På skiva: Little Marbles

På skiva / Permalink / 0

Little Marbles

"Vi accepterar mitt kaos"

National

 

Det som inte faller hejdlöst för Little Marbles har ett hjärta av sten. Det är nämligen omöjligt att stå emot Norrköpingsduons naiva charm och pigga låtar.

Little Marbles består av 16-åringarna Julia och Linn, två rufsiga trollungar som lika gärna hade kunnat heta linlugg och sotlugg. Tjejerna spelar somrig barfotamusik med blommor i håret och färgglada klänningar. Allra bäst låter den sannolikt på en filt i en park en varm sommardag och förmodligen är det där den är skriven också.

Little Marbles är dock inte bara gulliga och söta utan får även ur sig sköna låtar, som den gnistrande "Tappa solen i backen" och knäppflummiga "Köket" med rader som "å ni vet på morgonen när man har dålig andedräkt & man vill ha glass å man orkar inte gå till frysen men ja har gömt den under min madrass".

Just texterna är en stor del till varför jag är så förtjust i Little Marbles. Dom handlar om meloner, maskrosor, gummistövlar och päronträd.

En annan grej är att när tjejerna skriver ut ackorden i texthäftet står det saker som "konstit G" och "vi vet inte vad dom heter".

 

3/5

Till top