Kulturnatten

Igår drog jag, Bill och Jürgen till Norrköping för att gå på Kulturnatten och det blev som vanligt en fullspäckad kväll där det hände saker i varje gathörn. Vi kom lagom till spelningen med Louice Ottosson (med Mucken på kör) och sen blev det ett kryssande mellan olika scener under hela kvällen.
Misty gjorde comeback efter några års uppehåll och var som vanligt eleganta.
Kollade även in Tonarvet innan vi gick till Asken och käkade. Det hände ju en massa saker runt om i hela stan, men vi höll oss mest i stråket mellan Knäppingsborg - Industrilandskapet - Skvallertorget.
På en av Crescendoscenerna (med inträde, det mesta andra är gratis) lirade John Daniel och gjorde ett bra gig.
Inne i Louis De Geer körde Åsa Sjöberg och Roland Engdahl. När hon fick syn på mig och Bill gjorde hon lite reklam från scenen om vårt gig senare på kvällen. Tack för det!
Vi körde alltså inne på Café Strykjärnet i Arbetets Museum (ovan). På bilden ser man Neo Pangea som lirar en slags latino-gangster-rap-sväng. Innan giget tog vi en bira inne på La Uva, tog en snabbis in på Enoteket och kikade in på Saliga Munken där det var Oktoberfest med Helmut Jederknüller, vilket jag kan tycka är lite onödigt att ha en kväll som denna. Hade gärna velat gå på det, men det fanns det ju inte tid med. Vår spelning gick förresten bra, det var mycket publik och de verkade gilla vad de hörde.
Vi hann se sista låten med Northern Upbeat på Knäppingen. De spelar northern soul och lät riktigt bra. Har hört en del om dom tidigare men aldrig sett live, och det lilla vi hörde gav definitivt mersmak.
Crazy Pictures visade lite olika filmer. Vi kollade in "Pelle plutt", en kortfilm baserad på den kända barnramsan om Pelle Plutt som tappar tån och spikar fast den igen. Svinbra!
Fick en singel av Mindcowboy häromdagen, så när jag såg deras namn i programmet var jag ju tvungen att gå förbi och ta en titt.
Sen mötte vi upp lite folk på Cromwells och avslutade med en öl innan vi drog tillbaka till Linköping igen.
Ett tips till Linköpings stadsfest, City Art Link, Linköping & Co, Humanistdagen och Linköping Jazz & Blues Festival - det är så här man fixar till en riktig stadsfest  som drar folk, har kvalitet och som det svänger om!

Kommentarer
Postat av: Bill

Grymt bra kväll! Förutom vår spelning var ju Pelle Plutt kvällens höjdpunkt, vilken film!

2012-09-30 @ 17:20:22
Postat av: Bill

Du glömde nämna två saker, dels din höjdpunkt med den nya dörren och dels kvällens citat "det var spännande".

2012-09-30 @ 20:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0