Under vulkanen i La Fortuna

Igår åkte jag iväg på en dagsutflykt till vulkanen Arenal med omnejd. För bara fem år sedan kunde man se lavaströmmar rinna nedför slutningarna men nu har den lugnat ner sig.
Första stoppet var vid ett slags observatoriecenter med fin utsikt både över sjön och vulkanen. Där fanns även dessa tvättbjörnssläktingar samt lite färgglada fåglar att titta på. 
Intill ligger även den vattenfyllda vulkanen Chato och egentligen var planen att ta en heldag och trekka upp till den och bada, men struntade i det.
Efter centret gav vi oss ut en sväng på diverse stigar och hängbroar.
Det fanns ett vattenfall man kunde bada i...
Och så fanns det en groddamm...
Men som helhet var det faktiskt en halvkass utfärd. Guiden var rätt dålig, det var för mycket folk (det var flera bussturer som var där samtidigt) och jag har sett betydligt större och häftigare vattenfall och hängbroar. Avslutningen blev dock kanon. Då åkte vi och badade i varma källor och fick några rackabajsare (dessvärre inga bilder därifrån). Det var ett ställe ute i skogen (till viss del konstgjort) med vattenfall (som man kunde gå in under) och grejer. Riktigt gött och mysigt, och en lyckad avslutning.
Nu bär det snart vidare till Monteverde! Pura Vida!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0