Bête Noires överklasskola

Att vara överklass är svårare än man tror. Det finns dock en mängd tydliga markörer som den observanta personen lätt känner igen. Linköpings elegantaste popband Bête Noire ger här en kort lektion i vad det innebär att vara överklass.

För att bete sig överklassmässigt måste man nästan födas in i det. Det är en konst som är så svårbehärskad att det krävs många års prägling i rätt miljö. Det är nämligen inte samma sak att vara rik som att vara överklass, utan klasstillhörigheten sitter mycket djupare än så.
Brats är exempelvis överklass-wannabes, men deras uppträdande avslöjar dem obarmhärtigt som totala bluffar. Äkta överklass skyltar inte med sina pengar och behöver inte utmärka sig. De är trygga i sig själva och håller tvärtom en ganska låg profil. De är allmänt prydliga och väluppfostrade och även om de kanske har diverse statussymboler som dyra bilar, märkeskläder eller fina klockor så skyltar de absolut inte med dem.
Överklassen är inte vulgär, vilket ofta utmärker de nyrika, utan kännetecknas av klassiskt god smak i allt från inredning och konst till kläder och frisyrer.


Några kännetecken på överklass enligt Bête Noire:
*Inga piercingar eller tatueringar
*Ät soppa genom att föra skeden utåt från munnen
*Döp dina barn till Lovisa, Rebecka eller Eleonora. Absolut inte Destiny, Noomi eller Kevin
*Färga inte håret
*Skaffa bra ordförråd
*Var bevandrad inom vin, klassisk litteratur och segling.
*Säg ”salongen” om vardagsrummet
*Prata aldrig om pengar
*Ha jakttroféer på väggen
*Ha Svenska Dagbladet som morgontidning
*Pryd hemmet med ärvd äkta konst
*Att vara representerad i Riddarhuset ger en stjärna i kanten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0