Uller & Sopoperan

Film / Permalink / 0
Östergötlands roligaste ögonblick

 För en massa år sedan var jag med och utsåg Östergötlands roligaste ögonblick. Och vinnare blev:

Sopor – en riktig skräpfilm

Före Slipknot, nämligen 1996, klädde sig två av länets största kulturarbetare i orangea overaller och sjöng fräsiga sånger. Sångaren och journalisten Lollo Asplund och skådespelaren, musikern och stå upp-komikern Jimmy Uller fick i uppdrag av Tekniska Verken i Linköping att göra en ”sopopera” om återvinning. Det blev ett elva minuter långt pekoral där Lollo och Jimmy ligger i varandras knä, kastar sopor mellan sig med sekundlång fördröjning, sjunger patosfyllda protestsånger, tittar fram ur containrar och mimar till varandras röster. Utan tvekan det roligaste ögonblicket i Östergötlands nöjeshistoria.

Hittade en gammal intervju med Jimmy Uller som jag inte tror har publicerats.

Hallå där Jimmy Uller, skådespelare, musiker och Åtvidabergsprofil som hamnar i toppen av denna lista med ”Sopoperan”. Hur känns det att ta hem topplaceringen på denna lista?

– Naturligtvis är det en stor ära att hamna överst i detta sammanhang. Syns man inte så finns man inte och i mitt jobb som skådis är det otroligt viktigt att synas i alla sammanhang. Det är ju så man får jobb i min bransch genom att synas och kontakter. Jag skulle till exempel lätt kunna vara trummis i Rolling Stones men det jobbet är ju inte ledigt. Samma sak när man söker skådisjobb. När jag söker roller så har jag ju sådana som Rolf Lassgård och Peter Haber mot mig.

Hur hamnade du i ”Sopoperan”?

– Tomas Thörnkvist på reklambyrån Sagt & Gjort ringde upp och frågade om jag ville vara med i en informationsfilm om sophantering för alla skolelever i Sverige och jag tyckte det lät som en kul idé. Jag skulle mima till Lollo Asplunds låtar samt spela sopgubbe ihop med Lollo. Jag vill minnas att det var väldigt bra betalt men det här var ju för tolv år sedan

Till top