Nytt på skiva (Zero)

Album

Betyg: 6/10

Aguson & Stormen
"Allt jag lovade"
Svenska skivbolaget

Peter Augustsson, eller Aguson som han kallar sig för att berusade fans ska kunna ropa hans namn utan problem, har dumpat sitt gamla kompband Östra Ågatan Band och bytt ut det mot Stormen. Kanske mer av en kosmetisk förändring än en reell, för musikerna är i stort sett samma som tidigare, och musiken också, för den delen.
Fortfarande levererar Aguson musik i gränslandet mellan pop och folkrock, och gör man det och kommer från Linköping (fast egentligen Kumla) och sjunger på svenska så får man räkna med att kallas Winnerbäck-kopia och liknande saker. Det har Aguson fått sin beskärda del av genom åren, men kanske kommer det avta nu, för här på den tredje fullängdaren tar Aguson och hans stormiga band ut svängarna något mer än tidigare.
Man känner fortfarande igen Agusons stil, men de folkrockiga tonerna har blivit poppigare och arrangemangen och produktionen känns mer spännande än förut. Inte alltid till det bättre, för vi som har sett bandet live ett antal gånger vet att det är en milsvid skillnad mellan hur de låter live och på skiva, och den klyftan har vidgats ytterligare i och med detta skivsläpp.
Live är Aguson en publikdompterande duracellkanin som backas upp av ett kompband med kraft och energi, på skiva kan de ofta låta väl polerade. Och även om jag kan uppskatta att Aguson på "Allt jag lovade" låter mer mogna än tidigare, så blir också kontrasten större när man vet hur bandet brukar leverera live.
--------------------------------------------------------------

Album

Betyg: 6/10

LCTRISC: The fire in the distant future

Despotz

Jag stör mig på det där I:et. Eftersom de andra vokalerna är bortplockade borde väl rimligtvis I:et ha rykt också? Och borde inte det andra C:t var ett K?

Nåväl, om vi går på musiken istället så är den ett mischmasch av elektroniska tongångar, från 80-talsinspirerad synthpop till modern house och en hel del däremellan. Det spretar en smula och bandet verkar inte riktigt veta vilket ben de ska stå på. Vill de locka poppubliken, yachtrockarna, Summerburstbesökarna eller syntharna?

Standarden är också ganska ojämn. Duon, som består av Oskar Linnaeus och Adam Jonsson, varvar halvtråkiga spår med fina pärlor som smeker hörselgången. Som exempelvis gamla singeln "Gas and cigarettes" som är plattans bästa låt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0