På skiva: Sara Löfgren (Nolltretton, maj)

På skiva / Permalink / 1

Sara Löfgren

"Där maskrosor blommor"

Legal records

 

Sara Löfgren har gått från Fame Factory, via deltagande i Melodifestivalen, "Doobidoo" och "Så ska det låta", till medverkan på sommarens Diggiloo-turné. Varbergstjejen har sålt mängder av debutplattan "Starkare" och blivit folkkär, och jag sitter mest och gapar över hur hon har lyckats med den bedriften. För enligt mig borde man hitta henne under "medelmåtta" på Wikipedia.

Men hennes publik är ju folk som egentligen inte är musikintresserade, och har man aldrig hört exempelvis Sahara Hotnights och Adiam Dymott så faller man kanske för den bild av Sara Löfgren som "tuff rocktjej" som målats upp. Vet man inte vilka Sanna Carlstedt och Jonna Lee är så kanske man även tycker att hon är "charmig". Och med Fame Factory/Melodifestival-mått mätt stämmer det kanske, men i den riktiga musikvärlden kan hon på sin höjd beskrivas som medioker.

På hennes andra skiva får vi standardrock med svenska texter i rakt nedstigande led från Marie Fredriksson och Sussies Orkester, och känslan att varken 90- eller 00-talet aldrig har ägt rum kunde inte vara starkare.

 

2/5

Till top