På skiva: Doktor Kosmos


Doktor Kosmos: Hallå?

NONS


I låten "Doktor Kosmos lägger upp en mediestrategi" sjunger Uje Brandelius "Vi bollade idéer om hur vi skulle göra för att lura journalisterna att skriva". Mitt tips är att skriva bra musik som svänger och inte är beroende av de tokroliga texterna.

Problemet med Doktor Kosmos har ju alltid varit bandets studentikosa framtoning. Texterna har varit smarta, annorlunda och roliga, men intellektuella texter och popmusik är som olja och vatten, de är svåra att blanda. Och musiken har aldrig varit tillräckligt bra för att man ska kunna ignorera lyriken, den har faktiskt varit bandets svagaste kort och skulle stå sig slätt på egen hand.

Dr Kosmos, som ofta kallas nyprogg, gör samma miss som 70-talsproggen - de glömmer bort att bra musik ska svänga. Bandets texter kan roa för stunden, men man tröttnar rätt snabbt.

På nya skivan handlar alla låtar om bandet självt och heter saker som "Doktor Kosmos har bandmöte" och "Doktor Kosmos gör en låt". Det är inte mycket nytt under solen men sedvanligt välformulerat och skoj, och bör glädja de fans som trodde att bandet var slut efter "Ett enkelt svar" från 2005.


2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0