På skiva: Amanda Fondell (Nolltretton, januari)

På skiva / Permalink / 0

Amanda Fondell

”All this way”

Universal

 

Det är problematiskt med dessa ”Idol”-skivor som ska hastas ut till julhandeln. Självklart blir det snabbt ihoprafsade hafsverk. Amanda Fondell fick hoppa in i studion dagen efter att hon vunnit årets upplaga av tv-programmet och det fanns varken tid till att sätta hennes personliga prägel på låtarna eller göra något mer spännande upplägg än att bara köra de låtar hon sjöng i programmet.

Gillade man Amanda i ”Idol” kanske man blir nöjd, för det är exakt det man får här på debutskivan. Här radar hon upp ”Please Mr. Postman”, ”True Colors”, ”It´s Oh so quiet” och de andra redan bekanta spåren. Minus scenshowen, vilket av naturliga skäl är svårt att fånga på CD. Tyvärr. För även om Amanda har en bra röst och en personlig sångstil var det i kombination med hennes utlevande scenframträdande som den verkliga upplevelsen skapades.

Man får hoppas att Amanda Fondell inom kort får släppa en ”riktig”, genomarbetad platta med ny musik, specialskriven för henne. Först då kan man egentligen bedöma om hon har något att tillföra musiksverige eller om hon bara kommer att bli ytterligare en ”Idol”-dagslända.

 

2/5

Till top