Skivrecension: Art Nation

Art Nation
"Liberation"

80-talets trallvänliga hårdrock har genom åren fått utstå en hel del spott och spe. Den har ofta beskrivits som mesig och polerad, och det ligger säkert en hel del sanning i det, men en sak den var bra på var att den hade melodiösa, lättillgängliga låtar som "vanligt folk" kunde vråla med i på festerna. Musiken hade lika mycket hitkänsla som den övriga topplistemusiken och fick därmed ett brett genomslag.
Samma sorts kvalitet besitter även Art Nation som nu följer upp sitt debutalbum från 2015 med "Liberation", en riktig hårdpopsmocka full av energi och med elva låtar som sitter som en tallrik kräm mitt i plytet.
Det känns fel att etikettera Art Nation som renodlade 80-talsnostalgiker för de har en modern ljudbild och en pigg attityd som gör att de undviker de värsta fallgroparna, men Göteborgsbandet bjuder också på så klara gitarrsolon och trallvänliga popmelodier att man måste kika en extra gång för att försäkra sig om att det inte står 1985 i skivkonvolutet. Möjligen är bandet i poppigaste laget för många "riktiga" hårdrockare men ingen kan förneka hitpotentialen i låtmaterialet.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0