På skiva: Kaliffa

Kaliffa
Kalibrera

Det var i partymaskinen Hoffmaestro som vi först hörde talas om Kaliffa Karlsson, och sen dess har han bland annat samarbetat med Näääk & Nimo. För två år sedan släppte han sin första singel "Det strålar så om dig" under eget namn och nu är det dags för den första fullängdaren.
Musiken kan beskrivas som en eklektisk mix av reggae, hip hop, soul och arabiska toner. Beaten är ofta ganska enkla och minimalistiska och sången inbäddad i femton lager bomull. Det låter trevligt och svänger bitvis helt okej, men samtidigt har musik och texter stundtals en ganska banal ton och personligen har jag väldigt svårt att gå igång på detta. Kaliffa har hittat ett sätt att sjunga och arrangera som han upprepar i låt efter låt och det blir till slut rätt tjatigt och ointressant.
Fortfarande är det "Det strålar så om dig" som är vassast. Det är helt enkelt den bästa låten och känns dessutom mest genomarbetad. Övriga låtar skulle behöva lite mer kanter och sprickor för att inte bara passera hörselgången och sen ut igen.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0