På skiva: Ulf Stureson

På skiva / Permalink / 2

image974
Ulf Stureson
"Beroende"
National
 

Ingen lyssnar på mina teorier om att Ulf Stureson egentligen är en svenskspråkig indiepoppare, folk verkar ha fastnat vid att han är en Traste Lindéns Kvintett-medlem som gått solo. Men det är ju exakt så här Laakso kommer att låta om 15 år om dom sjunger på svenska.

På Sturesons fjärde skiva finns en handfull starka låtar, särskilt inledande och rockiga "Alla nätterna sen" med skön attack i refrängen. Följande "John" är en charmig popbagatell och bökiga "I dåligt skick" känns orakad och smutsig som en bakfyllemorgon.

Hans typiska svårmodiga stunder, här exempelvis titelspåret "Beroende" där han kvider med vek ekoröst till ensamt gitarrplock och "En vacker dag", likaledes plinkig och tunn, ger mig däremot ingenting. Oengagerat standardrockande som i "Klant" känns inte heller särskilt spännande.

Däremot lyfts en tämligen medioker låt som "Mina hästar" rejält av en sån detalj som ljudet av knivar som dras ur sina slidor.

"Beroende" är en jämn skiva, men topparna känns lite lägre än på tidigare plattor då Sturesons egna mix av melankolisk visa, folkrock och ilsken pop gav oss fantastiska nummer som "Pärlor för svin", "Jag hoppas" och "Sten i sanden".
 

Betyg: 2/5

Till top