Filmrecension: Logan lucky

Logan Lucky

Regissör Steven Soderbergh gjorde stor succé med sina "Oceans eleven"-filmer när det begav sig. Nu har han i princip tagit samma koncept men gjort en slags white trash-variant. Istället för coola kostymsnubbar i glammig Las Vegas-miljö har han ett gäng rednecks i rollerna och förlagt handlingen till den amerikanska södern. Kanske är det ett tecken i tiden, för på senare år har det kommit ett antal filmer om fattigt folk i södern som gör en stöt för att få ordning på tillvaron när jobben försvinner och samhället sviker.
Denna gång är det en racingbana som ska rånas under årets största lopp. Det sker på sedvanligt Soderberghvis med en smart plan som är genomtänkt i varje detalj. Rånarna är en samling udda figurer, vi har Loganbröderna varav en spelas av Channing Tatum och den andra är en enarmad bartender. Och så har vi Bangbrorsorna varav två är byfånar och den tredje spelas av en blonderad Daniel Craig.
Inledningsvis känns "Logan Lucky" lite tillgjord, som om Soderbergh ansträngt sig väl mycket för att skapa en kultrulle, men efterhand får filmen upp farten och landar i rätt tonläge. Mycket humor, en stor dos knasighet, lite smartness och faktiskt smått rörande i en scen mot slutet gör "Logan Lucky" till en lättsmält men väldigt underhållande historia.

3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0