På skiva: Abalone Dots (Nolltretton, april)

Abalone Dots

”Chocolate & Cigarettes”

SONY

 

Sveriges eget Dixie Chicks är tillbaka med sin tredje platta efter nästan fyra års uppehåll. Västervikstjejerna har under den tiden gjort fyra USA-turnéer och på vägen plockat upp lite Nashvillefolk som är med på olika sätt på plattan. Det har blivit mer gitarr och mindre fiol, vilket i mitt tycke är en förbättring. Jag tycker också att trion har fått ett mognare och tuffare uttryck. De har gått från att vara gulliga tjejer som härmar de amerikanska bluegrassartisterna till att faktiskt på allvar kunna mäta sig med dem.

På nya skivan har gruppen även börjat att sjunga vissa låtar på svenska. Här finns bland annat det underskattade Melodifestivalbidraget ”På väg”, och både den och de andra två svenska låtarna passar in bra ihop med de engelska spåren.

Abalone Dots bjuder på countryanstruken folkpop som är skön att lyssna på utan att bli mjäkig. Tjejerna får in visst bett och syrlighet i det lantlig svala på ett utmärkt sätt, vilket behövs i denna typ av musik. Bra sång, snygg produktion och en samling starka låtar gör att gruppens återkomst är en riktigt angenäm upplevelse.

3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0