Nytt på skiva (Zero)

Album

Betyg: 3/10

Dödsfest: Det sista äventyret
Novoton

Pascal var ok, Mattias Alkberg BD likaså och bob hund var stundtals lysande. Resultatet när medlemmar ur dessa grupper slår sig samman under namnet Dödsfest blir dock inte särskilt upplyftande. Ett plus ett plus blir i detta fall inte tre, utan minus två. Dödsfest är kanske inget hobbyband, men det låter definitivt som ett.
Visst, sången suger, men den stora svagheten ligger i låtarna. De är helt enkelt för dåliga. Med bättre låtmaterial hade jag nog kunnat uppskatta den burkigt, halvskramliga replokalskänslan och det naiva punkanslaget, men med så pass banala låtstrukturer och svagt melodisinne som Dödsfest visar upp här på sitt debutalbum blir deras fritidsgårdsrock snudd på outhärdlig.
------------------------------------------------------------------
Album

Betyg: 6/10

Bolywool: JÁ
Novoton

Hur många artister känner ni till från Öland? Själv kommer jag inte på en enda. Inte förrän nu, för Bolywool, bestående av kusinerna Calle Thoor och Oskar Erlandsson, kommer från Svarteberga på norra Öland. De har haft sitt band i 15 år och detta är det tredje albumet från duon.
De målar upp drömska, smått psykedeliska, vemodigt färgade ljudlandskap där postrock, emo och shoegaze skapar en dunkel pop som kryper fram över Alvaret med allvaret som en av de viktiga beståndsdelarna. Vackert eller dystert? Både och.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0