På skiva: Noel Gallaher´s High Flying Birds (Nolltretton, oktober)

På skiva / Permalink / 0

Noel Gallaher´s High Flying Birds

“Noel Gallagher´s High Flying Birds”

Mercury/Universal

 

Det fanns en tid när Oasis var världens bästa och mest omtalade band, men det är över 15 år sedan. Möjligtvis var ”Be here now” från 1997 en sista dödssprattling, men efter den skivan har gruppen inte gjort särskilt mycket att hurra över, även om gruppen varit aktiv ända tills nyligen.

2009 fick de två bråkande bröderna Liam och Noel Gallagher definitivt nog av varandra och upplöste bandet. Liam och de övriga Oasis-medlemmarna startade Beady Eye och nu har även Noel startat ett nytt projekt. Att musiken låter nästan exakt som Oasis är kanske inte så konstigt eftersom det var Noel som skrev de flesta av bandets låtar. Hantverksmässigt vet han hur man komponerar välgjorda poplåtar, men jag kan inte påstå att jag blir särskilt engagerad.

Vi har hört det förut och det låter förväntat och tråkigt. Precis som ni redan listat ut handlar det om midtempo-rock med indiegitarrer, småpsykedeliska drag och gubbkänsla. Och det är ungefär lika roligt som det verkar på pappret. Men trots allt, ganska snyggt genomfört, måste jag ändå säga.

 

 

2/5

Till top