Filmrecension: American made

American made
Klassiska uppgång-och-fall-historier är inget nytt på Hollywoodhimlen, och särskilt inte när de handlar om knarkaffärer. Att de bygger på verkliga händelser är inte heller något ovanligt. Så vad har "American made" som gör att vi ska ägna tid åt den här filmen? Tja, Tom Cruise i huvudrollen. Lite coola flygscener och...faktiskt inte så mycket mer. Det känns som att man sett denna typ av film mängder av gånger tidigare, och ofta fräckare berättad och mer engagerande.
Cruise är en riktig hejare till pilot som flyger vanligt reguljärflyg. Tack vare sina unika flygkunskaper blir han värvad av CIA för att utföra hemliga uppdrag i Centralamerika. Där blir han snart värvad till att smuggla med sig knark tillbaka till USA, och efter det blir uppdragen bara fler och fler tills allt bara är en enda stor röra av vapen, knark, spionage och andra skumraskaffärer så man inte längre kan avgöra vilken sida som är god eller ond.
"American made" roar gott för stunden men är alltför hurtig, bekymmerslös och ytlig för att riktigt kännas. En del av det tokroliga hade gärna fått bytas ut mot mer allvar och fördjupning. Filmen har viktiga saker att berätta kring USA:s politiska roll under tidigt 80-tal men vågar inte gå på djupet i ämnet.

2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0