På skiva: Sabaton

Sabaton
"Heroes"
Nuclear Blast

Man kan ju hoppas att det hårdrockande Falubandet kan väcka historieintresset och kunskapen kring krigandets fasor hos sina fans, så att de gör någon nytta. För det är ju det de besjungit om och om igen på skiva efter skiva sedan debuten fram till denna deras sjunde platta.
Vanligtvis brukar jag tycka det är skojigt med nischade band som kör stenhårt på ett specifikt tema, men charmen man hittar hos exempelvis sjörövarrockarna Running Wild eller monstermetallarna i Lordi saknas hos Sabaton. De har inte den där nödvändiga glimten i ögat som krävs för att man ska känna sig helt bekväm med deras storvulna anslag.
Denna gång sjunger bandet helt på engelska och texterna kretsar mer kring enskilda krigshjältar än stora fältslag. Rent musikaliskt gör den nya sättningen ett fullt godkänt jobb utan att knocka lyssnaren. En låt som "No bullets fly" är rätt hittig och den lugnare "The ballad of bull" sticker ut ur det ständiga gitarriffandet. Även "Resist and bite" med sin "Thunderstruck"-liknande gitarr och höga energinivå höjer sig över mängden.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0