Nytt på DVD

Into the storm

I grund och botten är detta en allmänt fånig skräprulle som saknar både manus och rollfigurer man bryr sig om. Dessutom väljer regissören Steven Quale (som jobbat mycket ihop med James Cameron) av någon anledning att låtsas filma alltihop via karaktärernas videokameror och mobiltelefoner. Det är taffligt utfört, tillför inget till filmen och känns mest irriterande. På toppen av detta slängs det in ett par korkade bonnläppar som vi också hade klarat oss utan.
Publiken får följa ett gäng dokumentärfilmare med tornados som specialitet. Jobbet går knackigt tills det en dag dyker upp en superstorm som skapar tornados som förstör allt i sin väg. Särskilt illa ut råkar den lilla staden Silverton, där en ensamstående far och hans två söner bor.
Det är ingen särskilt originell idé, men skildrandet av tornadosarnas förödelse är riktigt bra gjort. Det känns äkta och verklighetstroget. Man känner kraften i virvelstormen utan att specialeffekterna går till överdrift. Katastroffilmer brukar visserligen fokusera mer på förstörelse än på genomtänkt handling, men jag hade gärna sett att "Into the storm" hade gett alla tromber en intressantare inramning. I denna film är manuset som bortblåst.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0