Tv-krönika 7/4 -06

Skärpning TV3
Nu är det dags för TV 3 att rycka upp sig. Från starten 1987 och ett decennium framåt hade kanalen en respektlös och uppkäftig attityd som förnyade den svenska tv-världen. De senaste åren har TV 3 däremot haft en rejäl formsvacka. Det räcker med en titt i tablån för att konstatera det. Man skulle i princip kunna göra en karbonkopia av tablån från den 6 april 2003 och klistra in på torsdagens tv-sida. Cityakuten, Simpsons, Sex and the city – serierna är de samma år efter år.
 
Det verkar som att man är mer intresserad av att skapa fler kanaler än att fylla de som redan existerar med bra innehåll. Vid senaste räkningen fanns det nio Viasat-kanaler, synd att innehållet bara räcker till max hälften av dem. Så visar de ju också delvis samma program. ”Studio Virtanen” går både i ZTV och TV 8, ”Family guy” sänds i både ZTV och TV 3 för att ta två exempel.
 
Torsdagarna är TV 3:s tunga kväll. Då sänds ”Efterlyst” och ”Insider”, två ambitiösa, välgjorda och viktiga program. När kanalen anstränger sig kan den vara riktigt bra. Tyvärr har man visat alldeles för lite av det de senaste åren.
 
AVSLAGET: Inte ens den vanligtvis så strålande kommentatorn Staffan Lindeborg verkar bry sig om kortbane-VM i simning (SVT)
LYSSNA PÅ: Wendy Mc Neill (bra reportage på Nöjesnytt, SVT i förrgår)
BESÖK: www tobi.blogg.se
IN MED: Jalle, Julle och Hjulius
UT MED: ”Veckans president” (SVT 2, torsdagar)
 
Trackback
RSS 2.0