Nytt på DVD: Sicario

Sicario

I gränslandet mellan USA och Mexiko pågår ett knarkkrig dag efter dag, år efter år. Det går knappt att lita på någon och oheliga allianser uppstår så att det till slut knappt går att avgöra vem som är ond och vem som är god. Som en replik i slutet av filmen lyder: "du borde flytta till en småstad, där rättsväsendet fortfarande fungerar".
Mitt i denna sörja av okonventionella myndighetsmetoder hamnar FBI-agenten Kate (Emily Blunt) som försöker förstå vad det är för något hon dragits in i, medan offren i knarkkriget bara blir fler och fler. Hon samarbetar med två män med oklara funktioner, spelade av Josh Brolin och Benicio del Toro (som är magisk i varje scen).
I långa stunder är "Sicario" en alldeles strålande film, med fantastiska flygfoton och en rad scener som bygger upp en nästan outhärdlig spänning. En olycksbådande musik pumpar och man känner i hela kroppen att det snart kommer braka loss, vilket också sker med jämna mellanrum.
Men mellan alla starka scener finns också transportsträckor där filmen tappar fart och fokus, och manuset knyts inte ihop så elegant som man hade hoppats. Det känns som att filmen vill vara lite smartare än den är, istället för att på ett tydligt och effektivt sätt berätta sin historia. "Sicario" är en bra thriller, men slutet infriar inte riktigt förväntningarna som första halvan ger.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0