Filmrecension: Allied

Allied

Ibland blir det tydligt hur mycket rätt marknadsföring av en film betyder, detta är ett sånt tillfälle. Jag har sett två filmaffischer av "Allied" och ingen av dem kommer ens nära att spegla känslan i filmen. Den första trailern var så usel att jag tog ett aktivt beslut att inte se filmen. Lyckligtvis kom det en trailer till som var betydligt bättre och det är jag glad över, för "Allied" är en riktigt sevärd film.
Brad Pitt och Marion Cotillard spelar en brittisk respektive fransk agent som möts på ett uppdrag i Casablanca under Andra Världskriget. Känslor uppstår och efter avslutat jobb flyttar de till England och skaffar barn. Allt är frid och fröjd tills Pitt får reda på att hans fru kan vara tysk spion. Något han först vägrar tro, men snart börjar tvivlet växa i honom. Om det stämmer, är han beredd att döda sin fru för lojaliteten till sitt land?
Det är en riktig stilig film med miljöer, kläder och en epok som väcker romantiska drömmar. Pitt och Cotillard spelar sina elegant kyliga roller med en stram stil som passar perfekt i detta sammanhang. Här bjuds både på action och romantik, och stundtals är det riktigt spännande, men framförallt är "Allied" ett riktigt snyggt filmhantverk som känns stabil i varje detalj.

4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0