På skiva: Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw
"Perfectly damaged"

Visst var det roligt att Måns Zelmerlöw lyckades ta hem segern i Eurovision Song Contest åt Sverige och visst var det ett snyggt nummer han uppträdde med. Han är en duktig scenartist, ingen tvekan om den saken. Men han är också totalt i avsaknad av en egen musikalisk personlighet. Vad vill han med sitt artisteri, förutom att få applåder? Vad vill han uttrycka?
Jag tror ärligt talat Månz Zelmerlöw är helt ointresserad av musik, eller kultur överhuvudtaget. Han vill stå på en scen, men han har ingenting att säga när han väl står där. Hade han en övertygelse och en mission skulle han inte på skiva efter skiva framföra låtar som går in genom ena örat och ut ur det andra utan att lämna minsta spår. Men det är precis vad han gjort sedan han slog igenom i "Idol" för tio år sedan.
Här på nya plattan får vi tolv spår med utslätad popschlager som är ungefär lika intressant som att titta på när färg torkar. Ibland går det lite långsammare, ibland lite snabbare men i princip är det tolv nyanser av "Heroes" som presenteras. Kort sagt: låtar av en sångare utan orsak för en publik utan musikintresse.

1/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0