Val 2014

Vilket skitval! På de flesta sätt faktiskt. Alla förlorade.
Till att börja med sprack ju mitt valtips rätt rejält, men det visar ju också på hur otillförlitliga opinionsmätningar är.
Sen har vi ju SD:s valresultat som är en stor skam för Sverige. Det var för övrigt det enda parti som gjorde ett bra val, men de har knappast anledning att jubla för det eftersom de ändå inte får vara med och bestämma ett skit.
F! kom inte in och bidrog därmed till att både sabba för övriga vänstern och ge SD extra mandat i riksdagen.
Löfven blir troligtvis statsminister, trots att S gjorde ännu ett katastrofval. Även V och MP fick ganska dåliga resultat.
Folkpartiet fick överraskande dåliga siffror, men de övriga Allianspartierna gjorde trots allt hyfsade val, även Moderaterna (historiskt sett) trots att de tappade jättemycket jämfört med förra rekordvalet. Men Alliansen förlorade regeringsmakten och är såklart besvikna. Liksom i princip samtliga partier.
Vänsterpartiet jublade som vanligt när det presenterades dåliga siffror för andra partier och gjorde fingret mot tv-skärmar när SD visades. När alla andra väljare röstar FÖR något, röstar de alltid EMOT. Det ironiska är att dock att gårdagens valresultat knappast kommer ge V mer inflytande, utan istället leda till en blocköverskridande mittenpolitik där kanske ett eller två Allianspartier till och med kommer ingå i en regering. Så skrattar bäst som skrattar sist!
Allra tråkigast var emellertid att Fredrik Reinfeldt avgår som både statsminister och Moderatledare. Jag har aldrig röstat på honom, men alla med vett och sans inser att han är den bästa svenska politiker vi har för tillfället. Han är inte bara den mest kunniga och den med mest auktoritet. Han är även den som markerat tydligast mot Sverigedemokraterna och dessutom är han fortfarande ung. Fredrik Reinfeldt behövs inom svensk politik och jag hade gärna sett att han fortsatt i många år till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0