På skiva: Stiftelsen (Nolltretton, september)

Stiftelsen
”Ljungaverk”
Universal

Alla de musiklyssnare där ute som tycker att Takida är ett fjantband lär ju få ytterligare vatten på sin kvarn nu när sångaren Robert Pettersson skivdebuterar med sitt hobbyband Stiftelsen. Även här handlar det om någon slags hård rock, och rent musikaliskt kan man kanske stå ut. Det rockas på med elgitarrer och trummor, visserligen fantasilöst och utan större finess, men va fasiken värre har man hört. Att det låter pingstkyrkopräktigt går faktiskt också att stå ut med.
Men texterna, herregud texterna. Stiftelsen visar med all önskvärd tydlighet att man inte ska sjunga på svenska om man inte behärskar det. Särskilt inte i de spår där bandet försöker vara tokroligt. Då funkar det faktiskt aningen bättre i de mer finstämda låtarna, för jag hör hellre oavsiktlig patetik än medvetna försök att verka tuffa.
Allra värst blir det i halvreggaelåten ”Nu får du gå hem” där refrängen går ”Måste hela jävla natten gå, innan jag får doppa veken i din eld”, och man inser att steget till Björn Rosenström är minimalt.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0