Nytt på skiva (Zero)

Album

5/10

Seaweed Meadows: Echoes of an Avalanche
Birds will sing for you

Göteborgsbandet Seaweed Meadows gör egentligen det mesta rätt. På sin debutfullängdare spelar de musik med i princip helt rätt avvägning mellan pop och rock, mellan ljus och mörker, mellan romantik och melankoli.
Ändå räcker inte det. Man måste göra lite fel också, något som bryter det förväntade. Något som sticker ut, något som bränner till. När man lyssnar på Seaweed Meadows får man exakt det man förväntar sig av ett indieband av deras typ. Så även om musiken är helt okej blir den ointressant, vilket inte är okej.
-------------------------------------------------------------------

Betyg: 5/10

Serpenti: Cyclone

Uberstrom

Har Alice in Videoland flyttat till Milano och startat en ny karriär? Nej, det var visst italienska duon Serpenti som nu börjat sjunga på engelska och ska erövra världen med sin electro. Hur det kommer att gå? Jodå, de har energi och en ganska bra låt. Problemet är att de kör den låten om och om igen. För tio år sedan hade de legat mer rätt i tiden, och jag saknar också dynamik och andningspauser i den jämntjocka låtmaterialet. Mitt i plattan ligger dock en liten oas i form av den mer poppiga balladen "I can´t fall down" som är riktigt bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0