Sköna dagar i Blekinge


Oj oj oj...vilka trevliga dagar det har varit i Blekinge. I onsdags drog jag, Pelle, Patte och Jossi ner till Karlshamn för att kolla in Magnus Ugglas nya revy och utforska Blekingearkipelagen. På vägen ner gjorde vi ett lunchstopp i "den unika trästaden" Eksjö (hur den nu kan vara unik eftersom det finns tre trästäder i Sverige - Eksjö, Hjo och Nora...). Det var hursomhelst mysigt, men sen drog vi vidare...

...till Tjäro, en mysig liten ö i skärgården utanför Karlshamn. Dom har vandrarhem, restaurang och grejer så där tog vi en natt, innan vi dagen därpå drog vidare till Karlshamn.
Karlshamn är ju känt som "syndens näste" med hamnkvarter, punch - och snustillverkning och lättfotade damer. Mitt inne i city ligger exempelvis strippklubben "Upper deck". Passande ställe för Ugglas fräcka show alltså.

Den gick vi och såg på torsdagskvällen och den var överjävligt bra! Jag är ju en stor Ugglafantast, har alla skivor, följer hans blogg och har sett alla hans krogshower och en jäkla massa konserter men måste nog säga att detta är det bästa han har gjort. Kanon från början till slut! Några nummer ("Visa", Schven & Schven, buktalardockan och ett till) har han kört tidigare, men det var inget minus, snarare var det kul att få se dom igen.

Bra musik, suveränt manus, snygg koreografi och en jäkla massa skratt - svinbra med andra ord.

Karlshamn var inte bara synd utan bjöd också på bland annat gammaldags kvarter och den trevliga hamnparken med fin utsikt.

På fredagen bar det av till Karlskrona där vi tog in på ett Rosenboms Motell i klassisk 50-talsstil.

Örlogsstaden Karlskrona var också en höjdarstad och är ju till och med på Världsarvslistan.

På lördagen tog vi en båttur ut till Kungsholmens Fort och sen avslutade vi semestern med att kolla in resten av staden, bland annat statyn Rosenbom (nedan). Som helhet var Blekingetrippen en höjdare som kan rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Patte

Ja det var en trevlig tripp! (framförallt så var den jävligt gay, hehe)

2009-07-26 @ 16:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0