Nytt på DVD

Now you see me

Fyra gatumagiker väljs ut av en okänd person för att genomföra en storslagen show. Inte bara ska de leverera en fantastisk magiföreställning, de ska kombinera det med att samtidigt råna banker. Eller är det verkligen det de ska? Det är svårt att veta, för detta är en sådan där film där man aldrig riktigt vet vad man ska tro, vem man ska lita på och vad som egentligen sker.
Ju närmre man tittar, desto mindre ser man, som de säger i filmen.
En mängd stora namn, som Michael Caine, Morgan Freeman, Woody Harrelson och Jesse Eisenberg, samlas i rollistan men någon trollerifilm i klass med "The prestige" eller "Illusionisten" blir det aldrig. Istället utmynnar allt i en ganska fånig och gapig actionrulle som gör sitt bästa för att vilseleda och förvirra men mest slår knut på sig själv. Man bryr sig inte om personerna, varför de gör dessa bankrån eller hur tricken går till, för manuset saknar all trovärdighet. På bara ett år går de fyra medelmåttorna till att både bli gravskändare, kung fu-experter och världens bästa magiker. När twisten kommer på slutet har man gett upp för länge sedan. Det här är en film som vill och utger sig för att vara smart, men som i själva verket är rätt korkad.

2/5
--------------------------------------------------------
We are what we are

Det regnar över en liten amerikansk håla och över familjen Parker. Det är en något udda familj som håller sig för sig själva, mamman börjar bli vimsig och den auktoritäre pappan rabblar bibelord medan händerna skakar mystiskt på honom. Mamman drunknar i och regnovädret och en redan dålig situation förvärras för de fattiga och svältande systrarna Iris och Rose och deras lillebror.
De första 45 minuterna händer i princip ingenting. Och ska man van vara helt ärlig händer inte särskilt mycket den efterföljande timmen heller, med undantag av de sista tio minuterna.
Men man förstår att familjen inte är som andra och att det finns en koppling till något mystiskt långt tillbaka i tiden. Dessutom verkar många människor ha försvunnit i trakten genom åren och plötsligt börjar polisen dyka upp och ställa besvärliga frågor.
"We are what we are" vill vara en suggestiv film som sakta försöker att bygga upp en obehaglig stämning utan att riktigt lyckas fullt ut. Dock blir det ett litet plus för att filmen skiljer sig mot mer traditionella skräckfilmer, om man nu kan kalla en film som inte är otäck för skräckfilm.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0