På skiva: Louise Hoffsten (Nolltretton, november)

På skiva / Permalink / 0

Louise Hoffsten

”På andra sidan Vättern”

Courtstone/Border

 

Livet kan vara orättvist. Medan Linköpings stora rockkung erövrar både sin hemstad och resten av landet med att rabbla långa ordharanger, vägra göra intervjuer och låta uttråkad när han sjunger har Linköpings rockdrottning betydligt svårare att på allvar ta sig in invånarnas hjärta. Visst, hon ses som en kompetent sångerska som man är lite småstolt över men den riktiga kärleken har hon svårt att vinna. Vilket är helt oförståeligt eftersom hon är en av landets absolut bästa och mest innerliga kvinnliga artister.

”På andra sidan Vättern” kan vara det bästa hon har gjort. Inte minst känns texterna väldigt personliga. Louise sjunger om sina föräldrars guldbröllopsdag, om pappas råd om hur man får förhållanden att fungera och hur det är att ligga på sjukhus (Louise har ju sjukdomen MS). Orden har en botten som drabbar mig hejdlöst. Och den blues- och visdoftande musiken är så snyggt framför att man dånar. Frågan är om hon någonsin sjungit lika själfullt och laddat någon gång tidigare.

Det här är en skiva som alla Linköpingsbor borde lyssna på. Då kanske ni skulle vända er kärlek till den Linköpingsartist som förtjänar den mest.

 

4/5

Till top