Krogkrönika

bar

Konsten att hänga i en bar


Du går fram till bardisken, beställer en stor stark och betalar. Så långt är dom flesta med.

Sedan börjar det att köra det ihop sig. Att hänga i en bar är en konst som inte alla klarar.


Du ser aldrig James Bond sitta med ryggen mot damerna, stirra i glaset och beklaga sig för bartendern. Han, liksom alla andra barhängarproffs, vet att det enda sättet att se snygg ut vid en bardisk är att stå med ryggen mot den.


Så fort man fått sin drink vänder man sig från disken så att man blickar ut över lokalen. Då verkar man social, trevlig och på alerten. Dessutom ser man vad som händer på stället samt att de övriga gästerna kan kolla in dig. Man verkar världsvan och elegant.


Det är egentligen självklart, för varför ska man stå och glo på en massa flaskor i en bar? Och bartendern vill säkert inte ha din blick på sig hela tiden, tänk dig själv att du jobbade och en massa folk studerade allt du gjorde. Och hur kul är det som kroggäst att kliva in och bara mötas av en massa ryggar? Nej, vänd er om i baren och skapa en öppnare och mer välkomnande miljö istället.


Är man två är det lika enkelt, eller kanske enklare. Då står man givetvis med ena sidan mot baren så att man tittar på varandra. Det är ett vridmoment som kommer ganska naturligt eftersom de flesta vill ha ögonkontakt med personen de pratar med. Dessutom fungerar bardisken som ett ställe att både ställa glaset och lägga upp armen på.


Skulle man inte vända sig mot varandra utan stå/ sitta bredvid varandra med blicken rakt fram in mot baren uppstår en märklig situation. Då förvandlas man direkt till två osociala halvpsykopater som mest ser ut att vara koncentrerade på att dricka ur sitt glas effektivt snarare än att umgås.


Att vara två vid en bardisk och tillämpa singelmodellen, att stå med ryggen emot, är heller inte helt klockrent. Då uppfattas man istället som två personer som är lite halvpackade. Visserligen verkar man avslappnad och skön, men tankarna går snarare till typer som Robban & Berra i "Sällskapsresan".


Kommentarer
Postat av: Mart

det är faktiskt svårare än det verkar att hänga ensam i en bar. I malmö är det dock lättare än i Stockholm. Och i Lkpg träffar man ju bara en massa folk man känner hela tiden så där är det vääääldigt svårt att singel-hänga i baren..

2008-05-02 @ 11:37:27
URL: http://martinaph.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0