Nytt på DVD: Jag älskar dig

Film / Permalink / 0
Jag älskar dig - En skilsmässokomedi

Finns det en färdig manual som svenska filmskapare använder sig av när de ska göra en romantisk komedi? Ja, man kan nästan tro det när man ser "Jag älskar dig", och tusen andra filmer genom åren.
Den här filmen har verkligen inget unikt i vare sig idé, upplägg eller genomförande utan känns nästan irriterande slätstruken. Man vet redan från börjar exakt hur alla turer kommer att gå och hur den kommer sluta. En typisk replik är "nej, vi ska INTE gå ut ikväll" som följs av ett klipp till när de står på krogen.
I huvudrollerna ser vi Christine Meltzer och Björn Kjellman som ett par där romantiken gått i stå. Hon lämnar honom, han förnekar det och sedan får vi se hur de lever singelliv på skilda håll. Hon träffar en passionerad (såklart) italienare på en vernissage (såklart) och gör bort sig (såklart). Han är en töntig pappa (såklart), träffar en yngre tjej (såklart) och dansar naken på en fest (såklart) efter att ha tagit droger. Dessutom är han den enda i hela Sverige som inte vet vad en "KK" är.
Miljöerna och fotot är snyggt och ljudläggningen är bra, men i övrigt är detta en poänglös och helt förutsägbar relationskomedi.

2/5
Till top