Tv-krönika (ÖC, 12/1)

Turerna kring Jay Leno

 

Vi är framme vid det magiska årtalet 2009 och nedräkningen har börjat. Det var 2004 som det amerikanska tv-bolaget NBC skrev ett femårskontrakt med programledaren Jay Leno och beslutade samtidigt att han därefter skulle efterträdas av en annan välkänd pratshowsvärd - Conan O´Brian. Den 29 maj i år gör Leno sitt sista program för kanalen...eller?

Det var ju många turer kring Lenos programledarskap när han tillträdde (skildrat i filmen "The late shift" 1996), och historien verkar upprepa sig när han avgår efter 17 år som värd för "The tonight show". Programmet har länge visats i Kanal 5 på vardagskvällarna, men flyttade 2008 till Kanal 9.

Nu meddelar NBC att man inte vill släppa honom, men samtidigt har man kontrakt med O´Brian så lösningen blir därför att ge Leno en ny show i höst. Den ska gå en timme innan "The tonight show" och innehålla i princip samma saker som Lenos program gör idag.

Vi som gillar "Rubrikerna" och "Mannen på gatan" jublar givetvis, men något säger mig att karusellen kommer att fortsätta i höst.

 

FÖRSENAT NYÅRSLÖFTE 1: Att titta ännu mindre på TV 4

FÖRSENAT NYÅRSLÖFTE 2: Att försöka se ikapp "Californication"

Trackback
RSS 2.0