolut Ruby Red
häll upp med blodapelsinläsk
Enjoy!

Radio Tobi 99,8


Här kan ni lyssna på min senaste radiolista:
Vad menar popstjärnorna egentligen?

Nypremiär för Top Notch


Häromdagen slog Top Notch igen sina gamla lokaler på Tornby och den 3/12 har man nypremiär i dom nya lite utanför stan. Jag är bjuden dit och kan ta med mig lite folk. Nån som vill haka på?

Mission: Impossible


Nu ska jag ge mig på ett omöjligt uppdrag. Jag tänkte nämligen försöka ta en lugn helg utan fest, konsert eller andra aktiviteter. Bara ligga hemma i soffan och ta det lugnt. Kanske hyra en film och käka krabba. Inget är inplanerat i almanackan så förutsättningarna finns åtminstone.
Men förmodligen kommer det att spricka...

På skiva: Lake Heartbeat (Nolltretton, oktober)

Lake Heartbeat

”Trust in numbers”

Service

 

En av svensk pophistorias mest underskattade plattor är Janne Kasks soloalbum ”Wrestling my case” från 1999. Kanske berodde den svaga responsen på att folk förväntade sig snärtig powerpop i stil med det han hade levererat som sångare i gruppen Brainpool, kanske var han långt före sin tid. För den solskensdränka baleariska pop han bjöd på då hade legat helt rätt under de senaste årens elektroniska yachtpop-våg.

Efter att ha jobbat som låtskrivare åt andra artister har han åter satt sig i skolbänken för att bli läkare och samtidigt slagit sig ihop med Kalle Kåks från Autorock (ett annat favoritband med folk från Hardy Nilsson) och producenten Dan Lissvik från Studio. De har skapat ett pastellglittrande album fylld med champagnepop som känns som en direkt fortsättning på där Janne Kask lämnade oss för tio år sedan. Denna platta har inte riktigt lika starka melodier som soloplattan, men elegansen, den bomullsmjuka anslaget och den lyxiga känslan finns definitivt där.

 

3/5


Lehmans fredagsfräckis


"Arne och Elsa är på semester. En dag när Arne är ute och går ser han ett par äkta cowboyboots i skyltfönstret som han alltid velat ha, så han köper dem. Sen går han tillbaka till hotellet, ställer sig mitt i rummet och frågar:
- Ser du något speciellt på mig, Elsa?
Hon svarar nej. Arne blir arg, går in i badrummet, klär av sig naken med endast bootsen på. Han ställer sig mitt i rummet igen och ställer samma fråga. Elsa svarar:
- Vad skulle det vara? Den pekar neråt idag. Den pekade neråt igår och den kommer peka neråt imorgon.
Arne blir ännu argare och säger:
- Och vet du varför den pekar neråt?! Jo, för att den tittar på mina nya boots!!!
Elsa skakar på huvudet och säger:
- Du skulle ha köpt en hatt Arne. Du skulle ha köpt en hatt..."

Oktoberfest - igen!


Var på min tredje Oktoberfest igår (eller tyrolerfest som Jossi säger). Platsen var Pub Grebo och det var packat.

Tysk umpa bumpa, allsång och såklart en massa öl.

Som vanligt bjöds det på en del skandaler...

Priserna var som vanligt modesta: stor stark 20 kr, öltallrik 20 kr.

...och på hemvägen blev det traditionell pissepaus vid Bankekind.

Unos kätbild


Vem har vi här då, om inte Uno Friedner - Norrköpings skönaste bandbokare.

Gårdagens fynd på hallmattan


Brevbärarna får fortsätta att slita. Igår kom två Vagabond och två filmer.

Oktoberfest på Pub Grebo


Idag är det dags för Pub Grebo igen och denna gång är det Oktoberfest!
Tid: 19-22
Plats: Grebo Hembygdsgård

Nya listan


Den gamla bloggen "Listan" gick i graven för ganska länge sen, men nu kommer uppföljaren som har det logiska namnet "Nya Listan".
Ni hittar den bland mina länkar eller på:
http://nyalistan.blogg.se/

På skiva: Asha Ali (Nolltretton, oktober)

Asha Ali

”Hurricane”

Warner

 

I slutet av 2006 dök det upp en cool och skönsjungande tjej som plötsligt blev namnet på allas läppar. Asha Ali från Stockholm gick från att vara helt okänd till att bli det årets stora svenska musikhype. Debutskivan ”Asha Ali” släpptes våren 2007 och sångerskan härjade runt ett tag på innelistor och i tv-program. Sen blev det plötsligt lika tyst igen som det varit innan.

Själv föll jag inte pladask för debuten även om den hade sina uppenbara kvaliteter. Samma sak kan sägas om uppföljaren. Musiken är oerhört snygg, Asha Ali levererar soulig pop som kan uppskattas av såväl indiefolket som mainstreampubliken och de finkulturella. Det är lätt att gilla Asha Ali, men det är desto svårare att älska henne. Det finns en lätt duktighet och småtråkighet som gör att man har svårt att tända till på allvar. Jag vill inte kalla henne anonym, men hon känns lite konturlös och svårgreppbar. Vem lyssnar på Asha Ali, och varför?

De två singlarna ”The time is now” (känd från tv-reklam) och storslagna ”Hurricane” är dock riktigt bra.

 

3/5


Dagens fynd på hallmattan


Ny dag, ny post. Idag kom nya Sonic plus att jag även fick Dan Browns nya och ett gäng skivor, exempelvis The Mary Onettes och Ak von Malmborg.

Nya handlarn rules OK


Figge (Nya handlarn i Greboaffärn) kör på med oförminskad kraft. Efter DHL, Systembolaget, Dentusgrottan och allt vad det är förbättrar han nu även öppettiderna. Lördagar håller han nu öppet till 14 och så börjar han även med söndagsöppet. Det ni!

Hemsida: http://www.pepparkvarnen.com/

Nytt på DVD (Nolltretton, oktober)

Brüno

 

Sasha Baron Cohen är utan tvekan 00-talets största komiker och provokatör. Efter Ali G och Borat har han nu släppt filmen om sitt tredje alter ego – den österrikiska überbügen Brüno. Efter att ha fått sparken från sitt modeprogram ”Funkyzeit” drar han till USA för att få sin revansch och bli världsberömd. Till sin hjälp har han assistenten Lutz som spelas av svenska Gustav Hammarsten. Sen startar vansinnet…

Framförallt är det kul att någon skämtar om bögar utan att be om ursäkt eller vara politisk korrekt. Brüno utför fellatio på spöket av en Milli Vanilli-medlem, har den fulaste raggarsträng jag sett och sätter på en pygmé på alla tänkbara sätt.

Brüno är inte riktigt lika bra som Borat och har inte samma dokumentära känsla, men det måste ändå bli högsta betyg eftersom Cohen denna gång tar allting ett steg längre. Det avslöjas inte lika mycket fördomar, däremot visar Brüno vilken sjuk värld vi lever i med anusblekning, föräldrar som kan tänka sig att fettsuga sina småbarn och ultimate fightinggalor med hyllandet av heterosexualitet som tema.

 

5/5
-------------------------------------------------------------------------

Änglar och demoner

 

Många menade att Dan Browns succébok ”Da Vinci-koden” hade ett mer fantasieggande tema men att ”Änglar & Demoner” var bättre som läsupplevelse. Jag kan hålla med om det och tycker även att detsamma gäller filmerna. Tom Hanks är tillbaka som symbolprofessorn Robert Langdon och återigen handlar det om hemliga sällskap, konspirationer och kampen mellan religion och vetenskap. Denna gång är det Vatikanstaten som ska sprängas av en gammal ärkefiende.

Jag älskar Browns intellektuella böcker som är en hyllning till bildning, konst och historia samtidigt som han bakar in gåtor, hemliga symboler, ledtrådar och allt sånt där spännande som alla gillar. Här gäller det att vara på alerten så man inte missar något viktigt.

Det är dessutom en väldigt snygg film, inte minst för att Rom med sin vackra arkitektur agerar kuliss. Som ett plus får man lite kunskap på köpet och jag blir sugen på att fördjupa mig i både vetenskapens och katolicismens historia. För som det ofta påpekas i filmen står de inte i motsats till varandra utan lever i djupaste symbios.

 

4/5


Dagens fynd på hallmattan


Kom ett gäng skivor idag igen: Mattias Alkberg, Marching Band och den gamla John Daniel-bekantingen Gina Jacobi!

Pierres kätbild


Pierre Borell - så ung, så fräsch!

Radio Tobi 99,8


Här hittar ni min senaste lista i "Äntligen Fredag":
Roligaste norska orden

På skiva: Basshunter (Nolltretton, oktober)

Soundcheck 9

 

Basshunter

”Bass generation”

Warner

 

Sveriges största musikexport just nu – Ja

Dunka dunka – Ja

Imponerande verkshöjd – Nej

 

Andra plattan – Ja

Opera och symfoniorkester – Nej

Låtar för dansgolvet – Ja

 

Politiska texter – Nej

Tjatig ljudbild – Ja

Musik för hjärta och själ – Nej

 

 

1/5


Lördag i Vårdsberg


Oj oj oj...igår var det Oktoberfest i Vårdsberg och Greboneserna lirade. Det var som alltid där ute en trevlig kväll men det fanns ett dilemma. Gästerna ville höra "IFF" men värdinnan förbjöd mig att spela den, så hur skulle jag göra? Självklart körde jag...

Lördag på stan


Igår gjorde jag nåt som det var jättelänge sedan jag gjorde - jag gick på stan en lördag. Fika på Espresso House, trängas i affärer, hälsa på folk och sen avslutades det hela med pyttipanna och pilsner på Hamlet. Tar man bort det där med affärerna är det helt okej...

80-talsfest!


Oj oj oj...igår var jag på 80-talsfest i Konserthuset. Herreys uppträdde - vilka moves!
Och här har vi hetingarna...

På skiva: Sista Skriket (Zero, oktober)

Album

4/10

 

Sista skriket: Ett andetag i sänder

Beat Butchers

 

Wow, vad kul! Det första intrycket av Sista Skrikets tredje album är riktigt positivt. Det är energi, drag och punk med en annorlunda ljudbild. Tuffa gitarrer går i klinch med popmelodier och en ettrig synth.

Efter tredje låten börjar dock intrycket mattas och mot slutet av plattan känns Sista Skriket mest jobbiga att lyssna på. När plattan startar på repeat från början känns inte ens inledningsspåret ”Åh jag är kär” särskilt engagerande längre.  Det som först var charmigt blir vid upprepad lyssning mest irriterande. Att fösa ihop Ebba Grön, Babian och Noice i ett slutet rum kanske låter spännande i teorin, men när Sista Skriket gör det i verkligheten blir det bara en hastig injektion som snart tappar sin effekt.


Jerrys lördagsdrink


Under denna vinjett kommer jag att presentera godis för kropp och själ….

Denna gång blir det en enkel drink bestående av Smirnoff Lime, äpplejos och lite mineralvatten…

Hälles över krossad is och rörs om. Drick med välbehag

 

/Med vänlig hälsning

 

JERRY PRÜTZ


Bandmöte


Igår hade Bête Noire bandmöte i Norrköping, närmare bestämt på Manesa där det blev tapas och ett oerhört gott vin.

Sen hamna vi, vår vana trogen, på mysiga Saliga Munken där Lars Bygdén lirade. LB var ju tidigare sångare i det svinbra bandet 1000 Dollar Playboys men kör sedan några år tillbaka solo (fast kompad av ståbas och keyboard).

Lehmans fredagsfräckis


"En man går till doktorn för att söka hjälp för sin värkande armbåge. När han kommer in i undersökningsrummet märker han att doktorn är ute och att det i stället står en stor dator mitt i rummet.
"Urinprovet, tack!" sa datorn.
Mannen blev förvånad men satte in sin burk med urinprov i en lucka på maskinens framsida. Luckan stängs och maskinen börjar skramla och skaka. Efter en minut kommer det ut en remsa ur datorn och mannen läser:
"Tennisarmbåge. Kom igen om en vecka"
Mannen går därifrån , inte helt nöjd, så han bestämmer sig för att driva lite med maskinen nästa gång.
En vecka senare, när han går tilbaka förbereder han en burk med urin från både frun, dottern och sonen. Som kronan på verket drar han en handtralla och lägger lite säd i burken.
Han går tillbaks till läkaren och möts av samma maskin igen. På maskinens uppmaning ställer han in burken i luckan och maskinen skramlar igång. Den här gången tar det betydligt längre tid innan remsan kommer ut. Mannen tar upp remsan och läser:
"Din son röker hasch. Din dotter är gravid. Din fru är otrogen. Och om du inte slutar onanera kommer du aldrig bli av med tennisarmbågen."

Lika som bär #66


Sångaren i Bayern Brass & Brainpool-Christoffer Lundquist.

Amanda Jenssen - YEAH!!!


Fick Amanda Jenssens nya platta idag som digitalt utskick. Och man kan omedelbart konstatera att hon och Pär Wiksten har gjort det igen! "Happyland" är ännu bättre än debuten och jag hör inte en dålig låt utan bara Amandas hesa röst som är skönare än nånsin, jazziga poplåtar med blås och körer och en artist som verkligen har funnit sin stil och mutat in ett eget territorium i Popsverige.
En av årets absolut bästa plattor!

("Happyland" släpps 28/10)

Tv-krönikörsmöte på Corren


Oj oj oj..igår hade vi tv-krönikörer party på Corren. Katarina Sandström- Blyme visade sig vara en riktig MILF och även Eia Persson var het. I alla fall...vi gjorde fisksoppa och ananaspaj och så lite vin på det. Gööööött!!
Marina - ser köket bekant ut?

Ute ur garderoben


Som ni vet så har ju JP och jag en liten hemlis som vi kör i våra tv-krönikor, nämligen den att vi ger varandra ord som vi ska lyckas klämma in i texten. Kollar man in min tv-krönika här intill så fattar man nog att mitt ord var Stalinorgel, vilket var en sorts flerpipig kanon under andra världskriget. Och kollar man in Jerrys krönika här ovan så ser man att han lyckades att klämma in sitt ord - acetylsalicylsyra - redan i första meningen.
Idag fick jag mitt ord till nästa vecka, det börjar på "c".

Men i alla fall...igår på Corren-mötet kom vi ut ur garderoben och avslöjade för våra kollegor vad vi sysslat med. Vi hade räknat med lynchstämning med möttes istället av beundran och hurra-rop. Så var det med det.

Tv-krönika (ÖC, 20/10)

Anna Blomberg gör klockren parodi

Pratshowen ”Robins” i SVT har varit en favorit sedan starten för tre år sedan. Nu är programmet inne på femte säsongen och blir bara bättre och bättre.

”Robins” har fått viss kritik för att det är ett Letterman-plagiat och att humorn ibland är för simpel, men säg den pratshow som inte har ”Late show” som förebild och även ett hyllat humorprogram som ”Saturday night live” varvar guldkorn med rent dravel. Själv tycker jag att Robin Paulsson är kanon som ”straight man” och att sketcherna är svinroliga. Som när han gör ”Packat & klart”- reportage från Eslöv eller är Jamie Oliver-inspirerad tv-kock som beställer hämtpizza.

Det var också i ”Robins” som de senaste årens roligaste tjej Filippa Bark slog genom och i årets upplaga gör Anna Blomberg klockrena parodier på de svenska Hollywoodfruarna. Det roligaste jag sett i år! Har ni missat det så går repriser nästan dagligen på SVT 24 och SVT 1. Och förstås på SVT Play.

 

ANNAN FAVORIT: Lars Adaktusson – tung som en Stalinorgel, skarp som en skalpell.


Greboneserna har återförenats!


Javisst - nu ska Greboneserna, dvs Zelle och jag, ut på vägarna igen och lira. Vi har en spelning i Vårdsberg (ständigt detta Vårdsberg...) på lördag och igår hade vi bandmöte för att gå igenom låtarna. Det gick undan kan jag lova, men så är vi ju proffs också.
Vad jag minns var det ett och ett halvt år sedan Greboneserna senast stod på en scen, men nu är det alltså dags igen.

Martinas kätbild


Men kolla! Så het!

Snacka om twist...


Wow - vilken heting! Vad kan en sån liten sötnos heta? Nej...säg inte att det är...det kan inte vara sant...jo, det är - Alexander Bard!!

80-talsfest!


På fredag är det stor 80-talsfest på Konsert & Kongress med start klockan 19. Redan klockan 18 är det dock lite uppvärmning med 80-talsquiz som jag håller i. Det blir frågesport och introtävling. Sen på kvällen blir det uppträdande av självaste Herreys!

Tisdag i Norrköping

Idag är jag i Norrköping och jobbar igen.
Här öppnar cafépersonal konservburkar åt fyllona.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...


Lika som bär #65


Dr House & Lars Demian

Dagens fynd på hallmattan


Jaha, då ska vi se vad som kom idag då...svängiga Napoleon, punkiga Sista Skriket, indiesköna Mixtapes & Cellmates och de två "supergrupperna" Tutankamon och Brothers of End

Flyende haka


Mitt nya favorituttryck är "flyende haka". Och känner ni inte till det så är det alltså en haka som är väldigt svagt markerad, dvs vag käklinje och en hals som går mer eller mindre rakt ner. Numera hakspottar jag 24/7 och blev helt till mig när jag för några dagar sen såg kvinnan på bilden - en i det närmaste fulländad flyende haka!

På skiva: Europe (Nolltretton, september)

Europe

”Last look at Eden”

Universal

 

Europe är ett annat band på 2000-talet mot vad man var under guldåren i slutet på 80-talet. Den melodiösa radiorocken är inte helt borta men gruppen har tuffat till sig och blivit tyngre och hårdare. Den värsta glättigheten har fått ge vika för mörkare tongångar, men Europe är långt ifrån svårlyssnade. Det är inte modern metal à la The Haunted utan man håller fast vid den klassiska hårdrocken.

Många tycker att bandet faktiskt är bättre idag och bland de riktiga hårdrockarna har Europe faktiskt fått tillbaka den respekt som försvann i takt med spandexbrallornas och hårsprejernas inträde. En svaghet är att man inte levererar lika klockrena hits idag. Den nya skivan är jämnstark men ganska anonym, det är få låtar som sticker ut och flera spår är ganska intetsägande och småtråkiga. Bäst gillar jag faktiskt balladen ”New love in town” som är riktigt stark. Men även de rockiga ”Gonna get ready” och ”Only young twice” har stabila refränger och i ”Run with the angels” vrålar Joey riktigt ilsket.

 

3/5


Lika som bär #64


Britney Spears & Gollum

Punkarns kätbild


Oj oj...till och med Punkarn ville va med på en kätbild...

På skiva: Elin Ruth Sigvardsson (Nolltretton, september)

Elin Ruth Sigvardsson

”Cookatoo Friends”

Divers Avenue/Bonnier Amigo

 

Elin Ruth Sigvardsson är en av alla dom där svenska gitarrtjejerna som jag har tyckt har haft betydligt mer att ge än vad de har visat. Mönsteråstjejen Elin Ruth har visserligen låtit trevlig och rar, men det kommer man inte långt på som singer/songwriter. Jag har skivorna hemma i hyllan, men plockar aldrig fram dem. Visst funkar hon att lyssna på som avkoppling, men jag har alltid tyckt att hon varit ganska tråkig och förutsägbar.

På sin fjärde skiva tycker jag dock hon överraskar genom att experimentera mer med sitt uttryck. Kanske har hon inspirerats av kollegan Frida Hyvönen för plötsligt känns hon mer ”wild and crazy” och betydligt intressantare. Skivan öppnar med souljazziga ”Bang”, sedan varvar hon finstämda gitarrvisor med uddare låtar som mixar blueskänsla, knäppa ljud, countryns ruffighet, stompiga takter och nästan drar tanken mot rännstenar och mördarballader. Fast med hennes smekande röst över alltihopa. Riktigt lyckat!

 

4/5


Fredag i Limpan


Hoppsan, det blev visst en AW på BK igår, det var ett tag sen. Det går ju inte riktigt upp mot vare sig Wokhörnan eller Sturebaren när de var på topp, men det dög helt okej.

Sen blev det, lika överraskande, hem till Stöldh för lite Risk(!) och BiB.

Inte nog med det. Kvällen avslutades med ett pokerparti (måste också varit några år sen...) och det gick som det brukar. Undertecknad vann.

Frippes kätbild


Oj oj oj - vilken stilig karl! Här alla brudar får ni en kätbild på Frippe att dregla över.

Radio Tobi 99,8


Min senaste radiolista från i fredags:
Så blir du kändis!

Demian på L´Orient igår


Hamnade på Lars Demian på L´Orient igår. Han var som vanligt bra, fast han var bättre på SGG även om han hade bastubekomp nu. Demian öppnade lite överraskande med Olle Bergmans "Se nu tittar lilla solen in igen" från 1959 (som är med på hans nya EP). Mycket folk som man kände och sammantaget en trevlig kväll.

Torsdag i Norrköping

Igår var jag i Norrköping en sväng.
Där blir man erbjuden vin 08.45 på morgonen.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Lehmans fredagsfräckis


"Kålle satt på spårvagnen, mittemot satt en liten flicka och slickade
på en klubba. Kålle fick se ett hårstrå på klubban.
-Du har hår på "gottet", säger Kålle.
-Kan jag väl inte ha, jag är ju bara 7 år"

Hemsökt eller bara dålig isolering?


Två säkra tecken på att ett hus är hemsökt är att lampor krånglar eller går sönder och förekomsten av så kallade kalla fläckar. Jag har svinkallt i min lägenhet och glödlamporna blinkar och går sönder hela tiden. Hittills har jag skyllt det på att det är ett gammalt hus, men alltid misstänkt att det beror på att det spökar.
Nu får jag se hur det egentligen ligger till, för igår bytte dom fönsterkarmarna så det ska bli varmt och GÖÖÖTTT!
Fortsätter det att vara kallt vet jag att lägenheten är hemsökt...

Starstruck!


Igår var jag på Blodcentralen och gav ifrån mig en halvliter. Inget konstigt med det, men vem får jag plötsligt se i britsen mittemot? Jo, en levande legend från Värna - nämligen "Tarzan i avloppet"! Stort!
(Tyvärr fick jag inte med honom på bild, jag blev så begeistrad att jag helt tappade koncepterna...)

Önskemål från Stöld


Markus den stilige hörde av sig och var sugen som f-n på att gå på after work på fredag. Så är det nån som vill haka på är det bara att skriva en rad här nedan i kommentarsfältet. Vilket är förresten det bästa AW-erbjudandet för tillfället, nån som har koll?

AC/DC, Midnight Oil, INXS, Nick Cave, Kylie Minogue...


Har nog glömt att berätta det, men det är inte bara klart med Linköping - Bangkok i vinter utan nu har jag även bokat Bali - Brisbane 26/1. Nu ska vi bara hitta en bra biljett Sydney - Bangkok så är allting klart.

Lika som bär #63


Carolina Klüft & Gollum

På skiva: Niklas Wahlgren (Nolltretton, september)

Niclas Wahlgren

”Plommon”

BonnierAmigo

 

Låten ”Mirakel” på skivan ”Utan tvekan” från 2004 var en riktigt bra låt på en i övrigt rätt slätstruken platta. Året efter kom ”Modiga dårar” och plötsligt hade en ny skivkarriär tagit fart efter att ha legat i träda i 20 år.

Niclas Wahlgren verkar vara en trevlig och sympatisk figur och detsamma kan sägas om hans musik. Han framför snäll pop på svenska med texter om…ja, fan vet, det är rader som ”ge mig kärlek och magi”, ”vi kan dansa genom eld” och ”tänd alla stjärnor om du vill” och andra innehållslösa floskler som inte betyder ett dugg. P4-lyssnarna och 80-talsnostalgikerna jublar säkert över svärmorsdrömmen Wahlgren. Själv står jag förvirrad. Hjärnan säger att det är mer eller mindre skär dynga jag lyssnar på, ändå kan jag inte låta bli att gilla plattan åtminstone lite grann. Den är anspråkslös och som sagt väldigt trevlig, och för tankarna till gamla artister som Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och de övriga i 80-talets svenska popmaffia. Totalt okreddigt med andra ord, och sånt kan vara rätt skönt ibland.

 

2/5


Tisdag i Norrköping


Just nu sitter jag i Norrköping och jobbar.
Här går strömmen när spårvagnarna åker förbi.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Jessicas kätbild


Min nya Nolltrettonkollega Jecka har också skickat in en saftig kätbild...

Tv-krönika (ÖC, 10/10)

Samma gamla Leno

 

Ni har väl sett att Jay Leno är tillbaka i rutan? Varje vardag runt 23 kan man se hans nya program ”The Jay Leno show” i Kanal 9. Eller nytt och nytt, det nya programmet är snudd på identiskt med det han gjorde i ”The Tonight show”. Förutom att skrivbordet är borta, att Leno gjort en rejäl ansiktslyftning och att han säger ”Welcome to the program, nice to have you here” istället för ”Welcome to The Tonight Show, nice to have you here” i inledningen är det en exakt kopia. Inledningsmonologen, inslaget Rubrikerna och Kevin Eubanks med band är fortfarande kvar, fast numera heter kompmusikerna The Prime Time Band. För Lenos nya show är faktiskt den första pratshow som någonsin visats på primetime i USA. Conan O ´Brien, som tog över Lenos gamla show, sliter säkert sitt röda hår i frustration. Jag skulle också ha varit irriterad om jag vore han, nu är jag mest glad att en gammal favorit är tillbaka.

 

TRÅKIGT: ”Här är ditt liv” med Ingvar Oldsberg. Lika ointressant som att lyssna på en hänvisningston i 90 minuter.


Musikkrönika (Nolltretton, september)


Gammal är äldst

Nu när sommaren definitivt är över tänkte jag att det var dags för en liten summering. Jag tänkte vi skulle titta lite noggrannare på vilka som stod för sommarens stora rockkonserter.

Visserligen var såväl Beyonce, Coldplay och Britney Spears på besök men det var Madonna, U2 och Bruce Springsteen det verkligen talades om och som fick svenska folket att gå man ur huse.

Bland svenska artister har det, förutom Diggiloo-turnén, varit Tomas Ledin, Ulf Lundell, Magnus Uggla och Robert Wells som stått för sommarens stora konsertpaket.

Tittar man på vilka som varit de största svenska festivalernas affischnamn ger det följande lista:

Arvika – Depeche Mode

Sonisphere - Metallica

Hultsfred – The Killers

Way Out West - Arctic monkeys

Where The Action Is – Neil Young

Peace & Love - Mötley Crüe

Sweden Rock – Heaven and Hell

Vad säger det om rockmusiken och om vår tid? Jo, att man definitivt kan konstatera att popmusik inte längre är någon ungdomsföreteelse.

Madonna är 51. Bono är 49. Bruce Springsteen är 59. Tomas Ledin är 57. Ulf Lundell är 59. Magnus Uggla är 55. Robert Wells är 47. Killarna i Depeche Mode är 47, 48, 48. James Hetfield i Metallica är 46. Neil Young är 63. Snittet på Mötley Crüe ligger över 50 och gubbarna i Heaven and Hell är så gamla att Nils Petter Sundgren ser rynkfri och fräsch ut vid en jämförelse. Sångaren Ronnie James Dio startade faktiskt sitt första band redan på 50-talet!

Visst tar det tid att bli så populär att man fyller stora utomhusarenor, men det är oroande att det är så ytterst få yngre artister som visar potential att kunna fylla Ullevi eller bli dragplåster på de stora musikfestivalerna. Jag minns en intervju med Thomas Johansson på EMA Telstar (nuvarande Live Nation) från början av 90-talet. Redan då tyckte branschen att artister som Madonna, Rolling Stones och Michael Jackson började bli gamla och man letade febrilt efter nya, fräscha namn som skulle axla deras mantlar som arenafyllare. Johansson sa att han då bara såg två potentiella arvtagare: Red Hot Chili Peppers och Pearl Jam. Ingen av dessa skulle idag, sisådär 15 år senare, kunna fylla Stockholms Stadion på egen hand.

Hur många av artisterna ovan turnerar fortfarande om 8-10 år? Vill vi ens se en 61-årig Madonna åla sig i nätstrumpor eller en folkpensionsmogen Magnus Uggla sjunga ”vi ska supa och slåss och ragga brudar förstås”?

Jag brukar ge nostalgin skulden för det mesta som är ont i världen och det gäller särskilt i detta fall. Vill vi gå på stora arenakonserter även i framtiden måste den svenska konsertpubliken sluta att bara gå på konsert med gamla beprövade kort och istället våga släppa fram nya artister. Varför inte gå på en spelning med ett nytt, fräscht band redan ikväll? Jag lovar – det är inte farligt.


Radio Tobi 99,8


Min senaste radiolista
Fotbollslåtar

SGG-fest!


Oj oj oj...igår hade vi i SGG-gänget fest i Klockaregårn och kollade på filmen från årets festival.

Chrilla lirade Imperiet, Ramones, Uggla och annan bra musik.

Efter bussfärd in till stan hann vi även med en liten sväng in på L´Orient...

Beach 2010


Idag har jag hängt med Anders Graneheim, landets kanske mest kända bodybuilder genom tiderna, så nu jäklar ska magrutorna fram!

Oktoberfest!


Igår var jag på oktoberfest i Cloetta Center. Oj oj oj..vilken fest!

Ninas kätbild


Det verkar som att tävlingen om MILF 2010 redan är avgjord...
Nina Borkmar heter hon, och enligt en av bloggläsarna är hon en klockren 10:a.

Lehmans fredagsfräckis


"- Allright ,sade cowboyen, du får gifta dig med min dotter, men du måste klara tre prov så att jag ser att du är en riktig man.
- Okey, sade friaren!
- Först skall du skjuta ner vår revolverman, sen gå upp på berget och döda en björn med bara nävarna och sist skall du klara av att sätta på stadens enda hora utan att betala.
-Okey, sade friaren.
Han stegade fram mot revolvermannen och sköt ner honom direkt. Sen begav sig friaren upp på berget och efter två dagar kom han tillbaka trasig, sönderriven och lortig.
-Okey, sade friaren och var hittar jag ludret jag skall döda med mina bara händer?"På skiva: Pernilla Andersson (Nolltretton, september)

Pernilla Andersson

”Ashbury Apples”

Warner

Det tog ända till fjärde albumet ”Baby blue” innan jag upptäckte Pernilla Andersson och märkte att hon var synnerligen begåvad och elegant i sitt musicerande. Visserligen lite småtråkig och ”duktig”, men ändå intressantare än många andra i samma genre.

På förra plattan, ”Gör dig till hund från 2008, började hon sjunga på svenska och upptäcktes av en större publik. Det blev till och med en hit med trevliga låten ”Johnny Cash & Nina P”. Även covern på Olle Ljungströms ”Jag och min far” blev omtalad och det verkade som att Sverige hade en ny intressant vispopsångerska på g.

På ”Ashbury Apples” går hon dock tillbaka till det engelska språket igen och även om det låter snyggt som sjuttsingen tappar jag lite av det intresse som byggts upp under det senaste året. Det är visserligen lite roligt att hon gör en cover på Twisted Sisters gamla ”Don´t let me down” och ”Moody Tuesday” är en charmig låt, men som helhet känns plattan lite för snäll och inställsam. Jag ser gärna att nästa skiva åter är på svenska.

3/5


Lika som bär #62


Koreografen Birgitta Egerbladh & Anthony Hopkins

Radiolistor på g


Idag var jag på radion och spelade in lite nya listor till "Äntligen Fredag". Speciellt den andra som kommer om två veckor har en lite spännande knorr...

Lillis kätbild


Oj oj oj...vilken karl! Kan det till och med vara så att Lillis är hetaste killen i Grebo?

Krogkrönika (Nolltretton, september)

Har jag gjort bort mig nu igen?

Att gå på krogen är oftast en trevlig upplevelse. Man äter och dricker gott, dansar och träffar vänner. Ibland går det dock inte riktigt som man tänkt sig. Nolltretton listar några vanliga tabbar man kan göra när man är ute i svängen.

Två för en i baren

Hoppsan, dom kör bara ”två för en” i tio minuter till. Bäst att beställa in två öl var till polaren och mig, tänker du och beställer således fyra stora stark. Vad du inte tänkte på är att om du beställer fyra stora stark så får du åtta. Du och polaren blir sittande vid bordet ett bra tag och ölen blir allt mer avslagen.

Svensk roulette

När du var i Monte Carlo lärde du dig både Martingalesystemet och Fibonaccisystemet för att vinna på rouletten. Nu är det dags att praktisera kunskaperna på krogen i Sverige. Men vad nu, du förlorar ju hela tiden? Sen kommer du på att de svenska reglerna är rena blåsningen med 30 istället för 36 gånger pengarna.

Ryan Adams i jukeboxen

Partysugen går du till jukeboxen och slänger i en tia. Det är dags för en riktig rockrökare för att få fart på stället. Bryan Adams brukar vara bra, ”Summer of ´69” och alla de där riviga låtarna. Men vart är elgitarren? Ut strömmar istället deppigt känslodravel och du inser att du råkat trycka på RYAN Adams istället.

Tidig after work

Du vill spara pengar och går på nån av stadens after work-bufféer för att snåläta. Redan klockan fyra är du på plats. Men inte går du hem vid sju, som du hade tänkt, istället fortsätter du och polarna krogrundan hela natten. Dagen efter märker du att det gått dubbelt så mycket pengar som på en vanlig krogkväll.

Fem i tre-ragg

Ikväll ska det ske – du ska hitta din drömpartner. Och då gäller det att vara selektiv och inte ragga upp första bästa utan vänta till den där riktiga skönheten kommer. Du har span på många men avaktar, det kan ju dyka upp nån ännu snyggare om en stund. Plötsligt är klockan fem i tre och du rycker i desperation tag i den sista tjejen/ killen som är kvar på stället.

Vilken garderob?

Oj oj oj, vilken krogrunda. Du springer mellan barerna och försöker hinna med så många ställen som möjligt. Vid stängningsdags går du, bra på kanelen, till garderoben för att hämta ut jackan. Men vart var det du hängde in den? Garderobsbrickan i fickan ger ingen ledtråd, den har bara en siffra skriven för hand med spritpenna. Det blir att knalla hem utan jacka och gå runt dagen efter och fråga krogarna om din jacka finns där.


Tävling!


Vad funderar Åsa på här?

På friarstråt igen


Efter snart två månader har Cupido åter vaknat till liv och uppdaterat "Tobbe söker fru"-bloggen. Jag har ju som sagt inget med den att göra, men eftersom jag figurerar en hel del där tänkte jag göra lite reklam.
Ni hittar den bland Tobis bloggs länkar eller på: http://tobbesokerfru.blogg.se/

Jag har även hört att Cupido (vem det nu är) planerar att lägga i en högre växel, så håll ett öga på den bloggen. Vem vet vad som kommer att hända där...

Tisdag i Norrköping

Var på jobb i Norrköping i går.
Där betyder långsiktigthet inom restaurangvärlden två månader.

Bara i Norrköping barn, bara i Norrköping...

Lika som bär #61


Blondinbella & Joycelyn Wildenstein

Islandur resur


Tror inte jag har berättat det, men det är i alla fall klart att jag åker till Island i slutet av november. Ska bli jäkligt kul!

På skiva: Fibes, Oh Fibes (Nolltretton, september)

Fibes, Oh Fibes

”1987”

Universal

För något år sedan var Göteborgsbandet Fibes, Oh Fibes med i SVT: s ”Musikbyrån” och pratade om ett gammalt kassettband från 80-talet som de lyssnade väldigt mycket på i sin ungdom och som hade haft stort inflytande på deras musiksmak.

På trions (som man nu decimerats till) tredje skiva verkar man göra sitt bästa för att göra sin egen version av den där kassetten och döper följaktligen också plattan till ”1987” för att ytterligare markera att man nu musikaliskt rest två decennier bakåt i tiden. Så här mycket 80-tal, Los Angeles, Lionel Richie, brat pack och pastellfärger har inte en skiva låtit sedan…ja, 1987.

Som bonus för nostalgikerna har man plockat in Kim Wilde, Björn Skifs och Spandau Ballet-killen Gary Kemp. Särskilt Wilde-duetten, den förtjusande singeln ”Run to you”, är riktigt härlig. Men hela skivan består av studioperfekt västkustrock och blåögd soul av den typ man hånade för några år sen, men som numera känns helt rätt. Dessutom är jag oerhört förtjust i Christian Olssons bångstyriga lugg och eleganta mustasch.

3/5


Lika som bär #60


Linda Skugge & Michael Jackson

Kalms kätbilder


Det har kommit in önskemål på fler kätbilder på Kalm. Jag vill inte säga från vilka, men vi kan kalla dom Jossi, Marina, Vickan, Åsa och Zelle.

Och Kalm var inte sen att haka på utan skickade genast in dessa härliga bilder. Titta och njut!

Tv-krönika (ÖC, 1/10)

Tick tack, mera stress

Kanske är det ”60 minutes” tickande klocka som har inspirerat för under hösten har SVT börjat med en klocka i bild under sina nyhetssändningar. Man ser den i ”Gomorron Sverige”, ”Rapport”, ”Aktuellt”, ”Sportnytt” och kanske något mer program nere i högerhörnet av rutan. Frågan man ställer sig är givetvis varför? Vad har tittaren för nytta av en klocka i bild som berättar att ”Sportnytt” har pågått i åtta minuter? Det måste ju ha funnits något tungt vägande skäl som ledde fram till beslutet men jag har svårt att se vad det skulle kunna vara. Däremot ser jag två klara nackdelar, det blir mer störande grafik i rutan och man blir stressad som tittare.

Om man nu ska ha en klocka i rutan, varför i så fall inte vara konsekvent och ha det under alla program? Där har ju faktiskt TV 4 redan gått i bräschen med programmet ”24” vars hela koncept bygger på en tickande klocka. Nej, bort med klockan, SVT.

TACK OCH ADJÖ: Mats Sundin. En av dom största lägger av.

TRÖTT PÅ BÖNDER: Nu vill jag se ”Popstjärna söker fru”, ”Byrådirektör söker fru” och ”A-lagare söker fru”.

VIDRIGAST: När Inger Nilsson gnagde på en kokt råtta i ”Kändisdjungeln”.

 


Shall we dance!


Vilken A-kväll! Igår var jag på Shall we dance i Konserthuset och kollade när lokala kändisar lekte Let´s Dance.

Först var det välkomstdrink, förrätt och middag (riktigt gott).

Min polare Jerry P var med och var kaxig innan tävlingen. Han kom klart sist med sin hårdrocksinspirerade "wienervals".

I huset pågick även en klassåterträff. Jag och Vickan smet in där och dansade till gamla godingar.

Min polare och chef Lana Brunell vann tävlingen ihop med Gunnar "Salsakungen" Cedersund. Dom dansade en het, ångande tango som var riktigt, riktigt bra. Grattis!
Sen blev det disko till DJ Raners natten lång...

Vit månad


Inspirerad av Uggla började jag en vit månad i måndags. Nu när en vecka har gått kan man konstatera att det blev ett ganska präktigt misslyckande. I tisdags var jag på hockey och drack öl, i onsdags var jag på Pub Grebo och drack öl, i fredags var jag på NH och drack öl och igår var jag i Konserthuset och drack öl och vin. Om jag ska vara "vit" i tre veckor till på samma sätt lär jag snart vara alkis.

Radio Tobi 99,8


Här har ni min senaste radiolista i "Äntligen fredag" 2/10 -09.
Konstiga namn vid äktenskap

Grebo IK upp i fyran!


Japp, då var det klart! Idag vann Grebo IK med 2-1 över FC Norrköping i den avgörande seriefinalen och gick upp i Fyran! Grattis!

Fredagkväll i Limpan


Var en sväng på Klubb Din Mamma på Nationernas Hus igår. Djuret (nja...) och Momofoko (rätt kass) lirade.

Sen blev det en visit på L´Orient där Nuclear Nation hade synthpartaj. Alla gamla babes, som tjusiga Jenny, var där.

Även lite annat patrask, som Skate-Jögga - för kvällen i ståtlig nyfriserad tuppkam, hade hittat dit.

...och så den stiligaste av dem alla - så ung, så fräsch!

Lika som bär #59


Jerry Prütz & Lars Winnerbäck

Nytt på DVD (Nolltretton, september)

Knowing

1959 gräver en skolklass ner en tidskapsel med brev till barn i framtiden att ta del av. 50 år senare grävs kapseln upp och John Koestler (Nicolas Cage) och hans son är med när den öppnas. Sonen tilldelas ett brev som bara består av en mängd siffror. Vid närmare granskning visar det sig vara koder för olika katastrofer genom historien. Tid, plats och antal döda nämns. Hur kunde den unga flicka som skrev brevet veta detta? Och hur ska man stoppa de tre katastrofer på listan som ännu inte skett.

”Knowing” börjar ganska hyfsat som en spännande thriller med viss Shyalaman-känsla (”Signs”, ”Sjätte sinnet”) och tankar kring slump och öde. Men regissör Alex Proyas går vilse i ett inte särskilt genomtänkt mischmasch av utomjordingar, filosofiska funderingar och bibliska referenser. Här finns sekvenser av skrämsel och häftiga katastrofscener, men historien hänger inte ihop på ett tydligt sätt och känns allmänt för platt. Därför kommer denna film vara glömd innan årets slut.

2/5
---------------------------------------------------------------------------------------

Wolverine

Förväntningarna var högt uppskruvade på ”Wolverine” efter den eggande trailern. Här skulle vi få reda på hur det gick till när 1800-talsmutanten förvandlades till ”Vapen X” och fick sitt adamantiumskelett. Som tittare finns det en hel del bakgrundsfakta man bör känna till för att få ut maximalt av den här filmen. Har man exempelvis läst om The Blob i serietidningen får man lite bonuspoänger i filmen. Å andra sidan hittar man som serienörd också alltid en massa felaktigheter.

Hugh Jackman fortsätter att vara den tuffaste Marvel-hjälten hittills. Han är snygg, han är cool och han är jäkligt vältränad. Synd bara att han inte har fått ett bättre manus. För hur häftig Wolverine än är så kan han inte rädda filmen. Här och där glimrar det ändå till och man anar hur mycket bättre det kunde ha blivit. ”Wolverine” är inget riktigt bottennapp, men den är långt ifrån bra.

2/5


Life through a lens


Igår var jag på en fotosession med härliga Rebecka från Systrarna Grön, som blev Årets butik i Linköping 2009. Reportage kommer i nästa Nolltretton.

Gårdagens fynd på hallmattan


Fick lite skivor igår. Bland annat The Confusions och Nilstones (Johan Nisse Nilsson). Nilstones har för övrigt releaseparty på Hotell Ekoxen på lördag klockan 19.

Lehmans fredagsfräckis


Det är fredag och en kille kommer in på ett litet norrländskt apotek och gnuggar sina händer frenetiskt framför sig.
- Voj, voj, voj...
Receptarien ser undrande på honom och frågar:
- Vad önskas?
- Voj, voj, voj...
- Är det handkräm du vill köpa?
- Voj, voj. Nej satan, det ska komma en buss med fruntimmer hit till helgen. Jag vill ha viagra!

Killen får köpa viagra och går lycklig därifrån. Men på måndagen är han tillbaka och denna gång gnuggar han sina händer ännu mer.
- Voj, voj, voj...
- Oj, är det du igen, vill du köpa mera viagra?
- Voj voj, nej nu vill jag köpa handkräm, en stor tub. För den satans bussen kom aldrig!

Pub Grebo igår


Zelle lirade på Pub Grebo igår och var i toppform. Nästa Pub Grebo är i slutet av oktober och då är det oktoberfest!

Blåst som vanligt...


Bill...nu har han blåst mig igen. Har skaffat ny mobil, Bill sa: den här ska du ha, den är skitbra!
Visst den var snygg - men knapparna var så tröga att det knappt går att SMS:a.
Den där Bill, vad ska jag göra med honom? Nån som har nån bra idé?

Stenhårt!


Från Nolltrettons modebilaga som ligger ute nu...

RSS 2.0