Tv-krönika (ÖC, 13/3)

TV / Permalink / 0

Mest avdankade mästare

 

Jag har inget minne av den första omgången av "Superstars" som sändes 1975. Då var jag två år och hade ingen aning om vilka Ricky Bruch, Malcolm McDonald och Guy Brut var. I efterhand har jag förstått att det var ett populärt tv-program som många har bestående minnen av. Dåvarande stavhopparen Kjell Isaksson vann tydligen två år i rad.

1999 dammades idén av i TV 3 och denna omgång minns jag dock väl. Programmet var uselt men Ingemar Stenmark imponerade och vann.

I år drog SVT igång "Mästarnas mästare" som är samma idé under nytt namn. Idrottsmän tävlar mot varandra i olika grenar för att se vem som är den totalt mest vältränade. Igår visade Per Elofsson att han är en hejare på cykel men jag har svårt att bry mig. Hur rättvist är det att låta en 62-årig Anders Gärderud tävla mot en supertränad Ara Abrahamian som tog OS-medalj så sent som i höstas? Och eftersom deltagarna är föredettingar känns programmet mer som "I´m a celebrity, get me out of here" än en seriös tävling.

 

MISSA INTE: "Popcirkus" (SVT 2, 19.30, ikväll) med Veronica Maggio. Hon spelar även i Konserthuset den 19/3 med Bête Noire som förband.

Till top