Musikkrönika, augusti

Musiktips på nätet

Musik upplevs bäst live, hävdar många. Men även på nätet händer det många skojiga musikrelaterade saker. Här är några tips.

Osläppta album väcks till liv
http://albumsthatneverwere.blogspot.se/
Vissa skivor förblir outgivna av olika anledningar. Hur skulle de ha låtit om de verkligen släppts? Kanske så här.

Konst blir pop på Twitter
@upfrombelow
En rolig twitteranvändare är Donna PK-rleone som har specialiserat sig på att leta fram gamla målningar och sätta dem i moderna sammanhang. En av de mest träffsäkra är den gamla olja på kanvas från 1919 som föreställer en tjej som är påfallande lik Britney Spears.

Skivomslag i Lego
http://ultimateclassicrock.com/lego-album-cover/
Pixlade bilder oldstyle, det är vad man får på denna sajt där en rad klassiska skivomslag har skapats med en legoplatta med bitar i olika färger och nyanser.

Hardcorearkiv
http://www.umeahardcorearkiv.se/
Hardcoremusiken var stor på 90-talet i Umeå, och nu när Refused är tillbaka är det kanske många som drömmer sig tillbaka till den tiden. I så fall är Folkrörelsearkivets hardcoresida rena skattkammaren.

Musiker söker musiker
http://bandfinder.se/
Bandfinder är en slags dejtingsida för musiker, där man kan söka efter medlemmar eller band att spela med. Svenska gruppen Jipset är ett exempel på ett band som träffats på sajten.

Omslag ur annan vinkel
https://www.flickr.com/photos/93699963@N04/sets/with/72157632894352624
Hur skulle det se ut om man såg den simmande ungen på Nirvanas "Nevermind" bakifrån? Vad händer på andra sidan övergångsstället på Beatles "Abbey Road"? Här kan du se klassiska skivomslag ur andra synvinklar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0