På skiva: Tove Lo

Tove Lo
"Queen of the clouds"
Universal

Tidningen Rolling Stone utsåg nyligen svenske Max Martin till de 20 senaste årens mest framgångsrika låtskrivare i världen. En sak som ofta glöms bort är dock hur bra han även är på att lyfta fram nya låtskrivartalanger och producenter. En av dem är 26-åriga Stockholmstjejen Tove Lo som på kort tid gått från okänd till internationell artist.
2011 började hon jobba ihop med Max Martin och har sedan dess skrivit låtar till bland annat Icona Pop, men har också en egen artistkarriär. Debutsingeln "Love ballad" kom 2012. De följdes upp av några singlar, bland annat hiten "Habits", under 2013. I våras kom EP:n "Truth serum" och nu är hon aktuell med fullängdaren "Queen of the clouds".
Världen har redan fått upp ögonen. Singeln "Stay high" har blivit en hit i en rad länder, hon har gästat amerikanska pratshower och under hösten kommer hon att först turnera i Nordamerika och sedan vara förband till Kate Perry under dennes Australienturné.
Musikaliskt är väl Tove Lo kanske inte den mest spännande artist vi har. Hon gör snygg och modern radiopop som fyller sin funktion, men särskilt unikt eller nyskapande låter det knappast.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0