Gest hos Tobi


Så ung, så fräsch! Dave Gest rockar fett.

På skiva: Little Marbles

Little Marbles

"Vi accepterar mitt kaos"

National

 

Det som inte faller hejdlöst för Little Marbles har ett hjärta av sten. Det är nämligen omöjligt att stå emot Norrköpingsduons naiva charm och pigga låtar.

Little Marbles består av 16-åringarna Julia och Linn, två rufsiga trollungar som lika gärna hade kunnat heta linlugg och sotlugg. Tjejerna spelar somrig barfotamusik med blommor i håret och färgglada klänningar. Allra bäst låter den sannolikt på en filt i en park en varm sommardag och förmodligen är det där den är skriven också.

Little Marbles är dock inte bara gulliga och söta utan får även ur sig sköna låtar, som den gnistrande "Tappa solen i backen" och knäppflummiga "Köket" med rader som "å ni vet på morgonen när man har dålig andedräkt & man vill ha glass å man orkar inte gå till frysen men ja har gömt den under min madrass".

Just texterna är en stor del till varför jag är så förtjust i Little Marbles. Dom handlar om meloner, maskrosor, gummistövlar och päronträd.

En annan grej är att när tjejerna skriver ut ackorden i texthäftet står det saker som "konstit G" och "vi vet inte vad dom heter".

 

3/5


Dagens Snusk-Pia


Snusk-Pia på Lustgården ringde förut:
"Oj oj oj, vilken rusning det har varit till butiken efter att Sex and the City-filmen har börjat gå. Alla ska ha Mr Rabbitt. Prytz köpte till och med två!".

Dagens fynd på hallmattan


Idag kom nya Zero (med Correns Marcus Nyenger på omslaget?) och jag hade med några recensioner.

Musikkrönika


Festivalkartan ritas om


Först kom rockfestivalerna och slog ut folkparkerna. Sen kom stadsfestivalerna och fyllde landets städer med drakbåtar, delfinrace och öltält i några år innan även de började tacka för sig. De senaste åren har en ny sorts rockfestivaler börjat ta allt större plats - nischade festivaler som ligger inne i städerna.


Sättet på hur vi lyssnar på rockmusik under sommaren ändrar sig ständigt och för tillfället händer det väldigt mycket på festivalfronten. Emmaboda lade ner och återuppstod, Hultsfred gjorde brakförlust och stadsfestivalen Peace & Love blir hetare för varje år.

De turnerande festivalpaketen står och tvekar om hur man ska göra. Kalasturnén och Rocktåget verkar ha gjort sitt och fjolårets Parksommar blev ett fiasko. Where the Action Is kör på men har förvandlats från turné till endagarsfestival vid Universitetet i Stockholm.


Och just kortare festivaler i storstäderna har varit de senaste årens stora grej i festivalsverige.

Kreddiga Accelerator hade turnerat runt i flera år men bestämde sig i fjol för att bli en stationär festival. I år kör man på Münchenbryggeriet i Stockholm den 24-25 juni.


Way Out West som dök upp i fjol i Göteborg tillhör också de trendigare festivalerna och blandar stora utomhuskonserter med mindre klubbspelningar inne i stan. Datumet är 8-9 augusti.

Det talades länge om en "Way Out East" i Stockholm i år, men det är alltså den som slutligen landade i "Where the Action is".


I Göteborg anordnas också hårdrocksfestivalen Metaltown, och i år utökas den till två dagar och äger rum den 27-28 juni. Dessförinnan arrangeras punkpoppiga West Coast Riot den 25-26 juni på samma plats och tar över lite av Pier Pressures roll som i år gör uppehåll för att möjligen återkomma nästa år.


Att de här nya, stora festivalerna dyker upp i storstäderna är ingen slump. De riktar sig till en trendig storstadspublik, som dessutom är lite bekväm och vill gå hem och duscha på natten. De ska inte heller hålla på för länge, en eller max två dagar är vad storstadsborna anses kunna klara när det gäller festande.

Och det är därför jag tror att Hultsfredsfestivalen kommer att leva kvar länge än. Där lägger man inte ner på grund av att det blir en svacka ett år. Till skillnad mot de nya festivalerna som arrangeras av stora företag som Live Nation och Luger finns det ett genuint engagemang i orter som Arvika, Emmaboda och Hultsfred.

Dessutom finns det en stor grupp människor som absolut INTE vill gå hem och sova i sin egen säng om natten. De traditionella rockfestivalerna är tredagars FF-fester då en stor del av grejen är just att festa och leva fan i dagarna tre. Det hör till att man ska bli skitig och sliten. Kommer man hem pigg och fräsch från en rockfestival kan den inte ha varit mycket att ha.

Det är just den grejen som gör att jag nästa år firar mitt 20-årsjubileum på Hultsfredsfestivalen.


The Summer of Tobi!


Efter "The summer of Tobi", "The summer of Tobi - andra sommaren" och "The summer of Tobi - Hämningslöst" är det nu dags för "The summer of Tobi 4.0".

Egentligen har ju årets The summer of Tobi redan börjat med Hultsfred, midsommar, grillning och lite annat men nu är det officiellt. Ikväll blir det Grebo, vi hörs på söndag. SKÅL!

På skiva: Samtidigt Som

EP

7/10

 

Samtidigt Som: Denna sida mot fienden

Luxury

 

Hoppsan! Här snubblar man över en liten femspårsskiva från ett Göteborgsband med det vrålkassa namnet Samtidigt Som, och så visar det sig vara den kanske bästa svenska poppunken jag hört i år.

Öppningsspåret "Constant in motion" är en riktigt energifylld pärla som spritter och sprudlar. Det gör förresten större delen av denna EP. Att musiken kommer från Göteborg hade man kanske kunnat räkna ut utan att läsa det, för här finns halvgapig sång, körer, snabba poplåtar och svenska texter om ung, vild kärlek. Samtidigt Som följer hack i häl på artister som Håkan Hellström och Almedal, möjligen är man lite punkigare och röjigare. Jag blir förförd direkt.

Man kan anmärka på att det kanske inte är superoriginellt, att texterna kanske inte de djupaste och mest välformulerade och att musiken är naiv och enkel men i slutändan är det enda viktiga om musiken svänger och bränner till. Och det gör Samtidigt Som.


Tobis White Trash-skola #13


#13 Överviktig kvinna med linne och kort hår

Lehmans fredagsfräckis


Det äkta paret var ute och rodde, hon hade inga trosor på sig.
- Börjar du få gråa hår på musen, älskling? log mannen.
- Gråa hår! Det är spindelväv, din late jävel!

Dagens hockeyspelare


Toby Petersen i Dallas Stars

Tv-krönika (24/6)

Sommar i rutan

 

Skolorna har slutat, det luktar grillos i trädgårdarna och midsommar har passerat. Det spelar ingen roll, den riktiga svenska sommaren startar först när "Allsång på Skansen" drar igång.

Igår var det premiär för årets säsong och Håkan Hellström inledde i illgul kavaj och med sedvanlig glädje och energi.

Rikstransan Babsan försökte "kuppa" in sig (skriver förmodligen kvällstidningarna idag) och gav vibbar om att dyka upp fler gånger framöver. Vad det nu skulle tillföra programmet...

Min gamla idol Bosse Parnevik gjorde sitt berömda Sven-Bertil Taube-nummer, men med uppdaterad text där det skojades lite om att han blivit äldre sedan senast förvandlingsnumret gjordes.

Miss Li dök upp som ett charmigt yrväder 2006, men efter tre likadana umpa-bumpaskivor på 11 månader är hon numera bara påfrestande med sin manierade cabaretstil. Så även igår.

Direkt efter allsången var det dags för nästa sommartecken: seriestart för "Morden i Midsomer". Den engelska deckaren har visats de senaste åtta somrarna i SVT och har till och med sommar i titeln. Så nu sätter jag upp hängmattan och tar semester från tv-krönikorna, vi ses i augusti.

 

TREVLIG SOMMAR!


Lika som bär 25


Tobi och Mattias Weinhandl

Tobis white Trash-skola #12


...eller egentligen kanske mest tragiskt...
#12 Möhippa - med familjen!

På skiva: Sandy Thom

Sandy Thom

"The pink & the lily"

Sony BMG

 

I två och ett halvt år har jag försökt förstå logiken i låten " I Wish I Was A Punk Rocker". Nu har jag förstått att det inte finns nån. Sandy Thom hade ingen aning vad hon sjöng om när hon blandade ihop punkare och hippies. Hon visade att man kan bli unket nostalgisk redan som 24-åring och idiotförklarade sig själv genom att skriva den mest förvirrade poptexten i historien.

När nu skotskan är tillbaka med skiva nummer två struntar jag för mitt eget välbefinnande i att överhuvudtaget engagera mig i texterna, rutten nostalgi får mig bara förbannad.

Musikaliskt låter det dock helt okej. Sandy Thom kommer aldrig att hamna i någon rockens "Hall of fame" som nyskapande, genredefinierande eller exceptionellt duktig, men hon spelar trivsamma låtar som inte skrämmer iväg någon. Musiken är gitarrbaserad, har ofta fart och fläkt och känns pigg och fräsch. Den är poppig men har små inslag av både folk och country och flera låtar har stor potential att bli radiohits. Men lite mer personlighet, vansinne och opolerade kanter hade inte skadat.

 

2/5


Årets Hultsfredslistor #4


Snusklistan 2008

1. Sköld

2. Garderobert

3. Glassen

4. Snusk-Tobbe

5. Phalenin

6. Lehman

7. Wressle

8. Patriotelsson

9. Jerry hagberg

10. Träsket


Bubblare: Uffe grogg, Familjen Samuelsson utom Hacki, Tommy Fallman, Snyltarns morsa, Pekka påve + bror, Niklas Gustavsson, Malin, Ernst Pettersson


Lika som bär 24


Jason och Kalle Kräks

På skiva: Alanis Morisette

Alanis Morisette

"Flavors of Entanglement"

Warner


När kanadensiskan Alanis Morisette slog genom 1995 med sitt tredje album "Jagged little pill" och fick superhits som "You oughta know", "Hand in my pocket" och "Ironic" spåddes hon en lysande framtid. Men vissa artister verkar bara ha en enda succé i sig och Alanis är troligtvis en av dom, för någon vettig uppföljare har inte kommit sedan dess utan bara mediokra plattor. Här är en till.

Mycket av snacket kring denna skiva har handlat om att den låter tio år gammal. Det är att göra det lätt för sig även om det är svårt att argumentera mot när man hör elgitarrer från 90-talet, gapig sång och Enya-flum.

Det stora felet med "Flavors of Entanglement" är dock inte att den låter gammal utan att låtarna helt enkelt inte håller måttet. Alanis håller på med en massa konstiga ljudexperiment, som konstiga stråkar och elektroniskt gnissel. Bäst är det när hon vågar lita på låtarna och håller musiken enkel och ren, som i pianoballaden "Not as we" eller softa gitarrlåten "In praise of the vulnerable man ".


2/5


Intervju med Quireboys


Quireboys

- rockhjältarna är tillbaka


De dök upp 1990 som ett mellanting mellan Rolling Stones och Guns ´n Roses. Debutskivan "A bit of what you fancy" hyllades och tog det brittiska bandet till toppen. Det blev en platta till innan bandet försvann lika fort som de kommit. Nu är Quireboys tillbaka.


Innan spelningen på Black Horn får jag en pratstund med sångaren Spike. Han har blivit lite äldre men annars är det mesta sig likt sedan glansåren - bandanan, kajalen runt ögonen, de tjusiga kläderna och den hesa rock´n´rollrösten.

Quireboys håller på att avsluta den Europaturné de gjort tillsammans med svenska Diamond Dogs och Dan Baird (sångaren i Georgia Satellites). Denna kväll är det Norrköping som ska få höra svängig, klassisk rock´n´roll och i bakfickan har bandet ett splitternytt album.


- Den nya skivan heter "Homewreckers & Heartbeakers". Det är den bästa skivan vi har gjort. Vi började för ungefär ett år sedan med att repa 16 låtar i ungefär två veckor. Sen la vi på blås och kör och annat, och jag är väldigt stolt över albumet.


Vem av dem är du: "the homewrecker" eller "the heartbreaker"?

- Äääh...det är bara ett coolt namn.


Hur är det att vara tillbaka i matchen?

- Det är fantastiskt. Alla ställen vi har spelat på hittills har vi sålt ut. 


Vad gjorde du under åren när ni var borta?

- Jag bodde i Los Angeles och fick en son. Men du vet...vi brände ut oss ganska mycket där under fem, sex år.


Gjorde du nån musik under tiden?

Jodå, jag turnerade mycket i USA och gjorde soloalbum och spelade ihop med en massa folk i Los Angeles. Sen bestämde vi oss för att återförenas och fick ett nytt skivbolagskontrakt.


Min kompis såg er på Sweden Rock Festival förra sommaren och sa att det var en bra spelning...

- Ja, det var great. Och vet du vad som förvånade mig? Att det var så många ungdomar i publiken! Jag tror det beror på Internet. Idag finns det inte så många band kvar som spelar som oss, vi försöker att hålla rock´n´rollen levande.

  

Vilken del av sex, drugs and rock´n´roll är den bästa?

- Definitivt rock´n´roll.


Vart bor du nu?

- Jag bor i "the midlands", så jag är tillbaka i England.


Vad tycker du om dagens engelska musik?

- Det är totalt ovanför mitt huvud. Jag låg på hotellrummet häromnatten och tittade på MTV och fattade ingenting av det. Jag gillar treackordssånger.


Lyssnar du fortfarande på de gamla banden, som Rolling Stones?

- Terry Reid, det är min hjälte. Jag brukade faktiskt spela ihop med honom runt -93.


Ni anses vara ett väldigt välklätt band. Hur viktiga är kläderna?

- Ha ha, vi har burit samma kläder i åratal. Det viktiga är att man känner sig bekväm. Jag gillar stilen med väst och kavaj, och det börjar visst bli modernt igen


Var köper du dina bandanas?

- Åh ...överallt. Den jag har på mig nu köpte jag i New York, tror jag. Jag har en kartong full med dem, på grund av alla fans brukar jag ge bort en massa.


En stund senare står Spike på Black Horns scen och fyrar av klassiska partyhöjare som "7 ó clock" och "Sex party". Den svarta bandana han hade på sig under intervjun är bytt mot en röd och fyra nya låtar spelas, bland annat den nya hitten "Mona Lisa smiled".

I höst, när publiken lyssnat in sig mer på nya skivan, kommer bandet tillbaka till Sverige för flera spelningar.


Krogkrönika


Uteserveringarnas tid är här


I Sverige älskar vi midsommar, Carolina Klüft, schlagermusik, Bullens varmkorv, naturen, Bamse och Piggelin. Men det finns faktiskt en sak som vi älskar ännu mer - uteserveringar.

Knappt har vi plockat bort julpyntet förrän det är dags att ställa fram utemöblerna. Vid vårens första solstrålar sitter vi där med en öl och kisar mot himlen.


Det här fanatiska intresset för uteserveringar och att försöka utnyttja varje liten sekund av solljus hänger givetvis ihop med att vår sommar är så kort. Skulle man råka vara sjuk en vecka kan man råka missa hela årets alla soldagar, känns det som, så det gäller ju att passa på att njuta varenda gång solen tittar fram.


Ifjol började man att utse stadens bästa uteservering. För säkerhets skull hölls det två olika tävlingar, en där Correns läsare fick rösta och en som Cityföreningen stod för.

I den förstnämnda vann Tannefors Slussar som belönades för sin personal och sitt fantastiska läge vid slussarna. I den andra segrade Yngves Café i hörnet Ågatan/ Platensgatan. Där löd motiveringen "Bästa läget, skönast möbler och personal i världsklass".


Man kan väl säga att den sistnämnda vinnaren var en riktig skräll. Visserligen är Yngves ett populärt tillhåll för ungdomar och ligger centralt, men det är få sittplatser, saknas sol, ligger i en trist miljö och ses av många inte ens som en riktig uteservering.

Jag tror de flesta håller med om att Tannefors Slussar bättre motsvarar bilden av hur en mysig uteservering brukar se ut.


Jag är dock för mångfald och variation och därför är det roligt att det blev två så olika uteserveringar som belönades. Anledningen till att de stora, kända uteserveringarna kring Ågatan och Stora Torget inte tog hem någon utmärkelse kan säkert bero på att de ser så likartade ut och saknar särprägel. Jag önskar att flera ställen experimenterade lite och hittade sin nisch. Vem blir först med en gärdesgård som staket? Vem slänger ut fyra ton sand, fixar en sandstrand komplett med bubbelpool och allt? Vem smyckar sin entré med björkruskor?

Det finns en mängd sätt som restauranger kan piffa till sina uteserveringar och göra dom mysigare, originellare och trevligare.


Fast det är lätt att det blir som i Norrköping förra sommaren. Där började ett ställe med att ha palmer på sin uteservering, någon följde efter och plötsligt hade alla restauranger palmer. Så mycket för den originaliteten...


Hultsfredsrapport


Har skrivit en Hultsfredsrapport åt Zero, den hittar du på:
http://www.zeromagazine.nu/art.asp?id=222

Årets Hultsfredslistor #3


Denna lista är det inte jag som har gjort, men jag vill ändå påpeka att jag givetvis står bakom den även om jag tycker att det är några namn som saknas.

Fyllelistan 2008

1. Lehman

2. Reserv-Lehman

3. Lehmans farsa

4. Lehmans morsa

5. Sandra Tält

6. Daniel Cobra

7. Rosén

8. Skäggtotten

9. Phalenin

10. Pangkaka


Bubblare: Snyltarn, Bbo, Minge, Patriotelsson, Leffan, Plåtis, Swälle, Willy, Bosse Ljunggren, Kikki S, Stossen, Uffe Grogg, Agge, Zelle, Bill


Zine of the times


Så har det kommit ett nytt nummer av min favoritlokalblaska (nåja...) Åkerbobladet. Nu tar dom uppehåll till augusti.

På skiva: Elvis Costello

Elvis Costello

"Momofuko"

Universal

 

Elvis Costello har tillsammans med Buddy Holly bevisat att man kan bli popidol trots att man bär glasögon. Eller förresten, har han det? När jag tänker efter är det väl snarare så att Costello mest har gillats av manliga musiknördar - som själva bär glasögon.

För övrigt är det inte helt rätt att kalla honom popidol. Under det tidiga 80-talet var han kanske det, om än en väldigt intellektuell sådan, men på senare år har han ju samarbetat med både Anne Sofie von Otter och Burt Bacharach så när "Momofuko" dök upp visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta.

Det visar sig vara en ganska traditionell platta med rock, pop och soul. Inte särskilt spännande men kompetent utförd i varenda detalj. Costello själv sjunger med sin sköna, skrovliga röst och plötsligt kommer jag på var Moneybrother har snott sin sångstil.

Stundtals, främst i de lugnare låtarna som "Flutter & Wow" och "My three sons", låter det riktigt bra med skön känsla i sången. Det är där Costellos verkliga styrka sitter. Ju mer han försöker sig på att rocka loss desto mer ointressant blir han dock.

 

2/5


Blixtar & dunder


Vad är det som händer? Igår när det blixtrade märkte jag att jag har gått och blivit åskrädd på gamla dar.
Va fan?????

Årets FILF 2008 - final

Det börjar bli dags att avsluta den där FILF-tävlingen. Här kommer dom fyra finalisterna som ni kan rösta på:

BABE PETER

BABE WESTER

BABE USTAV

BABE PIERRE


Tobis white trash-skola #11


#11 Vet inte vilket som är mest white trash:
- fet reklamunge som inte kan dra upp byxorna eller
- packad synthare som ligger bredvid och sniffar

Grillsommaren #11

Just det, det grillades ju i midsomras och det måste ju redovisas här. 19 gånger kvar, det här borde inte bli några problem.

SSC på SGG

Corren skrev en liten sak:
http://www.corren.se/archive/2008/6/19/jrlt25sc91ov1ql.xml

Midsommar i Grebo


Jaha, då har man överlevt ännu en midsommar. Det blev sill och potatis hos mor och far och sen upp till ängen.

Där mötte jag sommarvackra Anna och fick världens deja vu-känsla...

Och tro det eller ej, men Katarina och Bill dansade vals!

Efter ängen gick jag hem och tog några öl med de tre rockstjärnorna von Stridh, Plura och Rektal Käse.

Sen gick vi upp till Bill för grillning och vidare fest. Där satt det två hårdingar.

Corren har fler bilder: http://www.corren.se/archive/2008/6/20/jro2pb7gj99oh08.xml

Och tydligen gick det vilt till på sina håll: http://www.corren.se/archive/2008/6/21/jrpeg1zkizer45y.xml

Trevlig Midsommar!


Det här måste vara den mest utspridda Midsommaren nånsin. Jag och några ska vara hemma hos Bill, Sköld ska vara hos Kräks, Vickan & Ulfsbo är i Thailand, Phalén jobbar, Jossi  och Ronny är hos P:sson, Z & Marina är hos Dick och Christina, några är hos Leffler och så vidare.
Nu måste vi reda ut det här, kan inte alla kommentera och skriva var ni kommer att vara imorgon så det blir lite ordning och reda?

Årets Hultsfredslistor #2


FRISYRLISTAN 2008

1. Pangkaka
2. Swälle
3. Fjantzén
4. Uffe Grogg
5. Glassen
6. Minge
7. Newranger
8. Kimmen
9. Leffan
10. Lehman

Bubblare: Bill, Pecka Påve, Phalenin

Anna redan hemma?


Varför har ingen sagt nåt? Såg denna tjej i Konserthuset igår, är Anna G redan hemma???

Tobis White Trash-skola #10


#10 Magväska

Tv-krönika (17/6)

Sjung av hjärtat sjung

 

Jag väntade och väntade, men inte tusan sa Ingrid Bergman "Play it again, Sam... for old time's sake" i "Casablanca" på TCM igår. Det är en sån där vedertagen missuppfattning - faktoid - som Linköpingsproffesorn Martin Kylhammar brukar skriva om.

Så jag bytte till "Videokväll hos Luuk" på SVT 24 och hamnade mitt i en annan låt, för där i soffan satt Bodil Malmsten och spelade "Ghostbusters" som "skämslåt". Men det är inte Ray Parker Jr: s gamla spökhit jag tänker på utan Eldkvarns fantastiska låt från fjolåret: "Blues för Bodil Malmsten".  Nu när det är sommar med grillning och ljusa nätter finns det ingen bättre låt att bli melankolisk till när man blivit småberusad framåt nattkröken.

Musiktemat fortsatte i "Musikbyrån", ett program som nästan alltid är välgjort men ändå aldrig på allvar lyckas engagera av någon märklig anledning. Igår berättades att rockbanden i Seattle nu, 15 år efter Nirvana, frigjort sig från grungen - varpå de intervjuar en rad artister där samtliga har långt hår, skägg och rutiga skjortor. Och just där har vi förmodligen svaret om "Musikbyrån"...

 

SOMMARENS SOUNDTRACK: Little Marbles, Sonic Surf City, Perssons Pack och Svensk Pop.


Schweden...ja, ja, natürlich


Och ikväll hamnade jag på EM-festen (nåja...) i Konsert & Kongress. Buffé, öl och storbild. Det gick åt helvete.

Årets Hultsfredslistor #1

Varje år under Hultsfred presenteras ett antal olika listor. Allra äldst är Böglistan som har anor tillbaka till 90-talet. Observera att bara Grebo-bor får vara med på listorna. Och för att till fullo förstå hela fenomenet bör man vara på plats i Hultsfred och höra motiveringarna. Nåväl, vi börjar med dessa två (fjolårets placering inom parentes):

BÖGLISTAN 2008

1. Pangkaka (1)
2. Phalenin (Ny)
3. Fjantzén (3)
4. Patriotelsson (5)
5. Swälle (4)
6. Bill (2)
7. Ronny (6)
8. Lehman (Ny)
9. Garderobert Stenmark (9)
10. Minge (Ny)

Bubblare: Rosén, Sköld, Reserv-Lehman

BITTERLISTAN 2008

1. Fjantzén (Ny)
2. Garderobert (Ny)
3. Patriotelsson (6)
4. Phalenin (9)
5. Vill se´n (1)
6. Swälle (5)
7. Minge (8)
8. Sicko Palme (Ny)
9. Bill (2)
10. Tvär Arg (3)

Bubblare: Sköld, Lehman, Wressle


Två skivor

EP

Betyg: 3/10

 

Sebastian Fors & The Ones Who Got Away: These songs are about you

Nesna Records

 

Sebastian Fors kör mitt i vägen och riskerar inte att hamna i diket på något sätt. Det gör att den här fyraspårs-EP:n bara känns som ett enda stort "jaha?".

Vad är det som driver Fors? Vem är han? Vad vill han berätta? Den här intetsägande gubbrocken ger inga svar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Album

6/10

 

Sadman: Cold in the state of me

Memento Materia

 

Sadman består av duon Lars Färnström och Mattias Räftegård och debuterar med 13 svärtade depprocklåtar. Det används en del elektronik, men även rockiga gitarrslingor och klara popmelodier ingår i musiken. Pampiga ballader och en hel del 80-talskänsla går sida vid sida. Sången tillåts ofta ta stor plats, inte minst i det maffiga titelspåret som inleder skivan. Det resulterar i en tjusig platta som i stunder påminner både om Depeche Mode och om Radiohead.


Vart fan är Martin & Vickan?

Ja, det kan man fråga sig nu när grillsäsongen är igång.
Då kan jag berätta att dom hänger i Laos och Thailand. Följ deras resa "Så j...a GÖTT" här:
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=297352&userID=90869

Mina ex-kex. Exit

Nu får det vara slut med det här ex-kexandet. Vill bara passa på att avtacka ytterligare ett gäng: Ann, Johanna F, Bua, Sandra, Johannelund, JW, M och sist men inte minst Toivi för att du fick mig avskräckt av porrbranschen. Vi avslutar med ett gemensamt "Därför sprack det?"
- För att han var en idiot som hängde ut sina ex på bloggen!!!


Mitt sex-kex


Linn

Mitt next-kex

Som sagt, nu får det vara slut med ex-kex. Här är mitt next-kex som också kommer att bli mitt sista kex. Hon heter Anna och henne ska jag gifta mig med.

Sonic Surf City till SGG-08


Ytterligare ett band är klart för Sköna Gröna Grebo den 23/8, nämligen Norrköpings surfhjältar Sonic Surf City!
Lyssna här: http://www.myspace.com/sonicsurfcityofficial  

Info om festivalen hittar du här: www.skonagronagrebo.se

Tobis White Trash-skola #9


#9 Ung och gravid

Dagens facelift


Linda Rosing såklart!
Jag tänker inte skriva att hon är blåst men hon säger så här i en intervju i Expressen:

- Jag får äntligen visa att jag inte är en seriefigur eller ett freak.

- Jag tar hand om mig. Min hobby är botox och skönhetsvård, hår, naglar, allt som rör mitt utseende. Och jag tränar mycket.
Var injicerar du botox?
- Hela ansiktet. Och jag har tatuerat in läpplinjer och ögonbryn.
Det är många kändisar som tar ut silikonen i brösten nu, går du i samma tankar?
- Nej, jag är nöjd som jag är. Jag respekterar hur andra tjejer ser ut, och vill bli respekterad för hur jag ser ut. Men jag har slutat bry mig vad andra tycker, säger hon.

Tv-krönika (11/6)

Istället för fotboll

 

Det bästa med den här tv-krönikan är att jag kan skriva i princip vad som helst och ändå inte kommer att bli motsagd. Jag tänkte nämligen skriva om vad som visades på de andra kanalerna medan Sverige mötte Grekland i fotbolls-EM. Och hur många av er såg det?

I Kanal 5 var det helt tomt i tablån, där visades nämligen "I huvudet på Gynning". Det känns som att "myrornas krig" är mer begåvad tv.

Trean satsade på den romantiska komedin "Mitt stora feta grekiska bröllop". Undrar om den grekiska kopplingen var avsiktlig eller ej?

SVT verkade inse att hela landet skulle sitta klistrade framför TV 4: s fotbollssändningar och satsade på en sommarvariant av "Plus" (zzz...) och ett författarsamtal lett av Erik Fichtelius (zzzzzzz...).

Då blev jag mer lockad av Femmans eggande programtitel "Teens hoocked on porn", sjuttsingen att det skulle krocka med fotbollen.

 

ÄNTLIGEN: Nu är Sverige igång i EM

SER FRAM MOT: Sverige - Spanien på storbildsskärm under Hultsfredsfestivalen

ÄVEN BRA: Att trean har startat ett "Rocky"-maraton på kvällarna.


Hultsfred 2008


Hemma igen från årets Hultsfred. Det var kanon - som alla år.

Kommer snart jag redovisa Bitterlistan 2008, Böglistan, Snusklistan, Frisyrlistan och Fyllelistan men det väntar vi med några dar.

Camp Grebo var tillbaka på sin vanliga plats. Faktum var att Träsket var större och bättre än nånsin i år.

Nu siktar vi mot 2009 - och mitt 20:årsjubileum!!!

HULTSFRED!


Då drar jag iväg till Hultsfred, vi hörs på söndag. Ajöss!

Tobis White trash-skola #8


#8 BH-band i genomskinlig plast som "inte syns".

Några skivor

EP

Betyg: 7/10


The sound of arrows: Danger!

Labrador


Skivbolaget Labrador fortsätter att hitta schyssta popband. Senast i raden är The sound of arrows som består av två unga killar som kommer från Gävle.

Denna niospårs-EP innehåller intro, outro, fem versioner av dansvänliga låten "Danger!" samt två andra låtar som är långsammare och doftar 80-tal. Dom är mörka, maffiga och sköna, men det är "Danger!" som svänger friskast. Särskilt några av remixerna känns riktigt studsiga och dansgolvsvänliga.

Ni som redan har tröttnat på The Tough Aliance, Le Sport och andra svenska elektroniska popduos får det jobbigt, här är nämligen en till som förhoppningsvis kommer höras mycket av framöver.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Singel

Betyg: 5/10


Azalea BK Flickor-93: Fotboll i mitt hjärta

CMC/Universal


För att få in lite pengar till laget har dessa femtonåriga tjejer spelat in sin egen fotbollslåt. Det är en svängig hejaramsa med allsång och mycket arenakänsla.

Låten finns i sex versioner, bland annat på engelska med den oemotståndliga raden: "or as we say in swedish: mål, mål, mål!".

Det finns en Elin Treutiger i laget och jag antar att Harald är hennes pappa. Han är också initiativtagare till skivan och nämns på en mängd ställen. Tanken var säkert att ett känt namn ska ge uppmärksamhet till skivan, men den käre Harald överskattar nog sitt varumärke och riskerar istället att skymma tjejernas insats.

Dessutom behövs det inte. Här finns redan en sån glädje och engagemang att alla hjärtan, vare sig det finns fotboll i dem eller ej, blir alldeles varma.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Singel

Betyg: 6/10


Björn Kleinhenz:

Tomt Recordings


I höst kommer tredje albumet - "Quietly happy and deep inside" - från den tyskfödda smålänningen Björn Kleinhenz. Men först ett litet smakprov i form av singeln "The quest for your heart".

Kleinhenz  rör sig i ett vemodigt men ändå rätt poppigt americana-singer/songwriter-altcountry-land och nya låten har bra driv, smekande sång och en snygg trumpet som tittar förbi. Riktigt trevligt utan att vara särskilt originellt.


Dagens fynd på hallmattan


Det kom en hel kartong med Zero-tidningar som jag ska dela ut på Hultsfred. Dessutom fick jag Little Marbles debutskiva.

Tobis White Trash-skola #7


#7 Att visa trosorna när man sitter ner

På skiva: E.M.D

E.M.D

A state of mind

SonyBMG

 

Det här skulle kunna vara en sketch med Killinggänget. Faktum är att jag tror det är det. Det måste vara det. Något så här bisarrt ska inte kunna hända i verkligheten.

Tio år efter pojkbandsvågens topp går tre överåriga smörsångare från "Idol" ihop och bildar ett pojkband som om millennieskiftet aldrig ägt rum. Eftersom det blir för krångligt att säga Erik Segerstedt, Mattias Andréasson & Danny Saucedo slår de sina huvuden ihop och kommer på det fantasifulla namnet E.M.D. Kanske för att hedra föregångarna GES, vad vet jag?

Som första singel väljer de en av musikhistoriens sliskigaste och sämsta låtar: "All for love", som Sting, Bryan Adams och Rod Stewart plågade världen med redan 1993. Den har inte blivit bättre med åren.

Resten av låtmaterialet är ett enda långt försök att komma in i Guinness Rekordbok under kategorin "Mesigaste musiken i världshistorien". Jag tror fan dom lyckas.

Det här kan vara Henrik Schyfferts största stund.

 

1/5


Musikkrönika


Vad blir sommarens grej?


Hur kommer vi att minnas sommaren 2008 när vi ser tillbaka på den om några år? Vilken blir till exempel årets sommarhit? För en sån - eller flera - kommer naturligtvis att komma i år också.

Flera av låtarna från Melodifestivalen kommer säkert att spelas på diskoteken under sommaren. Jag tänker exempelvis på Linda Bengtzing, Rongedal, BWO och Frida, men de kommer knappast att sno titeln som sommarhit för dessa brukar komma från okända artister som dyker upp helt oväntat, får en hit med en tramslåt och sedan försvinner igen. Paradisio, Nic & the family, Las Ketchup, Lou Bega och Los del Rio... ja, ni vet.


Mange Schmidt har ju haft stora hits de två senaste somrarna med "Glassigt" respektive "Giftig", men jag blir inte klok på svensk hip hop. Å ena sidan har vi artister som Looptroop, Adam Tensta och Lazee som låter modernt och coolt och till och med satsar internationellt. Och så har vi den där skaran som Mange Schmidt tillhör, de där som snookar runt i truckerkepsar, de där som på fullaste allvar tror att det Just D sysslade med var riktig rapmusik. För stora delar av hip hop-sverige är det som att Petter aldrig har hänt.


De två senaste åren har det talats ganska mycket om "yachtrock" men det känns mest som en konstruerad musikstil och ett uttryck som musikskribenter slänger ur sig när de vill visa att de kan ord som inga andra använder. Jag har nog aldrig hört någon säga "igår satt jag hemma och lyssnade på yachtrock" på ett avslappnat och trovärdigt sätt.

Yachtrock var från början den typ av mjuka rockmusik som hade sin topp ungefär 1976-84 med band som Toto i spetsen. De senaste åren har musiken fått ett uppsving, fast ofta med en trendängslig halvironisk touch som ett slags skydd. Det har startat Guilty Pleasures-klubbar, Lionel Richie har lirat i Globen och Fibes, Oh Fibes tog steget fullt ut med skivan "Emotional".

Med åren har yachtrock-stilen polerats ytterligare och det finns tecken på att det är 2008 som blir det stora året. Space Age Baby Jane visade vägen i början av året, Boat Club smyger i bakgrunden, Pacific! tokhyllas överallt och Fibes, Oh Fibes filar på nya plattan.

Visst vore det schysst om yachtrocken fick sitt stora genombrott i sommar. Inte för att musiken är exeptionellt bra, utan mer för att det är något nytt (eller åtminstone nygammalt) och för att hela konceptet bygger på idén om sommar, sol, hav och dyra drinkar.


Men så tittar jag på sommarens turnéscheman och ser namn som KISS, Iron Maiden, Deep Purple, Europe, The Cult, Judas Priest, Saxon och Def Leppard - och inser att det blir de gamla hårdrocksbanden som regerar i sommar också.


Tobis White Trash-skola #6


#6 Blekfet ölbuk

Ny låt med Bête Noire: Johan Kindes lag

Bête Noire kan presentera ännu en ny låt, här i akustisk tappning: "Johan Kindes lag".

Ja, jag vet att man får vrida på huvudet. Är det nån som vet hur man gör för att rotera videon? För övrigt ryktas det om att Bête Noire kommer att göra sitt första uppträdande i Trädgårdsföreningen i Linköping i sommar.

Sverigeturnén fortsätter...


...igår lirade 6.08 på Katrins 30-årsfest och fixade samtidigt två nya eventuella gig till Sverigeturnén.

Tobis White Trash-skola #5


#5 Urinera offentligt

På skiva: Madonna

Madonna

"Hard Candy"

Warner

 

Det sägs ofta om Madonna att hennes "staying power" (förmågan att hela tiden hålla sig aktuell och spännande) beror på att hon snappar upp nya musiktrender hyfsat tidigt och gör dom folkliga.

En fara i att ligga i bakvattnet och fånga upp det som andra släpper ifrån sig, för att sedan omforma det till något eget, är att om man inte är på alerten och gör det i exakt rätt tid så blir man istället för hipp bara hopplöst fel.

 

Madonna ligger farlig nära det senare på "Hard Candy". I exempelvis öppningsspåret "Candy Shop" lägger man på de typiska 80-talssyntharna. Det är ett grepp som är lite märkligt att man inte hakar på mera. Nu när 80-talet är så inne som det går hade det varit naturligt att Madonna, som kanske mer än någon annan världsartist symboliserar just det decenniet, hade kommit in och visat alla posörer och plagiatörer hur sådan musik egentligen ska låta.

 

Istället verkar stjärnan lite ängslig vart hon ska. Nämnda 80-tal blandas med technoljud från 90-talet, r´n´b-influenser från 00-talet och lite klassisk Madonna. Hon vinglar fram och tillbaka men klarar sig precis från att falla. Det hade behövts så lite till för att denna platta hade börjat lukta surt.

 

Men det finns även några riktiga bomber här. Singeln "4 minutes" som gör ihop med Justin Timberlake och Timbaland svänger riktigt skönt med coola basfigurer och snyggt syntetblås som bygger upp en refräng Michael Jackson skulle döda för.

I den braiga "She´s not me" återanknyter hon lite till sin tidigare dansstil och jag gillar även den soft elektroniska "Incredible".

 

Och även om produktionen spretar en hel del så är den jäkligt snyggt utförd. Det pressas in så mycket tuffa detaljer och ljud i låtarna att det är ett riktigt nöje att lyssna, man upptäcker nya saker hela tiden. Det är andningsljud, klocktickande, stön, blippsynthar, visselpipor, handklapp, spansk gitarr och en massa annat.

 

Säga vad man vill om Madonna, men hon är aldrig ointressant.

 

3/5


Releasepartaj igår


Igår var det som sagt releasefest för Festivalbandet. Omdömet blev det lite märkliga "nästan för bra".

Sen på natten hamnade jag på L´Orient och spelning med Alice in Videoland

Tobis White Trash-skola #4


#4 Tatuering

Dagens Snusk-Pia


Idag ringde Pia nerifrån Sweden Rock Festival:
"Hallå! Jag och Red Cat-Pia dricker öl, lyssnar på metal och kollar in karlar. Ace Frehley och Judas Priest rockar fett som fan. Igår kväll piercade Red Cat -Pia hälsenan på fyllan och jag har gjort strålande affärer på campingen. Har nämligen med mig en resväska ner full med polkagriskådisar, knottriga dildos och även ett gäng Miss Softie till dom som inte får hugg."

Skåååål!


Snart (14.00) är det dags att dra sig ner till Stångån och releasepartyt för årets festivalband.

Lehmans fredagsfräckis

"Blondinen kom in på posten för att skicka ett postogram till sin mamma som befann sig utomlands. Expediten sa att det kostade 150 kr.

- Jag har inga pengar men jag gör vad som helst för att få meddelandet till min mamma, sa blondinen.

 

Expediten tittade på henne och sa:

- Vad som helst?

-Ja, vad som helst, svarade blondinen.

 

Ok, följ med mig, sa expediten och tog med henne in i ett rum och stängde dörren.

-Nu, gå ner på knäna, sa expediten och blondinen gick ner på knä.

-Dra ner gylfen, sa expediten och blondinen drog ner gylfen.

-Och nu tar du fram Petter Niklas, sa expediten och blondinen tog fram Petter Niklas


Expediten blundade och viskade upphetsat:
- Nu, sätt igång!

Blondinen för sakta sin mun mot Petter Niklas, formar sina läppar och säger:
- Hallå mamma, kan du höra mig?"


Grillsommaren #10


Ja,tror ni inte att det blev grillning igår också.

Tv-krönika (3/6-08)

Så var det dags igen...

 

Det brukar dröja till nyhetstorkan under industrisemestern, men i år kom vi knappt in i juni innan det var dags att åter debattera kungahuset. Att ifrågasätta monarkin har blivit en svensk sommartradition. Det har skett varje sommar så länge jag kan minnas och igår var det dags igen i tv-programmet "Ers kungliga höghet Westling" i SVT.

Kändisar som Jan Guillou och Amelia Adamo satt och spekulerade vilt, bland annat om vad kungen tycker om sin blivande (?) svärson.

Visst ska all makt granskas, men landets republikaner borde också förstå när en fråga är politisk död. År efter år får monarkin stöd av 70-80 % av landets befolkning i olika mätningar. Vill man avskaffa kungahuset vore det smartare att låta frågan vila fem-tio år innan man tar upp den igen.

Själv tycker jag bara det finns en riktig kung, och det är Johan Kinde.

 

SERIESTART 1 IGÅR: "Hells Kitchen" i TV 3. Nu kan vi Gordon Ramsay-fantaster se honom i tre olika kanaler.

 

SERIESTART 2 IGÅR: "Norges herligaste" i Kanal 5. Grannlandets svar på "100 Höjdare".

 

SERIESTART 3 IGÅR: "Uppdrag: Mord" i Kanal 9. Nu kör kanalen den fantastiska serien från början för tredje gången.


Releaseparty!


Imorrn den 6/6 klockan 14.00 är det releaseparty för Festivalbandet 2008. Platsen är som vanligt slänten strax bredvid Åbacka Café och det är bara att komma dit.

Nucleär Nationaldag


Nuclear Nation anordnar gig med Alice in Videoland imorrn på kvällen för dom som gillar energisk synthpop.

55:an igår


Igår var det invigning av 55:ans nya uteservering. Mycket folk och livemusik av Bettlarna, John Stridh och Aguson.

Tobis White Trash-skola #3#3 Slagsmål

Sommarlov!


Glömde ju säga att jag hade skolavslutning på Retoriken i tisdags. Det firades med öl och mat på NH tillsammans med de övriga fyra klasskamrater som genomförde hela kursen. Fick förresten VG (vilket är det högsta betyget på högskolenivå) på den avslutande delkursen "Att skriva".

Årets FILF -deltävling 3

Tre finalister är klara, nu ska vi ha fram en fjärde. Här är dom ni kan rösta på:

BABE PETER


BABE MR 011BABE MAGNUS


BABE PUTTESätt igång och rösta!

Grillsommaren #9


Ojdå, det blev visst grillning ikväll igen. Fläskkotlett igen. Snart klarat av en tredjedel av målsättningen, kanske dags att höja till 50 gånger?

Tobis White Trash-skola # 2#2 Toppar som inte döljer BH:n (samt dålig färgmatchning).

Dagens Tobi


Tv-krönika (2/6-08)

Solig sportsöndag


Vissa dagar finns det inget att se på tv: n, andra dagar kommer alla programmen på en och samma gång. Och enligt lagen om alltings jävlighet sammanfaller ofta de dagarna med de stunder då man minst av allt vill sitta inne i tv-soffan. Som igår.

Juni inleddes med strålande sol och en söndag som gjord för promenader, utflykter, grillning och kanske till och med ett premiärdopp i Ärlången. Givetvis är det då som tre av försommarens hetaste sporthändelser visas i rutan.

SVT sände det avgörande OS-kvalet i handboll mellan Sverige och Island, TV 3 visade fotbollslandslagets sista träningslandskamp innan EM-slutspelet och i TV 4 kunde vi se Sanna Kallur göra en kanonstart på årets Golden League-säsong.

Så jag bänkade mig trots grannskapets grilldofter och en dunderskön kvällssol - och så förlorar både fotbolls- och handbollslandslaget. Till fotbolls-EM, OS och resten av friidrottssäsongen kommer jag att ta det säkra före det osäkra och spela in allt på video. Sen kan jag titta när solen har gått ner.


FOLKET KRÄVER: Hyllningsprogram om Julia Caesar

SALIGA I ÅMINNE: Gay Wranglers


Tobis White Trash-skola #1


Går du också omkring och längtar efter att bli "White trash", men är lite osäker på hur man går till väga?
Följ då bara de enkla råd som jag levererar här, så kommer allting ordna sig.

#1 Hångla offentligt

Fortsättning följer...

Klart med min 19:e Hultsfredsfestival


Idag kom beskedet:

Hej Tobias Pettersson

Din ansökan om ackreditering till Hultsfred 08 har beviljats och du är välkommen till årets festival, som äger rum mellan den 12 och 14 juni.

Det här mejlet innehåller viktig information till dig som är ackrediterad. Ta dig tid att läsa igenom detta. I och med att vi skickat det här mejlet utgår vi från att du också tagit del av all information.

Du har beviljats Ackrediterad Fri.
--------------------------------------------------------------------------------
Och det visade sig att vi till slut blev det gamla vanliga gänget, förutom Phalén.

Best of Hultan 2007:
När Bill somnade mitt i vägen
"Man kan ragga brudar utan sprit"
Snusk-Tobbes dagliga rapporter på Correns festivalblogg
Pet Shop Boys
Presentationen av Bitter-listan
Solen
När jag muckade med hela Aftonbladets reporterskara
Att Pierre Borell bara kom till parkeringen
Louisiana-kycklingen
B.O.
Florence Valentin
Vårt tält-läge
Att Mange var tillbaka som trea på Böglistan

Grillsommaren #8


Det är ingen hejd på grillandet...i kväll var det dags för BarBQ numero 8: Pommes och fläskkotlett.

Veckans stilikon


På skiva: Emrik

Emrik

"Soul Swedish Man"

Emrikording & Entertainment

 

Under 90-talet missionerade Emrik och hans kollegor i Göteborgsbandet Stonefunkers för funken kanske mer än några andra i landet.
På senare år har sångaren gått solo, bytt engelskan mot svenska och satsat på mer visinriktad musik. Åtminstone på solodebuten, "Lögnhalsen" från 2005, som var överraskande bra och visade upp en ny sida av artisten.
På uppföljaren "Kontrollen" hade funken börjat locka igen och där texterna på debuten varit det viktiga stod svänget nu åter i första rummet.

Trean hamnar nånstans mittemellan. Som helhet är det nog Emriks starkaste platta, även om jag både önskar lite mer upptempo och har lite halvsvårt för hans svenska sång. Men det finns ett schysst tillbakalutat sväng, en soft stämning och en levande känsla i musiken, förmodligen för att för att skivan är inspelad live i studion.

Det här är svängig vuxensoul som förmodligen inte kommer få något större genomslag men som är riktigt trevlig för stunden.

 

3/5


Gubbrock på 55:an


På onsdag lirar dessa tre band på 55:ans uteservering (gamla NH).

Mina ex-kex 15


Namn: Anna
Story: Dinglande ben på T-bryggan i Västervik
Därför sprack det: -Han var en idiot som lyckades sumpa världens kap
(Jag håller med/ Tobi)

Grillsommaren #7

Japp, det blev grillning ikväll med. Fläskfilé, pommes och sallad på balkongen.

På skiva: Mudcrutch

Mudcrutch

"Mudcrutch"

Warner

 

Tom Petty har alltid varit en av Per Gessles absolut största favoriter. Faktum är att det finns ganska många musiker som har Petty som stor idol. Väldigt många kritiker också för den delen.

Jag respekterar Petty men har svårt att förstå vurmen för honom. För mig är han en god hantverkare och spelar en klassisk men förutsägbar och ganska intetsägande amerikansk rockmusik.

Jag gillade det Petty gjorde framförallt på succéskivorna "Full Moon Fever" och "Into the great wide open", men han kan även låta rätt tråkig och gnällig. Det gjorde han redan då och det gör han i ännu högre grad nu.

Mudcrutch är bandet han hade på 70-talet innan han bildade The Heartbreakers. Nu har man återförenats och 70-talskänslan är intakt. Det doftar av sydstater, motorvägar genom Nevadaöknen, livet på amerikanska bakgårdar, rutiga skjortor och schaskiga vägkrogar. Musiken känns jordig och organisk och förvaltar väl den amerikanska musiktraditionen.

Det är oklanderligt utfört men särskilt spännande låter det banne mig inte.

 

2/5


Grillsommaren #6


Det där med att klara av 30 grillningar verkar inte bli något problem. Ikväll var det dags för nummer 6 med Katarina och Bill.

Sverigeturnén fortsätter


Stopp #2 på Sverigeturnén. Idag lirade 6.08 på en fest i Åtvidaberg.

Fredagkväll i Limpan


Vet inte riktigt hur det gick till men Bill och jag hamnade på Rix FM-festivalen i fredags kväll.

Vi röjde vilt till Amy Diamond, resten sket vi i.

Premiär för öl-kylaren från Corren Fredag, vilket visade sig vara en praktflopp eftersom man fick plats med så löjligt få öl i den.

Lehmans fredagsfräckis


Lasse är kroppsbyggare och går på krogen för att spänna sig en kväll.
Där träffar han Maggan som följer med honom hem lite senare på kvällen.
Han tar av sig tröjan och Maggan utbrister:
- Åh, vilka imponerande bröstmuskler du har!
- Det är 500 kilo dynamit, skryter Lasse.

Lasse fortsätter med att ta av sig byxorna.
- Oh, vilka maffiga lårmuskler! tycker Maggan.
- Det är 250 kilo dynamit, säger Lasse stolt.

Sedan tar han av sig kalsongerna. Maggan tar en titt och sedan springer hon
skrikande ut ur lägenheten. Lasse springer efter och när han äntligen får
tag på henne frågar han varför hon stack.
- Det var läskigt att vara i närheten av all den där dynamiten när jag såg
vilken kort stubin du har!

Grillsommaren #5


I fredags blev det en liten smyggrill på balkongen bara, men dom räknas dom också. 25 ggr kvar bara innan målet är nått.

RSS 2.0