Två singlar (Zero, juli)

Singel

5/10


Marie Glad: Rescue me

Royal Sister


Artister som Marie Glad gör det inte lätt vare sig för recensenter eller för sig själv. Det finns väldigt många kvinnliga, begåvade, svenska singer/songwriters för tillfället och att göra sig hörd i den skaran är inte lätt. Dels för att det redan finns så många bra som satt ribban högt och dels för att man som lyssnare börjar bli trött på den typen av musik. Istället för att tänka "det här lät mysigt" tänker man istället "herregud, ytterligare en gitarrtjej. Kom med nåt nytt".

Lika svårt är det för mig att skriva något läsvärt. För hur roligt är det att läsa ord som "trevliga gitarrvisor med okej sång, men jag saknar originalitet"? Det är en beskrivning som stämmer in på en massa artister i denna genre, och som egentligen inte säger ett dugg. Men det är så jag tycker.

Fullängdare kommer i höst.
------------------------------------------------------------------------------------

Singel

5/10


Carolina Wallin Pérez: Pärlor

Family Tree


I höst albumdebuterar jazztjejen Carolina Wallin Pérez, men till dess får vi hålla till godo med denna singel som är en stillsam cover på Kent-låten "Pärlor".

Här framförs den i en lugn version byggd på gitarr, cello och klockspel. Det är svårt att säga särskilt mycket om sångerskan baserat på enbart denna låt, men Kentfans blir säkert förtjusta och hur som helst är det en trevlig stunds lyssning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0