Bioonsdag

I måndags blev det pilsnerfilm, men i går var jag tillbaka i nutiden och kollade in "Chappie" som handlar om en slags polisrobot i Sydafrika som får artificiell intelligens. Var både förväntansfull och skeptisk inför denna rulle och det blev det senare som fick rätt.
Var "District 9" bara en lyckträff för Neill Blomkamp? Ja, det verkar så efter den halvt misslyckade "Elysium" och nu detta haveri, som är en så märklig film att jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva den. Vill den vara en ny "Robocop"? Vill den vara en komedi? En barnfilm, actionrulle, sci-fi, samhällskritik? "Chappie" nosar på allt och blir istället ingenting.
Här finns ju trots allt en hel del bra beståndsdelar: en robot som tänker, kända skådisnamn, Sydafrika, strålande specialeffekter, humor och Blomkamps lite udda stil. Men filmen har också ett uselt manus, märkligt skrivna roller, en robot med bebisröst och inte minst en handling som känns helt ologisk. Filmen börjar som en femma, men dalar sedan stadigt och räddas bara av Blomkamps, trots allt, personliga ton.
Betyg: 2 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0