Nytt på skiva

Album
6/10

J. Tex & The Volunteers: Old ways Vs New Days
Heptown Records

Första spåret på detta femte album från J.Tex & The Volunteers heter "This old banjo" och sätter tonen direkt. För det är just banjo, gitarr och amerikansk musiktradition det handlar om. Plattan består av tio spår bluesig americana och jordig country med svärta och dysterhet. Ibland med samma mystik som hos Tom Waits, som en av musikerna för övrigt spelat med.
J. Tex är född i Detroit men bor i Danmark och är även aktiv i södra Sverige, och sista spåret har fått namnet "Swedish winter" och är ett vemodigt stycke som fångar vårt svenska kynne. Som helhet en stark platta som säkert funkar bra att framföra på en mörk klubb.
--------------------------------------------------------------
Album

5/10

Shiftlight: Conflict
Kamarillo

Boråsbandet Shiftlight är en trio som nu släpper sitt andra album "Conlict". Musiken kan beskrivas som tung, suggestiv undergångsmetal med sång nånstans mellan growl och demoniskt grymtande, samt lite skönsång. Ändå är det förvånansvärt lättlyssnat. Sången ligger långt bak i ljudbilden och produktionen är fet och mäktig med många rena gitarrtoner som skär genom det postrockiga/progressiva mörkermullret.
Dock är låtmaterialet väl likartat med samma mellantempo, samma ljudbild och samma låtstruktur. I små doser är Shiftlight helt okej, men bristen på variation gör att ett helt album blir ganska segt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0