Georgetown, Penang!


Tjoho! Tog kvallsflyget till Penang (o i nordvastra Malaysia) och hamnade i trevliga Georgetown. Det var skillnad, satt mig pa mitt favorithak me en stor Tiger Beer, Nasi Goreng och lyssnade till ett band som lirade "Gimme hope Joanna". Oj oj oj...

Idag har jag mest gatt runt bland de gamla mysiga kvarteren kring Chinatown och Little India och sa har jag bokat nasta resa om tva dagar...

Vart ska jag hamna da...?

Pa skiva: The Windupdeads

The Windupdeads

"The Windupdeads"

The Unit/SonyBMG

 

Den nya vägen till framgång hos nya, svenska band verkar vara att få med låtar i olika amerikanska tv-serier. Bland lokala akter har Linköpingsgruppen Marching Band tagit den vägen och i Huddinge är nu The Windupdeads inne på samma grej, med verkan i "Gossip Girl" och "Bones".

På denna debutplatta bjuder gruppen på pampig och känslosam pop i stil med Eskju Divine (se där, en lokal koppling till!). Det finns dock ett problem med arena-indie och det är att det verkar bättre på lite avstånd, när man slölyssnar än när man verkligen kryper nära och lyssnar noga och engagerat. För trots att man har sköna gitarrer, bygger snygga stämningar och vågar ta i med rösten så är musiken trots allt inte så spännande som den vill ge sken av. Det låter storslaget och mäktigt, men jag saknar något som lyfter The Windupdeads till att bli mer än bara ett i raden av hyfsade band.

 

3/5


Er man i Georgetown


Sista dagen med kattfan


Antligen ska jag lamna den har blota katten (Kuching ar kand som kattstaden).

Ikvall tar jag flyget tillbaka till fastlandet, sen ar det dags att borja jobba sig uppat sa sakta, med nagra stopp pa vagen. Bara tva veckor kvar...

Vart ska vi hamna nasta gang? Den som lever far se...


Kuching 2


Kuching 1


Konsten att harda ut

Idag har det sporegnat precis hela dagen, och varst ar att ingenting torkar i luftfuktigheten som ar har. Forutom en kort svang nar jag gick ut for att ata har jag legat pa rummet hela dagen. Finns inget annat att gora. Pa tv:n visas bara fem malaysiska kanaler med inhemska sapor. Det lamnar tre alternativ:

1. Supa
2. Gora som Jan Guillou gjorde under sin fangelsetid och konstant nyttja det nojesfalt av njutning som manniskokroppen ar skapt till
3. Skriva resereportage, bokrecensioner mm att gladja chefen Benny med nar jag kommer hem

Vilket tror ni jag gor?

Tjusig?


Tror bestamt att Stold har fatt storhetsvansinne...
Han skickar in en massa katbilder pa sig sjalv hela tiden, men nu verkar det ha slagit over. Igar skickade han den har och kravde dessutom att vi hadanefter ska borja kalla honom "Markus - den tjusige".
Asikter kring detta??

Pa skiva: TFAS

Singel

6/10

 

The fine arts showcase: Friday on my knees

Adrian Recordings

 

I små doser, i vissa stunder är Gustaf Kjellvanders band The Fine Arts Showcase mitt absoluta favoritband. Det ska erkännas att de där stunderna är ytterst få, det är faktiskt bara två tillfällen jag talar om, nämligen supersinglarna "Chemical Girl" och "Modern Love". I övrigt tycker jag låtmaterialet har varit högst ordinärt, men just de där två låtarna har drabbat mig hårdare än något annat.

Här hittar vi mer av Gustafs mollpop. Varken titelspåret eller "Heaven to me" når riktigt upp till samma höjder som de två exempel jag nyss nämnde men är ändå två trevliga bekantskaper. Deppgitarrer slingrar sig fram över mörka basgångar och Gustaf sjunger med sedvanligt dystopisk stämma i "Friday on my knees". "Heaven to me" har en mer akustisk touch, men också i mitt tycke en snyggare melodi. Album kommer i vår.


Kvar i Bizarro World

Andra dagen i skymningslandet. Regn. Det har ar verkligen Extremresan med stort E. Senaste veckan har jag pa grund av AIDS (Arslet I Daligt Skick), resor och kinesiskt nyar bara druckit typ fyra ol. Nej, inte om dagen - totalt. Nu ska det bli andring pa det! Kuching ar rena Bizarro World och eftersom jag just nu ar Nykter-Tobbe sa maste det finnas en Fylle-Tobbe dar ute pa stan nanstans och honom ska jag ut och leta efter nu.

Pak Ou


Iskall battur pa Mekong


Kuching!!!

Jovisst blev det Kuching! Eller jag vet inte...det kanns som jag har kommit till Twilight Zone. Hela stan ar stangd pa grund av kinesiska nyaret och jag hade till och med svart att hitta ett stalle att ata pa! Biran fick jag kopa pa ett muslim-stalle! Da fattar ni kanske hur markligt det ar har. Jag har hamnat i varldens konstigaste stad. Husen ar en blandning mellan art deco, ruckel, kolonialstil, amerikanskt nojesfalt och svensk smastad. Och sa har det regnat oavbrutet sedan jag kom. Rummet ska vi inte tala om...
Och har ska jag vara kvar i fyra dagar, vad f-n har jag gett mig in pa?

Luang Prabang sag ut sa har...


Hotellet i Luang Prabang


Pa skiva: Kristoffer Hedberg

Album

4/10

 

Kristoffer Hedberg: Ett helt vanligt ögonblick

Wilhed Musik

 

Kristoffer Hedberg är en 23-årig Trollhättankille som spelar klassisk svensk landsbygdsdoftande visrock. Han påstår sig också spela ute 450 gånger per år, vilket skulle bli en bra bit över ett gig om dagen.

På sin andra skiva, som följer upp debuten "Stjärnor, neonljus och sotiga drömmar" från 2006, har han lyckats få med en del kända gästartister. Namn som Lasse Lindh, Peter Le Marc, Thomas Denver Jonsson och Dan Viktor kommer in med lite munspel, sång och dragspel.

Frågan är bara vad de hör hos Hedberg som är så speciellt, för jag hör högst ordinär folkpop som exempelvis en artist som Aguson gör på ett betydligt intressantare sätt.

Jag brukar dock uppskatta denna typ av svenskspråkiga, jordnära pop men jag tycker att Hedberg saknar den finess, skärpa och uttryck som behövs för att lyfta denna sorts musik från lokalbandsnivå till något som bränner och känns.


Hett i KL

Fan, vad varmt det har varit idag har i KL. Gick runt hela j-a stan och kom hem genomsvettig. Aven nu pa kvallen blir man svettig av att bara vara utomhus. Datorn vill inte visa mina bilder sa jag fyller pa med lite gamla filmer istallet. Den forra var aven den fran Vang Vieng och den har under ar fran bussresan mellan vang Vieng och Luang prabang. Tankte jag skulle forsoka komma ifatt med filmbiten sa att de visar stallet jag ar pa just da, men innan dess kommer det att komma klipp fran Luang Prabang, Siem Reap, Phnom Penh och sihanoukville.

...och Vang Vieng...


Radio Tobi


Ni har val inte missat att Radio Tobi (dvs mina listor i P4:s "Antligen Fredag") sander som vanligt medans jag ar pa min lilla utflykt.

Listan fran 2 jan hittar ni har:
http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1530178

16 jan:
http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1549601

23 jan:
http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1562969

Pa skiva: The Scrags

Album

5/10

 

The Scrags: The Scrags

Alleycat

 

The Scrags har radat upp gig både i New York, London, Tyskland, Holland, Frankrike, Spanien och Italien. Här hemma har de lirat både på Hultsfred och Arvika och efter att ha funnits i fem år är det nu dags för det självbetitlade debutalbumet.

Musiken kan enklast kallas för skitig garagerock och kollar man låttitlarna är det mycket psycho/skräck-referenser. Låtarna heter saker som "Frankenstein", "Texas Chainsaw Massacre" och "Twist at the Graveyard". Tycker dock nästan att musiken är för snäll för att passa de skruvade titlarna och inte minst känns deras smutsiga rock lite väl polerad när de i pressreleasen skriver att deras CD "snurrar i 666 varv/min och skickar din läsares laserstråle rätt upp i rektum".

De fyra grabbarna levererar en helt okej debutplatta, men upp till uppenbara idoler som The Cramps och Roky Erickson fattas det en hel del.


Gott Nytt Ar!!!!


Nyaren duggar tatt nu. Har ar det kinesiskt nyar och vi gar in i oxens ar. Det passar ju utmarkt eftersom jag ar oxe bade i var och den kinesiska astrologin (alla fodda 1973 ar oxar har). Mitt horoskop sager att jag inte ska byta jobb i ar, atminstone inte under forsta halvaret, att jag kommer vara smaforkyld mycket och att mitt karleksliv kommer att vara som en oken (vilken overraskning...).
-------------------------------------------------
Kom alltsa till KL nu ikvall och har regnar det. Jag bor som vanligt i Chinatown och nu har jag precis bokat nasta flyg. Vart det blev? Ja, det far ni se...jag sticker i overmorgon.
Att komma till Malaysia ar som att komma hem. Allt ar valordnat, allt funkar, inga blasningar, Mc Donalds, bra vagar, modernt. Jag har ju alltid avskytt Malaysia som pesten men tror fan jag borjar gilla skiten mer och mer...fast lite trakigt ar det fortfarande...och dyr bira...
Eller ocksa ar det bara schysst med ett break efter Laos och Kambodja. Fast KL ar ju alltid ok i nagra dar, och Penang ar ju mysigt, och Kota Kinabalu hade ju sin charm och Langkawi ar ju taxfreezone...
Nej, nu vill visst Rimma chatta, sa vi hors!

Dagens tävling!


Vem vägrar att äta Chicken McNuggets i Kuala Lumpur?

Mot KL!


Om en timme lamnar jag Phnom Penh och flyger till KL. Sen vetifan...
Hade ju tankt att dra till Kuching (Borneo), men kan inte riktigt bestamma mig. Mycket som spelar in, exempelvis tiden, avstandet till KL:s flygplats, kinesiska nyaret, flygpriset mm. Vi far se vart jag hamnar...Lite till Vang Vieng


Pa skiva: Skumdum

Splitalbum

6/10

 

Skumdum vs Hero of our time: Two sides of the story

Junkyard/ Sound Pollution

 

Svenska punkbandet Skumdum slår sig samman med det amerikanska skatepunkbandet Hero of our time och fixar till en splitskiva där man bidrar med sex låtar var. Detta är Skellefteåbandets femte album och det andra sedan man bytte språk till engelska. Här levereras snabba, snärtiga punkrökare som går rakt på mål utan att tveka. Bandnamnet suger visserligen fet hästpung, men gillar man okomplicerad punk med kraft och energi har man hittat rätt.

Fart, fläkt och ett jäkla driv har även jänkarna. Precis som Skumdum låter Hero of our time ganska lättlyssnat trots att musiken mest vill hoppa upp och smälla lyssnaren på käften. Trumspelet är ofta vansinnigt, och även om jag kan småirritera mig på den typiska collegerocktonen i sången så bjuder jänkarna på musik som mest kan liknas vid ett rytmiskt epilepsianfall. Riktigt bra om man gillar popinfluerad hardcore.


Beer is good for my ass, you know!


NOT!!! Tro inte pa Borells klassiska ord i rubriken. Kan avsloja att biran rinner rakt igenom - och da menar jag inte via urinroret - for tillfallet. La aven en rejal pizza igar och sangarna bade har (Phnom Penh) och i Sihanoukville ar fruktansvarda, vaknar med extrema ryggsmartor varje morgon. Till raga pa allt sa har ju Anna forsvunnit med Steve-aset och idag drog aven Kocken till Bangkok (och sen hem) sa jag ligger som ett kolli pa Hotell Angkor (passande namn, atminstone...) i Phnom Penh och borjar ater fa den bekanta Lost In Translation-kanslan. Den man alltid far nar man ar sjalv pa ett hotell i en asiatisk storstad.

Imorrn flyger jag till Kuala Lumpur. Det lar bli ett helvete att hitta hotellrum, lyckades ju ater planera in resandet med det kinesiska nyaret (datumet flyttar sig tydligen varje ar). Sen borjar andra halvlek av Extremresan 2009!

Vang Vieng pa film


Dumpad pa karaokebaren


Anna och jag gralade om den dar forlovningen hela dagen igar, hon menar att "what happens in Cambodja stays in Cambodja" medan jag var eld och lagor kring allt med sant som brollop, barn och huskop.
For att forsoka bli sams tog jag med henne till karaokegatan, en lang gata med typ 40 karaokebarer och inget annat. Jag tankte att om vi sjunger ledmotivet till "Titanic" ihop sa kommer det uppsta en sa romantisk stamning att vara hjartan ater borjar bulta i takt.

Det toksprack givetvis. Till att borja med hade de bara Khmer-latar. Dessutom borjade jag hangla med en lokal tjej efter den andra tillbringaren bira. Anna hamnades genom att ragga upp Steve, en san dar jobbig engelsman: 23 ar, magrutor och tjockt harsvall. Jag fick sova i hangmattan pa verandan och nar jag vaknade hittade jag en lapp som sa: " Jag och Steve har dragit till Bangkok. Du kan glomma forlovningen - och mig med, for den delen!"

Imorrn drar jag och Kocken till Phnom Penh...

Moppe, mygg och martinis


Idag har vi hangt pa Otres beach igen. Schysst stalle och jag tog massage och footscrub. Ikvall blir det en svang till Victory Hill igen och sen avsluta kvallen hemma pa Serendipity. Sen har vi faktiskt bara en dag kvar har innan det bar av till Phnom Penh igen.

Maste erkanna att den dar forlovningen var lite av en fyllegrej. Vi ville gora som nar Britney drog till Vegas och gifte sig pa fyllan, men idag nar vi vaknade till och skakade av oss spritangorna insag vi att det kanske var lite forhastat, for enligt reglerna ska man ju gifta sig inom ett ar och det ar kanske lite val raskt marscherat. Jag ar i och for sig pa men Anna har uttryckt viss tveksamhet...vet i fan hur detta kommer sluta...

Forlovade!


Japp, igar kvall forlovade jag och Anna oss. Vi tog en bat ut till Bamboo Island pa eftermiddagen och tittade pa solnedgangen och drack vin. Sen lag vi pa stranden och tittade pa stjarnhimlen innan var privatchauffor hamtade upp oss vid niotiden. Bamboo Island ar en liten obebodd o sa det var bara vi tva och ett gang apor pa hela on.

Kvar i Sihanoukville


Idag har vi legat borta pa skona Otres Beach hela dagen. Nu ar det kvall och vi far se vad som hander. Aven har har dom ett schysst hamburgerstalle att hanga pam fast utan hamburgare men det har jag bestallt tills ikvall sa vi far se hur det gar...

Vi var aven och kollade in bargatan pa Victory Hill igar natt och det var precis i min stil, sa Sihanoukville borjar vaxa i mina ogon...

Extremresan har tappat lite av sin roda trad pa sistone, men nu vet jag vad nasta grej blir. Imorrn ska jag skaffa string!

Otres beach


Sihanoukville ar i arlighetens namn lite av en besvikelse. Sjalva staden ar svintrakig och det finns inte direkt nat att se och gora forutom att hanga pa stranden pa dagarna och grogga pa kvallarna. Vilket i och for sig inte ar helt fel.
Overallt privatiseras stranderna och det byggs enorma lyxresortkomplex. Var strand Serendipity ar anda helt okej men de som varit har tidigare sager att man bygger bort charmen i en rasande fart, sa ska ni hit far ni skynda pa.
Idag tog jag moppen till grannstranden Otres och det var ett skont stalle. Dar ar det lugnt som fan och det finns fortfarande gammaldags trabungalows pa stranden.

Dom har tre bilderna ar fran Otres, och imorrn tar vi nog en heldag dar. Ikvall ska vi kolla in barerna pa Victory Hill, tror ni inte att de hade skumma grusgator dar, precis som i Angeles.

Det kommer aven att ske en annan grej ikvall, men det far ni lasa om imorgon...

Tva singlar

Singel

3/10

Far & Son: Panik

Hybris

Det enklaste är att helt enkelt att citera låten: "Jag får panik" när jag hör Far & Son. Jag kan tycka att det är intressant på sättet som man kombinerar hip hop-rap med ett elektroniskt dansgolvskomp, det är förmodligen nåt vi kommer att höra mer av framöver.

Men det blir inte automatiskt bättre av att man slår ihop två olika genres, särskilt inte när man har en så usel refräng.

Men just det knäppa "pani-i-i-i-i-i-k" i refrängen gör att det förmodligen blir en superhit. Inte minst inser jag när jag sedan hör remixarna att det här är nåt som kidsen kommer att dansa sig svettiga till. Panik var ordet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Singel

3/10

Loveman: Maybe you need to be offended

Hard Soul Experience

Jag har sett Stockholmsbandet Loveman några gånger live och tyckt att det har svängt friskt. På denna trespårs-cd har man försökt att trycka in all den energi och det röj som utmärker konserterna. Här finns snabba trummor, blås, gungande bas och ett vildsint driv. Musiken studsar och bökar, men där man live kan luras att ryckas med av energin är det svårare att falla för Loveman på skiva. När man sitter hemma i lugn och ro i soffan hör man nämligen bandets stora brist - dom har inga låtar som håller.


Sihanoukville!


Da var man framme i Sihanoukville, nere vid Kambodjas kust. Har kommer vi att vara kvar tills Kocken flyger hem den 24:e. Sa har ser var restaurang ut.

Efter tva veckor av inland och kalla natter far vi antligen lite kust, sol och bad.

Och dessutom ar det lite drag om kvallarna. Fast an sa lange har vi bara kollat in Serendipity beach, det finns flera strander runt om hela stan. Det finns aven en massa kasinon har och sa har jag luskat reda pa att hamnkvarteren lar vara riktigt spannande...

Phnom Penh!!!


Imorse tog vi baten fran Siem Riep (ovan) till Phnom Penh (Kambodjas huvudstad). Upp vid kvart i sex och sen fem timmars batfard. Jag hade garna stannat langre i Siem Reap for det ar en cool stad men vi maste ner till Sihanoukville...

Har ar ocksa Siem Reap.

Och sa har ser det ut i Phnom Penh.

Och redan imorgon drar vi vidare till Sihanoukville. Jag hade garna stannat lite till aven i Phnom Penh, men som sagt - nu maste vi ha lite sol och bad. Har annu inte sett havet. Sen blir det lugna laget i en vecka. Kan behovas efter allt vart stressande.

Idag tog vi en tuk tuk-tur runt staden och hann se en massa, samtidigt som vi aven hann med nagra Angkor Beer. Nasta rapport kommer fran sandstranden i Sihanoukville.

Siem Reap!


Sa har satt vi och huttrade i Luang Prabang igar kvall, men NO MORE! (som James Belushi sager i "Rektorns lag"). Idag flog vi till Siem Reap i Kambodja och har ar det betydligt varmare. Kocken var ute och spanade in Angkor Wat och jag som varit har forut kollade in Beer Angkor istallet.

Lao lao


Brr...vad kallt!!! Imorse tog vi en tva timmars flodbat pa Mekong till Pak Oe-grottan och holl pa att frysa hacken av oss.

Ikvall ar sista kvallen i Luang Prabang. Ska bli skont att komma till Kambodja och varmen. Jag har dessutom en overaskning at Anna i Sihanoukville... Overraskade forresten sallskapet haromdagen genom att helt plotsligt slita fram en svensk olkorv  nar vi satt och drack Beer Lao. Som sagt...Extremresan fortsatter, nu blir det mer minor i Kambodja. Fragan ar vad jag ska raka nasta gang? Pungen?

Sa har ser det ut dar vi sitter och mejlar just nu. Efter batturen har vi suttit och hinkat Beer Lao, men nu borjar vi banne mig nyktra till sa nu gar vi till vinbaren strax intill. Skaaaaaaaallllll!!!!!

Luang Prabang


Kom alltsa till Luang Prabang igar och tror ni inte att det var lika j-a kallt har. Igar drack vi till och med Gluhwein och hangde vid varma kolbaddar for att fa lite varme. Som tur ar stanger allt vid tolv sa att man kan ga hem och krypa ner i sin varma sang. Eller snarare iskalla sang.

Sa har ser i alla fall stan ut uppifran deras heliga berg. Mekong i bakgrunden.

Idag gjorde vi en utfard till ett vattenfall,men alltsa...alla dessa vattenfall och tempel - att man aldrig lar sig att det ar svintrakigt. Man har ju sett ett par vid det har laget, fast detta var nog ett av de battre.

Imorrn ska vi ta en battur till en stor grotta vid Mekong. Upp vid 8 - usch!

Idag gick vi aven runt och kollade in staden. Luang Prabang har mycket schyssta hus, men nattlivet suger och klimatet med. Pa dagarna ar det 25 men pa kvallarna under 10 grader tror jag. Skont att flyga till Kambodja i overmorgon. Med varme mot varmen!

Vagen till Laos


Imorse tog vi bussen fran Vang Vieng till Luang Prabang. Det sag ut ungefar som ovan. Mycket berg och slingriga vagar. Sex timmar tog det.

Kom fram till Luang Prabang pa eftermiddagen och denna gang foll det pa min lott att leta rum medans Kocken och Anna satt och drack Beer Lao...

Vickan ringde(!) och tipsade om ett stalle, men det hittade jag inte. Men vi hamnade precis nere vid Mekong pa ett stalle med schysst balkong.Sa har ser utsikten ut. Nu ska vi ut och kolla nattlivet.

Tubning i Vang Vieng


Oj oj oj...idag har jag tubat. Sa javla bra!!! Stenhart! Har tyvarr inga bilder darifran eftersom det inte ar nan hojdare att ta med sig kameran i vattnet, men man aker traktorring nerfor en flod och stannar till i en massa bambubarer dar man dyker, aker slanggungor, vattenrutchbanor och dricker Beer Lao till dunkande technomusik. Helt sjukt och svinroligt.

Den har floden ar det forresten. Gick dar pa dan igar och kollade in alla schyssta stallen. Har kan man bestalla "Garlic bread with weed", "Happy Shake" och "Magic Mushroom Omelette" med mera.

Igar var det forresten fullmaneparty med fria whiskeyshots mm. Jag tog en svang forbi stallena nere vid floden men gick hem hyfsat tidigt. Blir nog en runda ikvall igen, fick lappar om att dom hade bra pris pa "buckets" ikvall.

Pa tal om Extremresan har jag ju glomt att namna att hela Laos kryllar av nedgravda landminor. Sa kommer jag inte hem kanske det beror pa det...

Imorrn tar vi bussen till Luang Prabang. Hur ska det kunna sla Vang Vieng?

Tube or die


Oj oj oj...igar var vi nere pa barerna vid floden och kollade in laget. Vi hann inte med alla men dar var det mera drag. Och maruijanaangorna lag mycket riktigt tat. Idag hade vi tankt att tuba pa floden (solen ar tillbaka!) men en av oss mar lite daligt (han pastar att det var nat fel pa maten, men jag tror att det ar en praktig bakfylla ;-) ).  Sa jag tankte ga omkring och kolla in omgivningarna istallet.
Jag vacktes for ovrigt av biljettsnubben som ville ha mer projs, eftersom han hade rakat gora fel. Vi prutade ner till halften men fick anda betala 170.000 kip (ca 120 kr) var. Det jamnade dock ut sig eftersom en annan Laotier fixade kameran gratis, jag trodde att jag var tvungen att kopa nytt minneskort forst.

Magsjuka, biljettblasningar, ganjafyllda djungelbarer...vad ska komma harnast pa Extremresan?

Vang Vieng


Hanger som sagt i Vang Vieng (men de har bilderna ar fran Vientiane eftersom min kamera strular lite). Skulle ha tubat idag men det var molnigt och smakallt sa vi ska forsoka ta det imorrn istallet. Det har aven strulat med flyg fran Laos till Kambodja men det fixade sig ocksa idag. Vi flyger fran Luang Prabang till Siem Reap den 15:e.
Igar hangde vi bland annat pa ett Lao-plejs med det lokala fylleklientelet och ikvall ska vi kolla in ett stalle som heter "The Island" dar det finns en massa krogar dar ganjadimman tydligen ligger som ett moln.
Det ar lite smakallt (var tvungen att kopa en langarmad igar) och forvanansvart lite folk (eller ocksa ar det vi som ar pa fel stallen) men Vang Vieng, liksom hela Laos, ar coolt. Dom ar ratt kassa pa engelska men det funkar jakligt bra att prata thai, manga ord ar identiska eller snudd pa.

Pa skiva: Christian Walz (Zero)

 
 

6/10

 

Christian Walz

”The Corner”

SonyBMG

 

När Christian Walz, som 21-åring, släppte sitt självbetitlade debutalbum kallades han omedelbart för ”underbarn”. På uppföljaren spann han vidare på det konceptet och döpte en låt till just ”Wonderchild”. Det blev en massiv hit och svängde riktigt skönt.

Generellt bör man dock passa sig när man stöter på artister som beskrivs som underbarn, de brukar snöa in på konstiga arrangemang och överarbetade produktioner och glömma bort låtarnas melodier.

Christian Walz är inget undantag, det hörs att han gillar att spendera tid i studion och pilla på detaljer tills minsta ton sitter perfekt. Men han har också en naturlig känsla för sväng och precis som jag gillade förra plattan gillar jag även ”The Corner” och dess känsliga mix av pop och soul. Singeln ”What´s your name” sitter som en smäck och falsettsången likaså. Här görs inga tabbar, ska man anmärka på något är det snarare att musiken nästan låtar för perfekt.


Sabay-dii

Beer Lao!!!

Har hangt i Vientiane i tva dagar. Igar tog vi en laaaang promenad genom stan och kollade in lite tempel, marknader, presidentpalats och annat.

Maste saga att Laos ar ett skont land. Som Thailand fast mer avslappnat, lugnare och mindre trafik. Ett fel dock: nattlivet ar lite sisadar.

Vientiane var val inte varldens roligaste stad men helt okej att hanga i nagra dar.

Andra kvallen hittade vi dessutom ett stalle som var oppet till 2, de andra stanger mellan typ 11 och halv ett.

Imorse drog Pelle och Kenta till Luang Prabang och vi andra tog bussen till Vang Vieng. Sa har ser utsikten ut fran Annas och min balkong. Kocken har daremot kvallssol pa sin sa dar ska vi dricka rodvin nar vi mejlat klart.
Vang Vieng verkar coolt, en liten lugn stad, paminner lite om Lamai faktiskt. Ikvall ska vi kolla in nattlivet och imorrn ska vi tuba pa floden. Blir nog kvar har tre natter.

Lao lao!


Efter sisadar 7 ar av fruktlosa forsok har jag antligen kommit till Laos. Vi tog natttaget fran Bangkok och kom till Nong Khai morgonen efter. Nu har vi kommit till Vientiane (Laos huvudstad) och ska ut och kolla om det finns nat nattliv har (vilket vi fruktar att det inte gor...har hort rykten om att allt stanger 23.30...)

Vi tog en kort runda pa stan forut och checkade in pa Riverside Hotel. Det ligger nere vid Mekongfloden och dar ligger det aven en massa restauranger.

Johan Melander blev forresten arets rese-affisch.

Extremresan fortsatter...


Vi har varit i Bangkok nagra dar och nu fortsatter Extremresan till Laos. Vi ska kaka lite sen blir det natttaget. Traffade forresten Leffan Bornhed haromkvallen, vi bodde pa samma hotell men han stannade bara en natt innan han drog vidare. Sa har ser forresten var pool pa taket ut.


Och det ar verkligen en extremresa sa har langt. Pelle har blivit bestulen pa planbok och visakort, Kenta ska gora en tatuering, Anna dansade gogo pa Soi Cowboy, Kocken tvingar i oss sprit till sju pa morgonen och jag pressar i solen utan minsta solskydd.

Valkomna till Extremresan!


Temat for arets Asien-resa ar att gora allt sa extremt och urflippat som mojligt. Forsta steget var darfor att raka skallen. Igar hann jag aven med att dricka kranvattnet och nastan fa med en 80-arig karring upp pa rummet.
Anna ar inte lika fortjust i mina tiiltag, hon ligger mest och slappar vid poolen. Idag har vi hamtat Laos-biljetterna, atit indiskt och nu ska jag visa Soi Cowboy. Kanske kan hon lara sig nagra "moves"...

Bangkok rules ok!


Pa plats i Bangkok! Har aven traffat pa Pelle och Kenta. Ikvall blir det raj raj!

Veckans tävling


Para ihop rätt person med rätt händelse.

Personer:
1.Thorin
2.Wester
3.Powerman
4.Garderobert
5.Jocke Lundemo
6.Glassen
7.Putte
8.Fjantzén
9.Patriotelsson
10.Minge
11.Svälle
12.Lemmy
13.Tobi
14.Plåtis

Händelser:
Somnade på Hamlets toalett
"Prisa Gud, jag har fått stånd"
Skrev "Anus" i tv
Kottar som fastnade i håret
Pissade på tre mattor hemma hos Jocke L
Kraschade bilen under polisjakt
Var passagerare under samma polisjakt
Hade pappershanddukar i kalsongerna under innebandmatch
Blev fyllehomo på Sweden Rock Festival
Tappade bort tre VISA-kort på en resa
Försökte krocka bilen för att få ut försäkringspengar
Gillar att äta Nazi Goreng
Blev inlurad till den trevliga kvinnan "Dammsugaren"
Fotade upp hela Puttes filmrulle på midsommarafton

Dagens Tobi


Gott Nytt År som sagt var!


Tjoho! Gott nytt år! Hamnade hemma hos Bill igår.

Och vem dök upp på tolvslaget om inte Patriotelsson.

Och senare på natten sprang jag även på Emelia.

Så! Nu drar jag till Sydostasien en sväng. Vi ses om sex veckor!

Stöld önskar gott nytt år...


...och är bitter över att inte få flyga till Asien denna vinter. Han hade biljett men var tvungen att jobba...

Gott Nytt År från Marina!


Även Marina firade nyår igår och verkade ha kul.

RSS 2.0