På skiva: Kitok

Kitok
"Paradise Jokkmokk"
Universal

Jag föll direkt för Elmo när han för sisådär åtta år sedan dök upp med klockrena allsångshits som "The anthem" och "Open attack". Sen bytte han namn till Magnus Ekelund och Stålet, och det var inte kattpiss det heller. Nu har Jokkmokkskillen åter bytt namn, och inte minst stil.
Numera kallar han sig Kitok och satsar på hip hop. Det nya artistnamnet anknyter till hans samiska rötter, något som han börjat utforska redan under Stålet-tiden. Den pampiga popen är dock utbytt mot beats och rap, och hans retro-hip hop har ofta jämförts med Beastie Boys, ett band som han även nämner själv i en av texterna.
Den som kan sin Ekelund kan känna igen vissa delar av honom även om han rappar nu. Den ljusa rösten är intakt och han jobbar vidare med Jokkmokkreferenser och en sedvanligt fet produktion. Det låter faktiskt rätt coolt och bra, Ekelund har behållit sitt melodisinne och vet hur man får till en lekfull och tuff ljudbild. Mitt enda problem är att musiken ofta ligger på gränsen att kännas som en parodi när han rappar om old school och skateboard, scratchar och klär sig i typiska hip hop-attribut.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0